Du læser nu
Fredags-føljeton: 7 hurtige til… Simone Moelle.

Fredags-føljeton: 7 hurtige til… Simone Moelle.

Hvem: Simone Moelle, blogger, vlogger, traveller og instagrammer extraordinaire – find hende her @simonemoelle.

Jeg kender hende fra:… blogsfæren og mange år i ‘gamet’ sammen.

Hvorfor 7 hurtige: Fordi Simone i løbet af det sidste år er gået fra full time karriere-job til et liv som næsten ‘digital nomade’… og det synes sådan en kontorrotte som mig er modigt, sejt og inspirerende (.. og frygtindgydende. Bevares). 

simone-moelle-acie-blog

Hej Simone. Tak fordi du vil være med til at svare på 7 hurtige – jeg havde tænkt, at vi skulle snakke om 2 ting idag. Rejser og foto – tænker, at det må ‘right up your alley’ 😉 Hvor går næste eventyr hen?
Jeg har lige været hjemme i Danmark i mere end 2 måneder, hvilket er det længste jeg har været hjemme i ét stræk i hele 2017. Det var egenligt meningen, at jeg ikke skulle rejse så meget resten af året, men så blev vejret koldt og trist, og så besluttede vi at booke en måned i Asien. Lige pt. sidder jeg i Hong Kong, og inden længe går turen mod Vietnam samt Singapore.

Uh, det lyder dejligt. Hvordan beslutter I egentlig, hvor I skal rejse hen – har I en lang liste, eller vælger I tilfældigt fra tur til tur? Min kæreste Mark (@daysofmrgray) og jeg har en drøm om at besøge mere eller mindre alle lande. Og så er det jo bare med at starte fra en ende af! Vi er ofte ret impulsive når det kommer til rejser, så ofte bruger vi Google Flights (verdens bedste søgemaskine for fly iøvrigt!), og lader en billig flybillet afgøre, hvor vi rejser hen. Sidste gang vi gjorde det endte vi på verdens fedeste road trip i SydTyskland og Østrig.

simone-moelle-acie-blog-2

Du er lidt af en instagram-pro og det virker som om du virkelig er rykket i løbet af det sidste år – hvad er der sket? Uh, tusind tak for den kompliment 😀 Hmm… Jeg havde på et tidspunkt helt givet op med både blog og Instagram. Men så, mødte jeg min kæreste som begyndte at fotografere i sin fritid. Han blev glad for Instagram, og nu er det altså blevet vores fælles passion og hobby. Vi er så “besatte”, at vores samtaler 9 ud af 10 gange ender med at dreje sig om fotografi, Instagram eller vores nyeste hobby: Video!

Du har også dit helt eget ‘look’ på instagram – hvilket kamera bruger du til dine billeder og hvordan efterbehandler du dem? For nyligt investerede vi i et Canon 5D Mark III. Det er lidt af et ‘beast’ og mindre kan bestemt gøre det. Faktisk vil jeg sige at du sagtens kan bruge din telefon… Jeg redigerer altid i Lightroom, og har igennem tiden leget rundt med forskellige redigeringsteknikker! Mark og jeg har lige skiftet stil, så vores filtre er mere ens, men mine gamle Lightroom filtre kan faktisk købes på min blog 🙂

Kan man få dig til at løfte sløret, for præcis, hvordan du redigerer dine billeder, for at de skal få det der lidt dreamy lyserøde look? Hvis jeg skulle give hele min ‘secret sauce’ ville det tage mig 5 A4 sider at beskrive haha! Jeg overvejer dog at lave en masse videoer på min Youtube kanal i her i efteråret omkring billedredigering, så følg endelig med der!

simone-moelle-acie-blog-1

Hvis du skulle give dine 3 bedste instagram-tips, hvad ville det så være? Jeg kunne komme med 1000 tips, men jeg tror de fleste gerne vil have flere følgere, så her kommer 3 af mine bedste tips til det!… Plus en lille bonus fordi jeg ikke kan lade være!

