Du læser nu
En kaffe på Christianshavn og om at flytte ud af byen..

En kaffe på Christianshavn og om at flytte ud af byen..

stroll-christianshavn-3-of-7

Vans // Strik // Parka // Solbriller 

Jeg mødtes med Emily til en lynkaffe lige inden jul. Egentlig var det meningen at alle konerne skulle have skålet glædelig jul i en kop glögg, men én var syg og en anden var travl, og så blev det altså mig og Emmeren, der byttede glöggen ud med en kop kaffe af den lidt hurtige slags, hvorfor jeg ikke nænnede at løfte sovende Cornichon ud af autostol og over i barnevogn… Så er det altså mega praktisk med de der adaptere jeg har snakket om tidligere også.

Det var i øvrigt den slags hurtige aftaler, som jeg var bange for ville ryge i svinget, når vi flyttede ud af byen, men jeg synes, at vi har været gode til at bruge byen på præcis samme måde, som vi gjorde inden vi flyttede Nordpå.

insta-1-of-1

Det er klart, at ens veninder ikke lige dropper impulsivt forbi – men det gjorde de nu heller ikke, da jeg boede inde i byen… Tilgengæld er vi stadig præcis lige gode til at gå ud og spise (altså, med forbehold for Cornichonen), mødes til en hurtig kaffe med venner, gå til frisøren og hvordan vi nu ellers brugte byen inden vi flyttede. De daglige indkøb foretager man naturligvis i sit lokalområde, men man mærker altså ikke forskel på om ens lokale Meny, Netto, H&M eller Lagkagehuset  ligger i 2960 eller 2100…

Vi er også heldige på takeout-fronten heroppe. Vi har en verdensklasse pizzamand (der også laver en verdensklasse svampepasta), Sticks, Wokshop, MASH, Letz Sushi og også en MacD (vigtigt 1. januar;)) i nærheden.. Det eneste jeg savner er California Kitchen, men Skjorten er god til at hive en MexiCali Bowl med hjem til mig, hvis han har været på kontoret… Mhmm… Min absolutte yndlings-mad for tiden.

stroll-christianshavn-7-of-7

Nuvel. Det blev et sidespor. Men hvis nu, der er nogen af jer, der sidder derude og overvejer et huskøb i 2018, men er nervøse for at rykke ud af byen, så får det altså tomlen op herfra. Jeg var selv nervøs. Barsel i forstæderne – uf, hvor kan det lyde ensomt og kedeligt, hvis man forestiller sig, at man ikke skal lave andet end at trille rundt i forladte villakvarterer med sig selv og sin barnevogn. Men jeg kan forvisse jer om, at virkeligheden altså er en anden – og skriv endelig, hvis I sidder og brænder inde med et konkret spørgsmål 🙂

stroll-christianshavn-2-of-7

 Kommentarer (18)
 • Jeg er i den grad by menneske og vi flyttede ud af byen da vi fik nr. 3.
  Vil sige at det er fantastisk at du kan få det til at fungere det med at tage ind til byen og stadig være sammen ned venner og veninder. Jeg håber det lykkes også hvis I skulle få barn nr 2. For mit eget vedkommende vil jeg heller hente lille fis i børnehave kl 15 end kl 17 fordi jeg har prioriteret st være sammen med nogen inde i byen. Man er bundet op på en helt anden måde når man har et barn i forvejen i forhold til når man kun har er. Det syntes jeg du glemmer i din lining. Og af gode grunde da I endnu kun har en.
  Kh

 • Min og min mands arbejdsplads ligger med en times afstand – på Amager henholdsvis nord for Kbh. Og vi overvejer huskøb sådan nogenlunde i midten 😊 I har jo hver jeres bil – vil du sige at to biler er nødvendigt for at bo nordpå? Eller ville du have det fint med at tage toget ind til byen med barnevogn og alt?

  • Da jeg selv for et år siden flyttede “nordpå” – nærmere bestemt til Holte mens jeg var på barsel, tillader jeg mig lige at svare. Mens jeg var på barsel havde vi kun en bil og det synes jeg ikke var et problem. Jeg kunne fint tage toget ind til Østerbro hvor min mødregruppe var og lign. Efter vi begge er tilbage på arbejde og den lille er startet i vuggestue har vi dog prioriteret at have to biler for at få hele logistikken med job og bringe/hente osv til at gå op. Så i dag ville jeg nødig undvære at have 2 biler. Men det afhænger selvfølgelig af hvordan man bor ift. offentlig transport.

  • Jeg er enig med Stine langt henad vejen… Men det kommer også lidt an på, hvor man bosætter sig (altså, hvor meget lokal-miljø er der i gå-afstand) og hvilken type man er. Jeg bruger min bil hver dag og vi elsker, at tage på tur.. Skal jeg ind til byen hopper vi dog gerne på toget, for det er noget nemmere og tager kun 20 mins (og det kunne man jo også hurtigt bruge i en bus fra fx ydre Østerbro til Kgs Nytorv) 🙂

 • Helt ude af kontekst, men jeg kunne vildt godt tænke mig at se hvordan du opbevare dine tasker for eksempel. Mangler sådan en god ide, men jeg har ikke så meget plads at gøre godt med. Du plejer at kunne give god inspiration på disse punkter 😊

  • Jeg har slet ikke styr på dem, efter vi er flyttet – hele vores ‘walk-in’ er slet ikke lavet endnu, så du poker til min dårlige samvittighed Louise. Schhh!!! 😉

  • Ha ha, sorry! Havde ellers lige regnet med, at du havde en helt genial ide. Jeg må lede videre. Og held og lykke ked projekt walk-in 😃

 • Barsel i forstæderne kan altså også være super skønt! Man kan glo på huse, mens man hører podcasts og der er masser af plads på fortorvet. Det kan også noget 🙂

  • Jeg kan komme til Nørreport på 19minutter (17min til Østerport) hvis jeg tager det rigtige tog – der kører et tog, der slet ikke stopper mellem vores station og Østerport nemlig. Det fungerer vildt godt!

 • Hej 🙂
  Det lyder rigtig dejligt, at I stadig får brugt byen så meget selvom I bor et stykke væk!
  Vi har talt meget om at rykke ud, men jeg er ret bekymret for transporttiden, og hvor mange timer børnene så er tvunget til at være i institution. Vi kunne være heldige, at arbejdspladser vil godtage en kortere dag mod arbejde om aftenen 🙂 Hvor lang skal I bruge på transport morgen og aften!
  Tillykke med hus og baby!

  • Hej Maria

   På grund af barsel har jeg ikke prøvet min transporttid af endnu – min mand arbejder i Sydhavnen og skal således tværs over byen (32km hver vej), så det er næsten så sløjt det overhovedet kan være – han timer sin kørsel og kan være på kontoret på 35mins i bil.. Det kunne muligvis gøres hurtigere i tog, men han er magelig;)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top