Du læser nu
Cornichonens corner: leg med baby [2 mdr]…

Cornichonens corner: leg med baby [2 mdr]…

legeakademiet-hvordan-stimulerer-du-baby-2-mdr-12-of-12annonce

I søndags blev Cornichonen 2 måneder (whaaat – hvor bliver tiden af!?), og er langsomt begyndt at være mere og mere vågen – hun sover stadig mellem 15 og 17 timer i døgnet afhængigt af dagsform og humør, men nogle dage er der altså rigelig tid til leg mellem lure, pusling og mad… Og hvordan gør man lige det bedst?! Jeg tror de fleste mødre har en fin mavefornemmelse for den slags, og en del af mig, er også imod det der med at ‘overtænke’ skidtet – men honestly, nogle dage er jeg så træt, at jeg ikke kan tænke en selvstændig tanke, og så er det altså rart, at der er nogen med forstand på sagerne, der fortæller/inspirerer mig what to do…

legeakademiet-hvordan-stimulerer-du-baby-2-mdr-2-of-12[Den her sanserulle er et regulært hit (find den HER)… Og tæppet med små farverige dyr på ligeså (find det HER) – se lige begejstringen for den lille mariehøne<3]

Derfor er jeg teamet op med Legeakademiet – om nogen, har de fod på hvordan man leger med baby, og har specialiseret sig i læreigt og udviklende legetøj. Hvis ikke I har hørt om dem før, så tjek lige shoppen ud – alt er organiseret efter barnets alder og på deres blog er der god momfo (I ved – mom-info;) ) at finde, når det kommer til babyleg.

legeakademiet-hvordan-stimulerer-du-baby-2-mdr-6-of-12

Sammen vil vi forfatte en lille føljeton – over det næste halve år vil vi komme med lidt inspiration til leg med baby på hhv 2mdr, 4mdr og 6 mdr – i takt med at Cornhichonen og jeg når dertil:) Nedenfor har jeg stillet Grit, som er en af legetanterne hos Legeakademiet, et par spørgsmål, og jeg håber at de gode svar kan inspirere til sjov og hyggelig leg ude hos jer på den anden side af skærmen:)

legeakademiet-hvordan-stimulerer-du-baby-2-mdr-4-of-12[Sanserulle-love – hun elsker den virkelig]

Hvorfor er det vigtigt at stimulere baby allerede nu? Hun er jo så lille!

Fordi barnet er som en svamp fra 0-1 år og kroppen skriger efter at udvikle sig!!! Jo bedre motorik og især balance man har, jo bedre er barnet stillet, når der skal siddes op, kravles, gå og senere løbe – jo bedre man er til det, jo nemmere har man ved at deltage i sociale aktiviteter senere hen, fordi barnet kender dets krop og ved hvad det kan. Jo bedre man er til sociale aktiviteter som gymnastik eller fodbold, jo mere opmærksomhed får man omkring sig. Og des mere tør man at melde sig til nye og svære øvelser, fordi man har en tro på sig selv. Jo mere man tør det – jo mere tør man kaste sig ud i nye ting i skolen, jo mindre træt bliver man, når man kigger op og ned på tavlen, fordi man ikke bliver svimmel, fordi ens øjne godt kan se kort og lang, fordi man er vant til boldtræning eller at løbe eller cykle og afstandsbedømme og har en god hånd-øje-koordination. Så det hele starter med at man udfordrer og stimulerer sit barn på labyrintsansen. 

legeakademiet-hvordan-stimulerer-du-baby-2-mdr-5-of-12

Men hvorfor skal alt legetøjet være så mega farverigt? Kunne det ikke være lidt pænt, så moderen også havde glæde af det? 😉

Hvis du lægger noget der er spraglet og noget der er pastelfarvet foran en mor og et barn, så vil barnet gribe ud efter det spraglede og moren vil tage det pastelfarvede. Derfor bliver der lavet rigtig meget pastelfarvet legetøj nu her, fordi mødrene synes det passer bedre ind i hjemmet…
Barnet ser sløret som nyfødt og herefter primært konturer, som er nemmest at se, når de er i kontraster som sort/ hvid. Barnet kan efter ca. en måned se ting på en meters afstand. Der hvor Elise er nu, kan hun følge ting, der bevæger sig i stille og roligt tempo. Hun reagerer i starten bedst på sort/hvid, men herefter reagerer hun mest på gul og grøn og klare farver, altså primærfarverne som gul, grøn, rød, blå.

Så derfor er babylegetøj i klare og spraglede farver. Hvis du skal stimulere synssansen, skal du altså have nogle primærfarver foran hende, som du langsomt fører frem og tilbage og op og ned.

legeakademiet-hvordan-stimulerer-du-baby-2-mdr-7-of-12

Elise er lige blevet 2 måneder og er kun langsomt ved at gå fra nyfødt til vågen og mere aktiv. Hvad er den bedste slags leg for hende, nu hvor hun stadig er så lille?