 1. Find din niche, og hold dig til den! – Nu bliver det lidt teknisk, men Instagram har nogle algoritmer der ud fra forskellige parametre kommer din profil i bokse. Hvis du kun poster om mad, vil den gøre hvad den kan for at eksponere din profil til madinteresserede i deres discover feed og så fremdeles. Hvis du er lidt af det hele, kan den ikke finde ud af det, og du vil dermed blive eksponeret til færre og mindre “relevante” følgere.
 2. Æstetik er super vigtig! – Find en redigeringsstil og hav altid dit eget feed for øje. Post ikke noget, der ikke vil se godt ud i dit feed. Det er nemlig det første folk ser når de besøger din profil
 3. Brug hashtags! Jeg kan ikke sige det nok: Hashtags er altså din bedste ven når det kommer til at få dit navn ud i den store verden. Det er nærmest et helt blog indlæg værd i sig selv, men kort fortalt, så er hashtags en måde at klassificere dine billeder på for algoritmen, men også måde for dig at sige “Her er jeg” til potentielle nye følgere. Brug tid på at finde de 30 (du må ikke bruge flere end det!) mest relevante hashtags i din niche, og med det mener jeg altså #like4like osv. Det er sgu lidt 2014 😉
 4. Vær engageret med dine følgere. Skriver de en kommentar, så skriv et “tak tilbage”. Gå ind kommenter/like dine følgeres billeder i ny og næ. Jeg ved ikke helt hvordan det hjælper dig med at få flere følgere, men jeg synes bare det er god stil og noget en hel del instagrammere bare ikke er særligt gode til.

… Og på falderebet – hvad er den allerbedste rejse du har været på i 2017? Uha, der har været mange! Bali startede hele den her ‘wanderlust’, Madeira er seriøst undervurderet – Europas Hawaii, som jeg ynder at kalde det! Men det land som faktisk har overrasket mig allermest i 2017, har været Slovenien. Mega smukt, cool mennesker, samt billig og god vin – Hvad mere kan man ønske sig?!

Det lyder også bare dejligt! Tak for snakken – og fordi jeg måtte stille dig 7 hurtige<3 Rigtig god weekend!

 Kommentarer (10)
 • Jeg bed lige mærke i sammenligningen mellem Madeira og Hawaii og kunne som Hawaii-entusiast godt tænke mig at høre mere specifikt, hvilke/hvilken af øerne i staten, Madeira minder om lige i den sammenligning (har aldrig været til Madeira, men måske det er det værd) 🙂

 • Elsker disse fredags indlæg. Og Simone, jeg vil elske at se videoer af din redigering i LR. Måske du kan tænde min lyst til redigering 🙂

 • De er altså hyggelige, de her føljetoner! Det er også nogle virkelig spændende personer, du har fået fat i. Hatten af for det! Studsede lige over sætningen “…med det mener jeg altså #like4like” – jeg går ud fra, at der mangler et “ikke” i den sætning 🙈
  Og lige lidt mere ros at gå på weekend på: Dit indhold er virkelig godt for tiden! Det er slet ikke til at forstå, at du rent faktisk lige har født og er på barsel. Du har virkelig formået at planlægge fremad på en god måde, uden at det går udover kvaliteten. Og når du kigger ind med barsels-hilsner bliver jeg helt blown away over den måde, du går til mor-rollen på. SÅ inspirerende!

 • Det er lidt skægt, for jeg fulgte faktisk Simone i mange år på både blog og insta, men droppede simpelthen helt at følge hende fordi jeg netop syntes at det filter hun brugte/bruger var vanvittigt irriterende at se på (det plejede det ellers ikke at være før hun gik social media amok). Nærmest som om billederne blev grumsede. 😳 Måske er det bare mig. 🙈

  • Hey Sara, tak for kommentaren. Fedt med feedback – er Selvom min redigeringsstil nok aldrig kan “please” alles øje, så er jeg da ked af at høre det gjorde at du simpelthen faldt fra på grund af det. Lige pt. Er jeg selv meget godt tilfreds med stilen, men den udvikler og ændrer sig jo hele tiden, så måske vores veje mødes igen 🙂

   Alt det bedste
   Simone

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top