Du læser nu
Hverdagsmad – laksetærte på grov bund..

Hverdagsmad – laksetærte på grov bund..

opskrift-laksetaerte-grov-taertebund-6-of-9
opskrift-laksetaerte-grov-taertebund-5-of-9

Der er dømt hverdagsmad på matriklen idag. Laksetærte med spinat på grov tærtebund – jeg laver tit tærtedejen i forvejen og har liggende i fryseren, for så tager det nærmest ingen tid, at bakse sådan en tærte sammen. Laver man dejen samme dag, tager det lidt længere – mest fordi den gerne skal ligge og hvile på køl, for ikke at blive lidt sær i konsistensen, når den er færdigbagt.

opskrift-laksetaerte-grov-taertebund-1-of-9

Opskrift – Grov tærtebund

 • 1 dl skyr eller lignende syrnet mælkeprodukt med max. 1,5 % fedt
 • 1 dl fuldkornshvedemel
 • 1,5 dl hvedemel
 • ½ tsk salt
 • 2 spsk olie

Alle ingredienserne æltes sammen – vi var faktisk løbet tør for fuldkordshvedemel, så jeg fik i stedet fyret lidt af Saras Proteinbolle-blanding i dejen og det fungerede upåklageligt, men altså.. Når dejen er æltet sammen skal den hvile i 30 minutter i køleskabet inden den rulles tyndt ud – jeg ruller altid ud med hjælp fra lidt film (både på bordet og som mellemlæg mellem dej og kagerulle). Så går det så let:)

Dejen kommes i en smurt tærteform, prikkes med en gaffel og bages i 10minutter ved 200grader.opskrift-laksetaerte-grov-taertebund-2-of-9opskrift-laksetaerte-grov-taertebund-3-of-9

Opskrift – tærtefyld med laks og spinat

 • 3 æg
 • 1 dl skyr (… eller samme syrnede mælkeprodukt fra før)
 • 1 bakke frisk spinat
 • 125g røget laks
 • salt & peber
 • Et skvæt mælk
 • 1 kugle frisk mozzerella

Pisk æggene sammen med skyr og mælk. Hak spinat og kom den i æggemassen. Giv det hele lidt salt og peber.  Kom ægge-spinat-massen i den bagte tærtedejl. Skær laksen i mundrette stykker og kom på toppen og fordel herefter frisk mozzerella over hele tærten. Bag tærten midt i ovnen ved 200grader i ca. 20 minutter. Servér den med en lille salat og måske et lille glas hvidvin eller rosé? 😉

opskrift-laksetaerte-grov-taertebund-4-of-9 opskrift-laksetaerte-grov-taertebund-7-of-9

opskrift-laksetaerte-grov-taertebund-8-of-9 opskrift-laksetaerte-grov-taertebund-9-of-9

 Kommentarer (5)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top