 1. Læg Elise henover noget – på maven – og vip hende op og ned – eller rul hende frem og tilbage. Hun skal hvile med mave og hofte og overlår, og så ruller du hende frem og tilbage: så hun får hovedet nedad og opad. Det er super godt for balancen, for når hovedet bliver flyttet op og ned, sætter man gang i væsken i øret, som stimulerer labyrintsansen (også kendt som balancen). Du kender det selv fra når du gynger og føler dig lidt svimmel. Det er fordi din labyrintsans bliver dårligere og dårligere, jo mere stille du sidder.
 2. At rulle er også godt for ryggen/nakken, som bliver styrket, når Elise skal holde hovedet, når hun ligger på maven. Så snart hun ”taber hovedet” eller kigger væk, fortæller hun dig, at hun er fyldt op, og så er det vigtigt, at I stopper, så hun ikke bliver overstimuleret (hellere mange små gange end lange perioder med sansestimulering i den alder).
 3. Jo mere liggen på maven jo bedre! Gør det også på spisebordet, når I spiser. På puslebordet. Når I sidder i sofaen, kan I smække benene op på sofabordet, og lade hende ligge skråt op ad benene på jer. Så længe I sørger for at have en hånd på hende, så hun ikke kan falde ned. For bare vent… LIGE pludselig begynder hun at vende sig selv. Og så er der langt ned, hvis man ikke ligger på gulvet.

legeakademiet-hvordan-stimulerer-du-baby-2-mdr-11-of-12

 Har du et tip til et stykke legetøj, som du ville anbefale alle mødre med en baby på samme alder som min, at ønske sig til jul? 

En Mini tumletop med pude er det ultimative stimulationsredskab, fordi man styrker labyrintsansen og kan svinge den hurtigt eller langsomt, alt efter hvor veludviklet barnet er. Hvis man har en veludviklet labyrintsans har man senere bedre indlæring, bedre sociale kompetencer! Vi kan ikke sige det nok: Labyrintsansen er så sindssygt vigtigt og mini tumletoppen giver bare mulighed for at give den fuld skrue med at stimulere labyrintsansen! Senere hen kan den bruges, når de små begynder at rejse sig op og skal bruge noget at læne sig lidt op ad. Og så er den sjov at kravle henover og rutsche nedad (se mini tumletoppen lige her og puden til lige her.

legeakademiet-hvordan-stimulerer-du-baby-2-mdr-8-of-12[Waddaya doin’?!]

På billederne leger vi med DET HER legetæppe, DET HER babygavesæt (.. oplagt julegave-idé) og DEN HER sansrulle.

Hvis I har nogen spørgsmål til Grit, så stil dem endelig i kommentarsporet – så skal jeg sørge for at I får svar:)

legeakademiet-hvordan-stimulerer-du-baby-2-mdr-9-of-12

 Kommentarer (9)
 • Hej Acie
  Sanserullen lurer jeg på – men når man tjekker den på websitet står der, at den først er egnet fra 6 mdr. Men du brugte den allerede ved 2 mdr. kan jeg se? Jeg er nemlig ude efter lidt sjovt og funktionelt legetøj til min lille ufødte søn, som kommer lige om lidt – og det er lidt svært hvad man skal ønske sig 🙂
  Håber du kan hjælpe med svar.

  • Ja, vi brugte den fra 2 mdr, men mest som du kan se på billederne hér – altså som en slags motivator/hjælpemiddel til at træne det med at ligge på maven. Den er stadig et hit idag (6mdr), hvor hun bruger den helt anderledes. Rasler med den (den rasler når man ryster den), bider i den, hiver i den etc etc. Klar anbefaling herfra til noget, der er sjovt mere end 5 minutter 🙂

 • Cornichonens corner ❤️ Sikke hyggeligt.

  Og super skønt indlæg når man selv har en lille pige, som er 5 uger. Synes sørme der er mange ting man skal vide og så er det jo godt at kunne finde lidt om leg med baby herinde ☺️Tak

 • Jeg vil også anbefale Sansemotorik (find dem på facebook, de ligger flere steder i landet). Så får man med sikkerhed stimuleret barnets sanser – og det er drønhyggeligt!

  Jeg har derudover gået til efterfødselstræning hos APA, og kan anbefale det. Også selvom taktfaste fællesknib er liiiidt hippie! Både mor og barn stimuleres og under teen bagefter er der mulighed for at vende både stort og småt omkring det at blive mor.

 • Nu har jeg ikke baby, men jeg har lige bestilt en lignende sweater som den du har på, og nu glæder jeg mig endnu mere til at få den 😉
  (og total nuttet baby du har dig!)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top