Du læser nu
Guide: 10 favoritter på Østerbro..

Guide: 10 favoritter på Østerbro..

Indlægget indeholder reklamelinks

Reklamelinks er markeret med *

Nu hvor Østerbro-eventyret endegyldigt lakker mod sin ende (flyttebilen kommer d. 29), tænkte jeg, at det var på tide, at få delt nogle af mine lokale favoritter. For jeg har været glad for at være hér. Udover mit barndomshjem er Østerbro dét sted, jeg har kaldt hjem absolut længst. 6 år blev det til – heraf 5 på Kajkanten.

Og dét passede mig godt, livet på Østerbro. Bevares, det er ikke så hipt og trendy, som hverken Nørre- eller Vesterbro, men hvornår har jeg også nogensinde brugt de to adjektiver om mig selv?! Nej. På Østerbro leves livet godt, fredeligt og tæt på naturen i form af både havnen, Kastellet og Fælledparken. Alle på Østerbro har en park af den ene eller anden slags, i baghaven. Og hér får I så altså 10 (og lidt til) af mine Øbro-favoritter. Der er sikkert flere, som jeg i kampens hede har glemt, men disse må man ihvertfald ikke gå forbi:

acie-guide-oesterbro-souls-proviant-3-of-4

proviant

Proviant

En relativt ny favorit, som jeg er blevet introduceret for via LaChrissen (der også er ansvarlig for det nederste billede). Vafler, avocadomadder, GOD kaffe og en lille hyggelig biks – hvad mere kan man ønske sig? Mhmm.. Er man i det sukker-cravende hjørne kan jeg anbefale vaflen med nutella på billedet. Den er lækker på den lidt beskidte måde;)

Proviant, Randersgade 45

oesterberg-ice-cream-http-travelingmama-netartisan-ice-cream-in-copenhagen-at-osterberg

Østerberg Is:

Det er egentlig Cathrine og Adam, der har introduceret os til vores lille favorit-isbiks på Rosenvængets Allé. Den ligger lidt off the beaten track, så man skal vide, hvad man leder efter. Vi er kommet der ekstra ofte på det seneste – jeg gik nemlig til gravid-yoga i samme baggård, og hver eneste mandag aften kunne jeg stå dér i min downward facing dog og konstatere, hvordan duften af friskbagte vafler svævede gennem lokalerne. Mhmm. Så lækkert. Isene er lavet af de bedste råvarer, og Skjorten (især) nyder at gå på opdagelse i nye spændende smags-variationer. Jo. Hér skal I forbi.

Østerberg Ice Cream, Rosenvængets Allé 7c

Photo: Travelling Mama

berg

Berg Shop:

På Østerbrogade ligger én af mine favorit-bikse – den er ikke så tydelig udefra, så man skal kigge godt efter. Hos Berg er stilen både feminin og rå – hér er a.l.t.i.d. en feminin kjole at finde, men også små seje jakker og maser af denim. Af brands findes favoritter som Hunkydory, WonHundred, Etc Etc, Storm & Marie og Neo Noir*. Det er sjældent jeg går ud, ligeså rig, som jeg gik ind 😉

Berg Shop, Østerbrogade 100

cafe-livingstone

Café Livingstone

Langs Sortedam Dosseringen findes Café Livingstone, som især er en favorit til weekendbrunch. Konceptet minder om Wulff&Konstali, men beliggenheden er noget mere Øbro-venlig OG så kan man bestille bord. To vindende faktorer. Blandt egne favoritter er grapefrugten, vaflen og deres avocado.

Café Livingstone, Sortedam Dossering 81

kafferiet

Kafferiet:

Egentlig lidt snyd, for det ligger ret beset ikke i 2100, men derimod i København K – liiiige på grænsen… Meeeeen – skal man finde byens bedste kaffe, skal man altså finde det lille mintgrønne hus på Esplanaden. Det er quirky og hyggeligt – og her er ikke ret meget plads… Men kaffen – den er altså god. Og kagerne ditto.

Kafferiet, Esplanaden 44

loerdagslykke-pomfritter-kirsebaertraeer1

Café Pixie

Ingen Østerbro-guide uden at nævne Café Pixie, selvom det nok er et sted de fleste kender. Min bror flyttede ind i Viborggade i 2005 og jeg er kommet på Pixie lige siden. Af særlige favoritter bør nævnes myntelemonaden, fritterne med basilikum mayo og avocado-maden med laks, men altså – det hele er godt. Can’t go wrong, with Pixie. Især ikke om sommeren, hvor caféen fylder det meste af Bopa Plads.

Café Pixie, Løgstørgade 2

moss-copenhagen-frill-sweater-1-of-13

Kastellet

Ok, ikke et sted man kan gå hen og købe noget som sådan, men alligevel stadig en Østerbro-perle af de helt særlige. Jeg er nok biased, fordi Kastellet har ageret baghave for os de sidste 5 år. Og fordi vi blev gift dér, meeeeen. En tur om den stjerneformede volde kan klare hovedet på mange planer. I midten af marts på en af de der første rigtige forårsdage sad jeg i flere timer på en bænk og trak vejret. Skjorten var lige rejst til Portugal i 8 dage og solens stråler fik på magisk vis hevet mig ud af den kvalme graviditets-boble jeg ellers havde levet i i næsten 3 måneder. Jeg følte næsten at jeg kom tilbage til livet, lige dér på den bænk, med min podcast i ørene.

loegismose-nordre-toldbod-osteudvalg

Løgismose

Hér går vi hen, når det rigtigt skal være lækkert. Det er dyrt – åndssvagt dyrt – men dejligt. Jeg har tidligere fortalt begejstret om deres luksushottere – de er et hit. Men det er kageafdelingen nu også. Og vinafdelingen. Oh. Don’t get me started!

