Du læser nu
Cookies med chokolade og dulce de leche..

Cookies med chokolade og dulce de leche..

choc-chip-cookies-w-dulce-de-leche-6-of-7

På min januar-liste havde skrev jeg, at jeg ville bage brownie cookies med dulce de leche – sådan blev det ikke helt. Næsten, men ikke helt. Da jeg kiggede på den anden opskrift gik jeg lidt kold, fordi jeg synes det lød besværligt (… det var det nok ikke, men jeg havde Cornichonen i bæreselen og havde brug for noget nemt). Så derfor bryggede jeg min egen – et mix mellem førnævnte opskrift og så min klassiske chocolate chip cookie opskrift…. Den er nemlig så go’ og if it aint broke, som man siger.

choc-chip-cookies-w-dulce-de-leche-4-of-7

… Og tilføjelsen af dulce de leche, var v i r k e l i g t lækker. Beskidt lækker, næsten. Og derfor fortjener denne opskrift altså at blive delt. De tager ca ingen tid at bage og er dermed et hyggeligt weekendprojekt – ikke mindst fordi de smager enormt godt at spise på sofaen med en kop kaffe bagefter;)

choc-chip-cookies-w-dulce-de-leche-1-of-7

OPSKRIFT – Chocolate Chip Cookies med Dulce de Leche

 • 100g smør i tern
 • 160g brun farin
 • 1 æg
 • 1 tsk vaniljesukker
 • ½ tsk bagepulver
 • en knivspids salt
 • 150 g mel
 • 180g hakket mørk chokolade (jeg brugte 70%)
 • 1 dåse dulce de leche

Smør og farin røres sammen i en køkkenmaskine (jeg brugte ‘vingen’ til at røre med) og herefter tilføjes æg og vaniljesukker. Mel, bagepulver og salt blandes i og der røres omhyggeligt – det bliver en lidt klistret masse. Til slut vendes den hakkede chokolade i dejen. Sæt nu 9 klatter dej på bagepladen med 1 spsk og lav en lille fordybning i hver klat med to våde fingre. Kom 1 tsk Dulce De Leche i hver fordybning og fordel så resten af dejen som små ‘låg’ på karamel-fordybningerne. Husk at holde god afstand mellem klatterne, da de jo flyder ret kraftigt ud:) Bag dine cookies ved 200 grader (forvarmet ovn, almindelig varme) i ca. 9 minutter. Haps.

choc-chip-cookies-w-dulce-de-leche-2-of-7

 Kommentarer (2)
 • P.S. sikkert et dumt spørgsmål… men er har du selv kogt dulche de Lerche eller brugt alm. kondenseret mælk?

 • Uhhh jeg har glædet mig til din opskrift på cookies – det er et sikkert ferieprojekt! Tusind tak. Jeg knuselsker din blog! Rigtig god (ski)ferie!

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top