Du læser nu
Mors ‘medicinskab’: 16 ting jeg ville have på lager, hvis jeg skulle føde imorgen..

Mors ‘medicinskab’: 16 ting jeg ville have på lager, hvis jeg skulle føde imorgen..

mors-medicinskab-ting-jeg-ville-have-pa-lager-hvis-jeg-skulle-fode-imorgen

…. Men det skal jeg jo ikke;) “Heldigvis” var jeg lige ved at skrive, men det mener jeg egentlig ikke. “Desværre”, er det heller ikke, for well… I’m not quite there yet! En dag vil jeg gerne. Og der behøver ikke gå tusind år. Men lad os tales ved, når Elise er begyndt at sove igennem 😉

Anyways. Jeg har været en heldig kartoffel, der har fået lov til at være chef for nogle seje damer igennem tiden. Heldigvis er de efterfølgende blevet til veninder og én af dem, er nu flyttet til Dubai og venter sig en lille pige til sommer – hun skrev derfor og spurgte om jeg ikke ville sende en liste, med sager hun skulle sørge for at have liggende, når den lille kom.

Hendes situation er jo anderledes end de flestes – hun kan ikke bare gå og dryp-købe, som behovet opstår, men må være forberedt på det meste allerede inden babys ankomst – knowing her, havde hun nu nok været dét alligevel;)

Men jeg gik igang med at tænke – tænke over, hvad jeg havde købt af mærkværdigheder til ‘mors lille medicinskab’ i løbet af Cornichonens første levemåneder. Nogle af tingene giver sig selv, mens andre – well, dem anede jeg ikke fandtes, før jeg stod i situationen (…. på døgnapoteket i Lyngby i en sen nattetime👀). Og hér er altså dét jeg er kommet frem til, at jeg vil sørge for at have liggende næste gang (hvis man da skulle være så heldig). Om andre vil opleve samme behov? Garanteret ikke! Men sådan er vi jo så forskellige – og hvis jeg kan redde bare én mor fra en panik-tur på døgnapoteket i en sen nattetime, well, så har dette indlæg tjent sit formål💗

 1. Olivy Baby Care – vi har ikke set så meget som snerten af rød popo..
 2. En Medela Calma sutteflaske – hvis nu og man ved aldrig og for en sikkerheds skyld.
 3. En fin toilettaske
 4. Windi “numsefløjter” – lindrer små maver, der gør ondt og er forstoppede med det samme. Og på en eller anden måde, kommer den slags altid til udtryk om natten, når det lille pus ikke kan sove for mavekneb. De er så billige at jeg klart ville sørge for at have en pakke liggnede.
 5. Saltvandsdråber til en lille forkølet næse (faktisk jeg efterfølgende lært om denne babynæsespray – meget nemmere!) – Elise var ikke mere end 6 uger, da hun blev forkølet første gang.
 6. Et termometer
 7. Bibs sutter (som vi har snakket om før)
 8. Hospitalstrusser – på nogle hospitaler får man en stak med hjem, men det gjorde man altså ikke på Riget, hvor jeg fødte.
 9. En snotsuger – den kan virkelig hjælpe en lille snottet mus med at komme af med det værste, når nu de ikke selv kan pudse næse…. Vores favorit har været denne, da man kan købe nye ‘filtre’ til den.
 10. Lactulose til små forstoppede maver – snak med lægen eller sundhedsplejersken inden i går i krig.
 11. Lasinoh salve til mor og hendes (måske) lidt hærgede mælke-twins.
 12. Ammeindlæg – i starten er det der mælkecirkus jo det rene vanvid. Mælk overalt! det kræver virkeligt nogle kraftige indlæg, min favorit var disse.
 13. Efterfødselsbind – usexet, men nødvendigt. Really.
 14. Ammeindlæg i uld/silke til når det værste cirkus er overstået og produktionen er ved at finde et stabilt leje.
 15. Panodil Jr Mikstur – det må ikke gives til børn under 2 år uden rådføring med læge (!!!), men det kan være rart, at have en flaske stående hjemme, hvis nu lægen ordinerer den slags. Det skete fx for os, da vi var på skiferie i februar og musen pludselig fik feber. Jeg ringede til vores læge, som mente det var en god idé at give hende lidt – jeg var SÅ glad for at jeg havde pakket lidt børnepanodil med i tasken.
 16. Rudolph Care “Mommy & Me” balm – man får jo helt åndssvagt tørre læber af at føde.

Jo, dét var listen – har I, fellow moms, noget at tilføje mon?

 

 Kommentarer (26)
 • Tak for denne liste, Acie! <3 Det er en stor hjælp for mig, som er den første i venindegruppen til at få barn. 😉 Jeg tænkte på; hvis man skal have en sutteflaske – just in case – skal man så ikke også have en brystpumpe til ligesom at få mælken over i flasken? 😉 Kh.

 • Saltvandsdråberne bruges også til de helt nyes øjne. Min Otto havde sådan lækkert gult øjensnaller de første par uger. Og så havde de padsicles på Herlev, dem skal man have. Det er våde bind som man fryser ned, kommer i en sok og ned i trussen. Dét var et hos for mig 😅🙌🏼

 • Kompressor fra multi- mam, de er geniale til ømme brystvorter 🙂
  Desuden er det godt at vide for en spædbarns mor, at pletter på tøjet efter spædbarns afføring forsvinder i sollys. Bare hæng det op i solen direkte fra vaskemaskinen. Virkelig effektivt!