Løgismose Vin, Mad og Delikatesser, Nordre Tolbod 16

 

acie-guide-oesterbro-souls-proviant-2-of-4 acie-guide-oesterbro-souls-proviant-1-of-4

SOULS

Hos Souls på Melchiors Plads serverer de ærlig mad af lokale råvarer. Jeg har selv været der til morgenmad et par gange og kan især anbefale deres acai-bowl, deres hindbærlemonade og deres kaffe, som kan fås på nærmest den slags mælk man ønsker sig (laktosefri, mandel, you name it). Og hvor mange steder i byen kan man ellers få sig en skål morgenmad med guldglimmer på toppen, ja jeg spørger bare – en bedre start på dagen, skal man altså lede længe efter;)

SOULS, Melchiors Plads 3

tolboden-koebenhavn

Tolboden

Man kommer heller ikke uden om Tolboden, hvis først man har bevæget sig ud til Østerbro. Maden og servicen er – helt ærligt – ret svingende, men roséen og stemningen er altid i top på de varme sommeraftner… Det har ikke været sommer uden ihvertfald en enkelt tur på Tolboden. Sådan er dét 😉

Tolboden, Nordre Tolbod 18-24

Og til sidst… :

Den bedste pizza: Gastronomia Italiana på Østerbrogade

Det bedste supermarked: Meny på Østerfællled Torv (men endnu bedre er nu Rotunden i Hellerup)

Det største udvalg af bland-selv-slik: Candy Castle på Østerbrogade

Det bedste sted at have børn med: The Laundromat på Randersgade

Den bedste legeplads: Tårnlegepladsen i Fælledparken

Den bedste bager, overall: Det Rene Brød på Rosenvængets Allé

Det bedste studenterbrød: Bosses Bager

Jo. Det var vist dét. Jeg har garanteret glemt noget – så kom endelig med input, hvis I har noget at tilføje!!

 Kommentarer (15)
 • Kafferiet ligger også på Ryesgade – lige overfor Irma. Det er i hvert fald indenfor postnummer 2100 ☺️
  Dejligt indlæg for en som lige er flyttet til Østerbro. Skal meget snart prøve proviant!

 • Tilslutter mig kommemtaren om Kolonial. Savner deres pizza efter vi er flyttet.
  Ejeren af Pixie har efter sigende overtaget Eventyrkiosken ved Parken. Deres eventyrtoast er lykken.
  Og så må jeg tilføje Leckerbaer for gode (og instavenlige) småkager

  • Det er klart en fejl, at jeg aldrig har prøvet Kolonial – det må jeg nå! Og jeg har hørt samme rygte vedr Eventyrkiosken – må også prøve deres toast. Og Leckerbaer. Du har ret. Hel brainfart-agtigt at den ikke er på listen!! Tak for GODE input!!!

 • Tilslutter mig kommemtaren om Kolonial. Savner deres pizza efter vi er flyttet.
  Ejeren af Pixie har efter sigende overtaget Eventyrkiosken ved Parken. Deres eventyrtoast er lykken.
  Og så må jeg tilføje Leckerbaer

 • Ej altså! Jeg har lige været i Kbh for første gang i jeg-ved-ikke-hvor-mange år for at vise børnene mit barndomskvarter, Østerbro! Og nu får jeg lyst til at tage tilbage igen snart af to grunde: 1. For at prøve alle de fine adresser, du anbefaler, og 2. Fordi det var gået min næse forbi, at Bosses Bageri, min barndoms yndlingsbagerbutik, stadig findes!
  Tak for en god guide.

 • Vil lige tilføje min absolut yndlings (sunde) take-away sted i Ndr.Frihavnsgade, nemlig SMAG. De laver sindsygt lækre salater, med de skønneste toppings (puréer, nødder osv.), og fås med enten rugbrød eller brød til. Og det er altså ikke så københavner portioner, vi snakker om her – ej, det er fuldvoksne portioner, som virkelig mætter på den gode og sunde måde 🙂
  De har vist også dagens varme ret, og sandwiches.

 • Det er indlaeg er saa genialt! Vi er helt tossede med Oesterbro og haaber meget paa at komme til at bo der naar vi engang rykker til Kbh (inden alt for alenge forhaabentligt!).

 • Trøffelsvin på Nordre Frihavnsgade for bedst og hyggeligste vinbutik!

  Pizza manden på Øster Farimagsgade. Som nu også ligger inde bag torvet ved Menu. Stenovnsbagt med lækkert fyld.

 • ihhh, Østerbro og alle dine tips <3 Er selv opvokset i Byggeforeningshusene ved Svanemøllen, hvor mine forældre stadig bor. Pønser på at overtage huset, når jeg selv får børn (eller rettere… drømmer om!). Det er det perfekte miks mellem "surburban" og byliv <3

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top