Du læser nu
Opskrift: hjemmelavet hyldeblomstsaft uden citronsyre..

Opskrift: hjemmelavet hyldeblomstsaft uden citronsyre..

Som skrevet for et par dage siden, har jeg været travlt igang med at plukke hyld og lave saft – fra egen have<3 Det er ren lykke og ren idyl, og det er simpelthen så dejligt, at kunne gå og sysle med den slags projekter.

Jeg testede en opskrift uden citronsyre – mest fordi jeg godt kan lide, at lave ting, der er lette, og ikke kræver alle mulige særlige ingredienser, som man hverken har stående eller let kan finde i supermarkederne, men også fordi jeg gerne ville have den så ‘naturlig’ som muligt. Den fik tilgengæld lov til at stå og trække lidt ekstra, og så synes jeg egentlig, at citronsyren blev overflødig. Den smager ihvertfald herligt af hyld!

Opskrift – koncentreret hyldeblomstsaft uden citronsyre

Ingredienser:

  • 20-25 hyldeblomstskærme
  • 500g sukker
  • 3 øko citroner
  • revet skal fra citronerne
  • 1 liter vand

Klip stilkene af hyldeblomstskærmene og kom dem i en stor gryde eller skål. Skærmene skal ikke skylles, men tjek dem lige for de værste dyr (tip: klip blomsterne først på dagen, mens det stadig er lidt køligt, og der ikke er så mange dyr i blomsterne).

Riv citronskal af 2 af citronerne over blomsterne og skær dem i skiver og kom dem i gryden.

Kog samtidig vandet op og opløs sukker sukkeret heri. Når den er kogt godt op (tyk sukkerlage), tages den af varmen og hældes over blomster og citroner.

Sæt låg på og stil det i køleskabet. Lad det stå og trække i 3-5 dage. Lad være med at røre for meget ved saften, når den står og trækker – det giver en klarere saft.

Når saften har trukket tilstrækkeligt længe sies den gennem et klæde – jeg brugte en ren stofble – og hældes på rene flasker. Når den skal drikkes fortyndes den ca. 1:4.

 Kommentarer (3)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top