Du læser nu
Video: flem flade flødeboller på et fladt flødebollefad..

Video: flem flade flødeboller på et fladt flødebollefad..

flodeboller-opskrift-mini-1-of-4

Sidste fredag lavede jeg flødeboller til weekenden – jeg kan godt lidt savne at være i køkkenet nogle gange, hvilket får mig til at kaste mig ud i sådan et projetk, og så vågner Cornichonen halvvejs og jeg husker igen, hvorfor jeg ikke gør det så tit længere. Bager, altså.

Det er altså også derfor de blev lidt flade, de flødeboller. Skummet havde nok ikke viiildt godt  af, at stå og vente på mig og mit barn i flere timer, men men – godt smagte de. Og det er jo trods alt det vigtigste.

flodeboller-opskrift-mini-2-of-4

Opskriften får I her – og længere nede en lille hverdags-vlog, fra da vi lavede dem. Ikke noget særligt – bare en lille hyggelig sag.

Opskrift – hjemmelavede flødeboller..

 • 150 g sukker
 • 1/2 dl vand
 • 1 vaniliestang
 • 70g Glukosesirup
 • Lakridspulver
 • 75 g æggehvider (det er ca. 2 æggehvider)
 • 200 g marcipan
 • ca. 300 g god mørk chokolade

flodeboller-opskrift-mini-3-of-4

Marengs:

Bring vand, sukker, glukosesirup og vaniljekorn i kog i en lille gryde. Kog sukkerlagen til 117°. Mål efter med et digitaltermometer. Pisk æggehviderne til bløde toppe med de 2 spsk sukker. Hæld nu den varme sukkerlage i en tynd stråle ned i hviderne under kraftig piskning. Pisk derefter marengsen i ca. 8 minutter, til den er afkølet, sej og luftig. Kom marengsen i en sprøjtepose, og luk den til.
Marcipanbunde:
Rul marcipanen ud (ca 5mm tykt) med hjælp af lidt flormelis – bag dem herefter ved 180g i ca 6 minutter.
Chokoladeovertræk:
Smelt chokoladen over vandbad – er du ambitiøs tempererer du den for en flot blank overflade og et godt ‘knæk’. Har du en baby, der er sur, så gør du ikke, men lever med matte flødeboller;)

Stil flødebollerne på en rist med et stykke bagepapir under. Overtræk flødebollerne med chokoladen ved at dyppe hver flødebolle lige ned i chokoladen med toppen først og løfte den op med et snuptag og en drejende bevægelse. Løft endelig ikke lige op, da marengsen så risikerer at blive tilbage i skålen. Flyt straks flødebollerne over på en plade beklædt med bagepapir.

flodeboller-opskrift-mini-4-of-4

 Kommentarer (4)
 • Jeg er vildt imponeret over at du kaster dig ud i det her lækre flødebolle-projekt med sådan en lille mus, du også lige skal jonglere med samtidig. Jeg har ikke engang små børn længere, og jeg har alligevel ikke helt haft mod på at prøve at lave flødeboller selv – endnu – selvom jeg har haft lyst til at prøve det (og spise dem!) længe. Nu har du med din søde og fine video vist mig, at det faktisk ikke er så vanvittigt kompliceret, og hvis du kan få så fint et resultat med de betingelser, du havde på dagen, så skal jeg vist også bare prøve at kaste mig ud i det. Det værste der kan ske, er vel at de blive grimme, og så må man jo bare fjerne beviserne (læs: haps-haps-haps!) 🙂
  Tak for super og død-charmerende inspiration!

 • Selv om de er matte ser det lækkert ud!
  Jeg forstår godt temperering ikke lige er så nemt med en baby. Jeg syntes det er svært nok at overskue, selv om vi er to voksne der laver chokolade!

  Og vildt hyggeligt med sådan en lille video i indlægget.

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top