Du læser nu
Sommerfavorit: hjemmelavet guf..

Sommerfavorit: hjemmelavet guf..

opskrift-hjemmelavet-guf-6-of-14

I søndags havde vi, som nævnt, besøg af mine små yndlings-mennesker og deres forældre, da vi var i sommerhus. Og sådan dagen før min følle, var deres visit en oplagt undskyldning for lidt fejring. Jeg sendte Skjorten i køkkenet for at piske hans famøse bearnaise (med Karl Johan-svampe), som vi skyllede ned med grillede bøffer af oksemørbrad. Og, bevares, nogle grillede majs og en lille salat;)

opskrift-hjemmelavet-guf-4-of-14

opskrift-hjemmelavet-guf-8-of-14

Til dessert havde jeg bestilt isvafler med hjemmelavet guf, og sidstnævnte stod jeg selv for at bikse sammen. Det er en sommerfavorit. Noget bedre end den variant, der kommer i hvide 5-liters plastikspande i det lokale ishus. Selv Skjorten, der ellers synes det er noget sødt klisterværk, bifalder den hjemmelavede slags.

opskrift-hjemmelavet-guf-12-of-14 opskrift-hjemmelavet-guf-11-of-14

I køkkenet fik jeg hjælp af Nix på 3,5år. “Det er noget lækker is du laver”, sagde hun og kiggede med store øjne ned i skålen, da jeg piskede æggehvider. “Det er ikke is – det er ‘guf’… har du smagt det før?”. Det havde hun ikke. Men hun var villig til at give det et skud, og det endte med at hun spurgte om hun måtte slikke skålen. “Ja”, sagde jeg, og forventede at hun ville bruge køkkenskeen til at skrabe kanterne med….. Men som med så meget andet, så mener man mange ting meget bogstaveligt, når man er 3.5år gammel og før jeg vidste af det, sad det lille myr med margretheskålen på hovedet og var gået i krig med dens klistrede indhold.

opskrift-hjemmelavet-guf-10-of-14 opskrift-hjemmelavet-guf-9-of-14

Opskrift – hjemmelavet guf..

 • 1 dl vand
 • 200g sukker
 • 100g æggehvider
 • 1 spsk jordbær- eller hindbær-syltetøj

Lav en sukkerlage ved at bringe vand og sukker i kog – lad det koge ind og tykne en smule. Mens det koger piskes æggehviderne stive – de skal piskes hårdt, som når man laver marengs. Det vil klart være lettest med en køkkenmaskine eller lign, men i sommerhuset brugte jeg svigermors gamle Kenwood piskemaskine dateret 1988 og det gik også. Med lidt tålmodighed.

Når sukkerlagen er kogt sammen hældes den langsomt og under omrøring i æggemassen. Pisk videre til skummet er blankt og glat. Til sidst vendes syltetøjet i massen. Den klassiske er jo med jordbær, men jeg synes også hindbær kan noget – og havde altså lavet én af hver:)

opskrift-hjemmelavet-guf-7-of-14 opskrift-hjemmelavet-guf-5-of-14

Det er den hyggeligste lille sommerdessert – der bifaldes af både store og små… Og så er det jo let og en oplagt efterføler til et casual grill-måltid. Og vil man være rigtigt avanceret kan man jo bruge den til hjemmelavet is – dét gad jeg ikke stå og bakse med i sommerhuset, så hos os blev det købevarianten.. Men dét kan nu også noget:)

opskrift-hjemmelavet-guf-3-of-14

 Kommentarer (11)
 • Min datter på 4 havde bestilt “gaffel” is med guf til sin fødselsdag😊 Det var en stor succes for både de små og de store

 • Hej Acie. Bare lige for at være sikker på at jeg har forstået det rigtigt – skal sukkermassen være varm når den blandes med æggehvider? 🙂

  • Du kan gøre både og – eller.. jeg lod den lige stå i et minuts tid, så den ikke var decideret kogende 🙂

 • Åh – skal holde fødselsdag for en stak 9-årige og de ELSKER guf. Så nu tror jeg lige at jeg disker op med både jordbær og hindbær – og måske en vanilje (noget vaniljepulver må kunne gøre det). Har du prøvet at ha’ det på køl i 1 døgns tid evt? Bare om det kan klare det?

  • Godt spørgsmål – jeg har set andre steder på nettet, at folk har haft held med det, men den portion jeg selv testede med at sætte i køleren skilte altså. Så jeg ville ikke anbefale det:)

  • Okay! Så må jeg heller tage fri fra job den dag for at lave guf…Man skal jo aldrig gå ned på guf til en fødselsdag! #dødssynd

 • Hvor er det bare hyggeligt. Min kære mand har fødselsdag i week, så det er jo super oplagt at prøve denne opskrift 🙂

  • Jaaa – især hvis han er en guf-elsker! Så er jeg sikker på at han vil sætte umådeligt stor pris på sådan en dessert til sin følle. I know I did! 🙂

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top