  • Av, sådan en kender jeg slet ikke. Må fluks google!

   Og den med lortepletterne – har nu haft en uldbody liggende på min havetrappe i 14 dage (vender stik syd) og den plet går bare ikke af. Mit barn må lave nogle genstridige pletter, haha 🙂

 • Jeg skulle helt klart have haft ammebrikker og brystpumpe – havde ikke skænket det en tanke at amningen ikke fungerede .. samt den manglende rådgivning fra hospitalet i weekenden 😉 og til trods for den korte tid jeg ammede, så fandt jeg ud af hvor DÅRLIGE amme bh’er jeg havde købt ! Så nogle bh’er der kan holde på de (for nogle) ret store bryster! Og endnu mere løs og behageligt tøj 😉 ellers en genkendelig liste 👍

  • Ja, brystpumpen er jeg enig i – ammebrikker rør jeg ikke med en ildtang igen (brændt barn skyr ilden😂 Jeg betragter de små bæster som roden til alt ondt og starten på enden for min amning. Hvis en jordemoder stikker mig et par næste gang, så får hun venligt, men bestemt, besked på, at dem kan hun godt pakke væk igen. Helt fuldstændigt skørt og irrationelt, men y’know. Der siddder så forbandet mange følelser i det amning dér🙄)

  • Har det på helt samme måde- de ødelagde alt for mig. Får nærmest tårer i øjenene, når jeg tænker på dem!

  • Ditto her. Havde traumatisk oplevelse med min første datter der fuldstændig ødelagde mine brystvorter og amningen mislykkedes. Ved nummer 2 datter brugte jeg ammebrikker lige fra start og det gjorde forskellen.

 • 100% enig, også i valg af mærker! Dog havde jeg aldrig hørt om numsefløjten før. Fandme smart!

  Jeg ville tilføje Panodil og ipren til mor! 🙂 og hæmoridecreme/stikpiller, hvis man har tendens til den slags. Og lets face it, de har de fleste der har født vaginalt! 😐

  • .. Du siger noget!

   Jeg købte en pakke ipren og en pakke panodil, da jeg var max højgravid, netop for at have dem til efter fødslen – apotekerdamen kiggede helt forskrækket på mig og forklarede, at dem måtte jeg absolut ikke spise som gravid. Nej, tak. I know. Men jeg regner med at gå i fødsel imorgen, og der er noget med, at det kan gøre lidt ondt bagefter, såøøøhhh…

 • Mælkesyrebakterier til både mor og baby. Til mor, særligt hvis hun (som jeg og mange andre) skal igennem penicillin helvede under fødslen (pga tidlig vandafgang). Det redder også én hvis man får diarré. Og så kan det hjælpe babys mave, så man evt kan undgå lactoluse 🙏🏼😊

  • Godt tip – har du et konkret mærke, du kan anbefale?

   (iøvrigt – Elises mave gik helt i stå af D-dråberne med mælkesyrebakterier, så jeg måtte skifte til nogen uden. Skørt ikke?! Sundhedsplejersken havde aldrig hørt om dén situation før)

 • Jeg vil tilføje kraes, det infrarød termometer som pudderdåserne anbefaler og stofbind. Jeg har fået nettrusser med begge gange jeg fødte (på riget 🙂 ). Hov og Panodil junior stikpille. Og kaffe, Nordic og Faxe kondi.

  • Jeg vil blot indskyde at vi blev anbefalet af børnebøgerne på Hvidovre at give flydende Panodil frem for stikpiller da mængden optaget fra stikpiller er noget mere varierende og.man derfor risikerer at de har et behov igen tidligere end de 6-8 timer der skal gå imellem hver dosis. Mikstur er meget mere stabilt doseret, hvis man kan få barnet til at indtage det. Vi har givet det med en plastiksprøjte, Det smager af jordbær sirup. Vores ældste datter led/lider nemlig af feberkramper.

  • * børnebøgerne på Hvidovre * 😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   ELSKER den typo – grinte så højlydt, at Skjorten kiggede op fra sit FIFA-spilleri og krævede en forklaring 😘😘😘

   (og PS; jeg har fået samme anbefaling iøvrigt og også derfor jeg havde miksturen med og ikke stikpillerne)

 • Genialt indlæg, jeg venter mit første barn anytime now. Bruger du Olivy til alle bleskift?

  • Tja, plus/minus ihvertfald. Til de grumme bruger jeg vådservietter først, naturligvis, men slutter gerne af med Olivy på en vatrondel 🙂

  • Olivier havde desværre ingen effekt på vores datter, som fil voldsom rød numse med efterfølgende svamp. Så jeg vil anbefale inotoyl. Det er det eneste som har kunne hjælpe. Brentan er også godt at have, men der skal man rådføre sig med en læge, før man bruger det.

  • Det er et godt tip – men måske ikke dér man starter? Altså jeg tænker, at den røde numse lige skal opstå før man tyer til den slags midler:) Men man kan jo godt have en tube liggende til hvis det skulle gå galt!

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top