Du læser nu
Opskrift: Groft brød på grill..

Opskrift: Groft brød på grill..

I weekenden bagte jeg brød. På grill. I römertopf. Sidstnævnte havde jeg fundet helt og aldeles splitrende ny i den lokale genner og slog fluks til – 25kr well spent, hvis I spørger mig.

Og nu hvor sommeren er gået på held, må jeg jo finde på noget andet en grillpøller, at smide på grillen. Det blev altså brød. Et groft et. Men uden kerner, for så kunne jeg også servere det til husets mindste.

Groft brød på grill

  • 3 dl lunt vand
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 10 g gær
  • 2 dl grahamsmel
  • 2-3 dl ølandshvede eller alm hvede
  • 2 tsk salt
  • Lidt olie til at pensle stegesoen
  • Lidt flagesalt

Rør gær ud i det lune vand, tilsæt yoghurt og grahamsmel. Rør godt rundt – gerne på køkkenmaskine med dejkrog. Tilsæt salt og ølandshvede og rør igen dejen godt igennem. Rør/ælt nu lidt mere mel i lidt efter lidt. Dejen må ikke være for våd, men heller ikke for tør – du skal kunne hælde den ud af din skål. Lad dejen hæve på køl natten over.

Start din grill – den skal have fuld skrue, men det er vigtigt at kunne lave inddirekte varme. Ellers brænder brødet på. Vores grill har 3 brændere og jeg tændte de to ude i siden, men lod det midterste være slukket.

Smør stegesoen med lidt olie og lad den varme på grillen. Når grillen er rigtig varm hældes dejen ud i stegesoen. Den knitrer typisk lidt, når den rammer bunden. Drys med lidt flagesalt på toppen. Brødet skal bage i ca. 30 minutter – de sidste minutter skal det have uden låg (.. jeg lod være, for så bliver skorpen for sprød til mit tandløse barn, men altså – til normale voksne mennesker med tænder er det fint!). Det skal lyde helt hult, når du banker på bunden af det. Lad brødet køle på en rist i min 20 minutter før det skæres – så bliver det bedst.

 Kommentarer (4)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top