Du læser nu
Opskrift: lynhurtige kanelsnegle til barselsgæsterne..

Opskrift: lynhurtige kanelsnegle til barselsgæsterne..

opskrift-dannerolles-kanelsnegle-barsel-9-of-11 annonce

Den første uge efter fødslen lukkede vi os ret meget inde i vores egen lille bobble. Jeg lå mest på sofaen i nattøj og puttede med Cornichonen, mens Skjorten var sød til at sørge for os. Og hverdagslogistikken. Et par besøg fra hvert par bedsteforældre var det eneste det blev til – og begge havde selv sørget for at have mad med til os. Lette gæster, med andre ord.

opskrift-dannerolles-kanelsnegle-barsel-7-of-11

Efter den første uge begyndte overskuddet langsomt at vende tilbage – og behovet for social kontakt ligeså. Og så begyndte de langsomt at komme. De allernærmeste venner og veninder. Og mange var søde til at komme med en kage til kaffen. Men når man sådan har mange besøg, så får man også ret hurtigt kørt Lagkagehusets arsenal igennem. Og på et tidspunkt bliver man altså lidt træt af jordbærtærten (synd, for den er ellers virkelig god) og bananmuffins (også en favorit).

opskrift-dannerolles-kanelsnegle-barsel-11-of-11

Og så gik jeg ellers igang en formiddag mens Cornichonen sov lur – jeg orkede ikke det helt store projekt, men jeg har et par små snydeopskrifter, som jeg hiver op af baglommen, netop når overskuddet ikke er til det helt store. De her kanelsnegle er én af dem. I de fleste supermarkeder (Meny ihvertfald) kan man nemlig finde dej på dåse i køledisken – det hedder Danerolles og er egentlig croissanter, men det behøver man jo ikke lade sig begrænse af;) Jeg bruger dem således til at lave lynhurtige kanelsnegle og opskriften får I her:

opskrift-dannerolles-kanelsnegle-barsel-1-of-11-copy

Opskrift: lynhurtige kanelsnegle i fad

 • 50g blødt smør
 • 2 spsk kanel
 • 1 pakke Danerolles
 • 3 spsk sukker
 • 3 spsk brun farin
 • Flormelis (optional – til glasur)

opskrift-dannerolles-kanelsnegle-barsel-2-of-11

opskrift-dannerolles-kanelsnegle-barsel-3-of-11

Åben dåsen og rul dejen ud i en firkant. Jeg strøede lidt mel ud på bordet først.

opskrift-dannerolles-kanelsnegle-barsel-4-of-11

opskrift-dannerolles-kanelsnegle-barsel-5-of-11

Bland det bløde smør med kanel, sukker og brun farin til en klassisk remonce og spred den ud på dejen med en dejskraber eller smørkniv. Husk at komme helt ud i hjørnerne;)

opskrift-dannerolles-kanelsnegle-barsel-6-of-11

Rul dejen sammen og skær sneglene ud. Jeg bager dem gerne i fad med bagepapir, for så synes jeg man holder bedst på remoncen og dét er altså vigtigt;) De skal bages ved ca. 180g i 18-20 minutter, men hold lige øje med dem – jeg synes alle ovne opfører sig lidt forskelligt.

opskrift-dannerolles-kanelsnegle-barsel-10-of-11

Er de helt nybagte og varme serverer jeg dem ‘au naturel’ – altså uden glasur. Hvis ikke, får de glasur. Rundhåndet. Man skal ikke gå ned på glasur.

opskrift-dannerolles-kanelsnegle-barsel-8-of-11

 Kommentarer (17)
 • Kære AC. Tak for denne opskrift! Min datter på 3 og jeg har bagt dem i dag, og for det første så smager de jo super godt, og for det andet er det så fedt med et bageprojekt, hvor hun vitterligt kan være med i hele processen. Kh. Ann

 • Hvor ser de altså bare lækre ud – sådan en kunne jeg godt lige konsumere 😉

  Tak for opskriften, den er hermed gemt. Tænker den passer perfekt til mit overskudsniveau lige nu, hvor vi stadig er igang med, at vende os til livet uden for sygehuset. Måske den skal prøves af på Kalle’s fødselsdagsgæster imorgen.

  • Årh – tillykke til den lille mand. Tænk hvor langt I er kommet i løbet af det sidste år – hans fødselsdag må føles ekstra speciel for jer <3

 • Lynhurtige opskrifter de bedste! Og de kanelsnegle er vidst ingen undtagelse. Haps hvor ser de indbydende og lækre ud. Jeg ville elske at komme på barselsvisit og få serveret sådan en snasket sag … mmmm (:

 • Hvor ser det nemt og lækkert ud. Det må prøves en dag ☺️
  Ang. din instagram, hvor du viser dit store apotekerforbrug 😉 hvis du har tid og har lyst til at dele, vil jeg meget gerne vide hvad du har købt som du tænker er uundværligt ☺️ det er nemlig ikke helt nemt at gennemskue, når man ikke har prøvet det før 😊

  Tillykke med jeres søde pige og alt godt til jer tre.

  Kærlige hilsner
  Mette (termin om knap 10 uger

  • Hej Mette

   Det kan du tro jeg vil – jeg er igang med at skrive et indlæg om ‘hvad jeg har lært de første uger’, mest om ting jeg opdagede at vi manglede. Det skal lige skrives færdig, men hold øje i løbet af næste uge 😉

   Klem

 • Gud hvor er du snedig! Jeg er imponeret over dit overskud som mor – jeg selv fik en lidt hård start på rollen som mor her for 2 måneder siden..

  • Tak, hvor er du sød – men som jeg skrev forleden, så er alles #babylife forskellige. Min baby er god til at tage nogle lure på 3 timer af gangen, og så kan hendes mor både nå at bade, rydde op, blogge, gå ud og spise morgenmad eller bage kanelsnegle <3

 • Hvor er det bare mega godt tænkt!!
  Jeg er dig mest til gærdejssnegle, men jeg mener da jeg har set lignende dej på rulle, som bruges til boller. Det må kunne gøre det for mig- gotta try 😍

  • Jeg ville egentlig også kalde dem her for gærsnegle, hvilket jo er sært når det egentlig er croissant-dej. Jeg må prøve at lave croissanterne en dag, så jeg kan vurdere om de er mere gærdejs-agtige end ‘flakey’. 🙂

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top