Du læser nu
“Snurresnup-boller” – grove gulerodsboller til ugen..

“Snurresnup-boller” – grove gulerodsboller til ugen..

gulerodssnurrer-gulerodsboller-snurresnup-boller-3-of-11

Der er dømt slap weekend på Kysten – Skjorten kom hjem ved midnatstid fredag, efter at have været på forretningsrejse en hel uge, og det er d e j l i g t, at have ham hjemme igen. Både fordi jeg har savnet ham, men også fordi det altså er lidt sjovere, at være mor, når far også er hjemme.

Igår formiddag hyggede far og Cornichonen således, og jeg skyndte mig at gribe chancen for lidt alene-tid. Lidt mig-tid. Det blev til grove gulerodssnurrer i køkkenet til lyden af en podcast, efterfulgt af et langt varmt bad, mens bollerne var i ovnen. Ahh.. I’m me again!

gulerodssnurrer-gulerodsboller-snurresnup-boller-1-of-11

Bollerne er lavet lidt på slump og idéen opstod fordi jeg i løbet af den forgange uge, har været forbi og købe Lagkagehusets store (bløde) gulerodsboller mere end én gang. Sådan starter mange af mine bageprojekter, haha;)

Dem jeg har lavet, er mere grove og mindre bløde, men det er med vilje – jeg har brug for noget der mætter. Men også noget der smager godt, både hvis jeg bare griber en hurtig bolle på farten (og gulerødderne giver sådan en rar sødme i de tilfælde), men også hvis jeg smider lidt pålæg på… Igår formiddag blev en fortæret med Porte Salut og peberpølse og det var l æ k k e r t;)

gulerodssnurrer-gulerodsboller-snurresnup-boller-4-of-11

Opskrift – grove gulerodsboller / gulerodssnurrer

 • 50g gær
 • 5dl lunken vand
 • ½ tsk salt
 • 3 dl ‘Femkornsblanding’
 • 900g hvedemel
 • 1 æg (til dejen)
 • 3 mellemstore gulerødder (revet)
 • æg til pensling

Det er lige ud af landevejen, at lave disse boller. Jeg blandede alle ingredienserne i min røremaskine og lod den køre i 5-6 minutter, mens jeg tømte opvaskeren. Dejen skal slippe skålen og ikke være for våd, for så er det for svært at lave snurrerne… Hvis ikke man orker at lave snurrer, så ville jeg bare klatte dejen ud på en bageplade med et par skeer – keep it simple, og lidt rustikt;)

gulerodssnurrer-gulerodsboller-snurresnup-boller-10-of-11-copy

Når det er sagt, har jeg altid troet, at det var enormt kompliceret at ‘snurre’, men det er jo i virkeligheden åndssvagt nemt… Og så bliver sådan nogle gulerodsboller pludselig lidt mere fancy. Jeg har forsøgt at fotografere trinene, og jeg tænker, at det giver sig selv hvad jeg har gjort. Først snor man to strimler dig ‘væk fra hinanden’. Så snor man de to snoede dejstrimler sammen. Og så ruller man den snoede dejpølse sammen i en lille kranse. Et voila. En snurresnup-bolle.

gulerodssnurrer-gulerodsboller-snurresnup-boller-8-of-11-copy

Jeg lod dejen hæve i ca 1 time inden jeg snurrede og lod så snurrerne hæve igen i ca 30 minutter inden jeg bagte dem ved 200grader (forvarmet) ovn. Det ville klæde dem at blive penslet med et æg inden bagning, men jeg havde kun ét og det røg i dejen – tilgengæld fik mine lidt mælk på toppen, og det går jo også.

Og så er barselsfrokosten vist også reddet til den kommende uge. Og morgenmaden, ditto. 🙂

gulerodssnurrer-gulerodsboller-snurresnup-boller-5-of-11

gulerodssnurrer-gulerodsboller-snurresnup-boller-2-of-11

gulerodssnurrer-gulerodsboller-snurresnup-boller-6-of-11

 Kommentar (1)
 • Mmm, de ser virkelig lækre ud! Gulerodsboller er bestemt blandt mine favoritter, så kan være jeg skulle give mig i kast med disse. Dog har jeg ingen røremaskine, så lidt kræfter må der sikkert til 😉
  Tak for inspirationen.

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top