Du læser nu
Opskrift – grovboller med poppede hvedekerner..

Opskrift – grovboller med poppede hvedekerner..

opskrift-grove-boller-poppede-hvedekerner-1-of-6

Det her indlæg kommer egentlig lidt i forlængelse af mit indlæg om mindre madspild fra forrige uge. Ser I, for tiden er vi hoppet på en madkasseløsning (det fortalte jeg om hér), og én af dagene i sidste uge, var der altså salat med poppede hvedekerner på menuen.

Poppede hvedekerner. Sådan nogle plejer jeg ikke at have i mit køkken, men det er jo det fine ved sådan nogle måltidskasser. Meeeeen selvom salaten smagte helt glimrende, stod vi alligevel tilbage med en rest af de små poppede sager, og efter en hurtig googling konstaterede jeg, at det altså er en meget almindelig ingrediens i brød. Derfor røg de i weekendens morgenboller, og dét er en opskrift der fortjener at blive delt – hvis nu I er andre, der i ny og næ brænder inde med sådan nogle små krabater. Poppede hvedekerner, altså.

opskrift-grove-boller-poppede-hvedekerner-4-of-6

Opskrift – koldhævede grovboller med poppede hvedekerner

  • 25g gær
  • 5 dl koldt vand
  • 1 tsk salt
  • 2 dl hvedemel
  • 1 dl havregryn
  • 7 dl groft mel
  • 1 dl poppede hvedekerner, eller hvad du nu har…

opskrift-grove-boller-poppede-hvedekerner-2-of-6

Opløs de 25g gær i 5dl lunkent vand. Bruger du økogær kan det være en god idét lige at lade blanding stå i et minuts tid – jeg synes tit dejen så hæver bedre op. Tilføj salt, så hvedemel,havregryn, hvedekerner og til sidst det grove mel lidt efter lidt. Jeg er doven og gider ikke have klistret dej på fingrene, så jeg sørger for at blande massen godt med en grydeske, og lader den lidt våde dej stå og hæve natten over på køl.

opskrift-grove-boller-poppede-hvedekerner-3-of-6 Næste morgen tages dejen ud og hæver videre ved stuetemperatur i ca. 1 time. Med 2 skeer ‘klattes’ boller ud på en bageplade med bagepapir. Lad dem stå og hæve mens ovnen varmer til 200g. Bag dem så i ca. 15 minutter (men hold øje – jeg synes alle ovne er forskellige).

opskrift-grove-boller-poppede-hvedekerner-5-of-6 De poppede kerner gør bollerne mere svampede og på den måde holder de sig lækre lidt længere. Perfekt til to gange weekendmorgenmad med andre ord 🙂

opskrift-grove-boller-poppede-hvedekerner-6-of-6

 Kommentarer (2)
  • Lyder super lækkert! dem må jeg prøve. Men du er også lige nødt til at fortælle hvor dén brødkurv er fra 😉 god juuuul

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top