Du læser nu
6 ting jeg vil gøre anderledes, hvis jeg skulle føde imorgen..

6 ting jeg vil gøre anderledes, hvis jeg skulle føde imorgen..

Jeg synes det her er sådan et vildt billede. Smukt. Men vildt. Jeg er så glad for, at jeg fik nosset mig op af sofaen og overtalt Skjorten til at tage det i sin tid. Det er fra d. 20 september 2017 og altså meget tæt på præcis et år gammelt. Der skulle stadig gå 14 dage før jeg fødte – men det vidste jeg jo altså ikke dengang.

Og nu hvor vi nærmer os Elises 1 års fødselsdag (hvor blev det år af?!), har jeg ikke kunnet lade være med at tænke over, hvor vild en learning curve det er, at blive mor. Hvor meget jeg har lært, det sidste år. Og hvor meget ude og skide, jeg også har været. Jeg tænker, det er normalt. Og jeg trækker på smilebåndet. Jeg er for iøvrigt stadig ude og skide nogle gange – som fx igår aftes, da Elise kastede op i sengen og jeg var alene hjemme og der var ørl ud over nærmest alt. Mig selv inklusive. Seriøst mand. Momlife. Det er for vildt.

Og når man sådan går og tænker over, alt det man har lært, kan jeg ikke lade være med, også at gå og tænke over dét, jeg vil gøre anderledes næste gang. Anden gang. Når man har prøvet det før. Og de ting, kan I få hér:

 1. Amning:… Y’all know. Det punkt er så stort og fylder så meget, at det fortjener egne indlæg – så det har det også fået. Her og her..
 2. Træning: Jeg vil prøve at træne mere i graviditeten.. Og starte tidligere end denne gang. Jeg forsøgte, at starte da Elise var 4 måneder og det var for sent. Der gik et mange uger før hun begyndte at møve sig rundt og så duede det med fitnesscenter ligepludselig ikke.
 3. Bruge barnevognen tidligere: Elise var faktisk en 4 måneder før jeg begyndte at bruge barnevognen til lure. Indtil da havde vi brugt den til transport og ture, men da hun blev 4 måneder blev vi rådet til (af søvnkonsulent), at bruge den til dagslurerne og dét har hun virkelig trivedes med.
 4. Lad være med at flytte hende ud af bedside-crib og på eget værelse ligeså tidligt: vi gjorde det for at se om det kunne have en positiv indvirken på hendes søvn. Det havde det ikke. Det gjorde ingen forskel. Istedet lå jeg og pendlede frem og tilbage halve og hele nætter. Never again. Den eneste, der sov bedre var Skjorten, og det er jo også fint – men han kan sove i gæsteværelset næste gang. Det har simpelthen været for opslidende;)
 5. Holde mere ‘barsel’: Eller fri… Om man vil. Altså… Blogwise. Jeg vil være bedre forberedt og være bedre til at slippe det – og acceptere lavere blus i en periode. Denne gang havde jeg forberedt 1 måned og det var ikke nok. Det hjalp naturligvis heller ikke, at jeg fik den  G E N I A L E idé, at skrive en bog samtidig. Det gør jeg heller ikke igen. Men altså (og det er en kliché) – det her barselsliv går så hurtigt. De er små så kort tid. Næste gang vil jeg være bedre til bare at nyde den. Sove lure med baby. Og ligge og snuse til mit afkom.
 6. Bære mere: Eller vikle.. Om man vil. Det er lidt spelt-agtigt og da Elise ikke gad den strækvikle jeg havde købt til en start, gav jeg op. Vi har en bæresele, som kun er blevet brugt sjældent og i særlige situationer – lufthavne fx. Men næste gang vil jeg være mere insisterende med vikleriet. Ikke mindst hjemme – både fordi det er vildt hyggeligt, men også fordi det er en kæmpe befrielse, at kunne lave noget praktisk. Bare en gang imellem. Bage et brød. Sætte en vask over. Folde noget vasketøj. Rydde lidt op. Den slags. Så skal det ikke også ske, så snart baby sover lur – dér skal jeg nemlig være bedre til selv at slappe af.

Jo. Det var vist de ting, der har rumsteret. Og get me right – det er ikke fordi jeg går og fortryder noget. Men derfor kan man jo godt tænker over nogle ting, man er blevet ‘klogere’ på:) Og det her er altså mine. Der er fristende også at skrive “slappe mere af og vide at alt er en fase”, men knowing myself så lader jeg være. Jeg tænker, at alle børn er forskellige, så at tro, at man nu ved det hele, vil være topmålet af naivitet.

Er der noget, du ville gøre anderledes?

 Kommentarer (18)
 • Hahaha. Det har vi også talt rigtigt meget om i mødregruppen 😂 Og jeg er kommer frem til, at der er tre ting, som jeg ville gøre anderledes. Min baby er 7 måneder, så der kan komme mere til.
  – Svøbe baby fra start.
  – Slyngevugge.
  – Spørge sundhedsplejersken eller lægen, hvis jeg er i tvivl om noget. ALDRIG internettet!

 • Elsker din blog, men der er simpelthen én lille ting, som går mig så meget på. Men selvom jeg nok bliver stemplet som irriterende, håber jeg, du også sætter bare lidt pris på min kommentar 🙂
  Vil bare sige, at i morgen, i dag, i går osv. staves i to ord og ikke et.

  • Hej Lene

   Jeg er glad for, at det er det mest irriterende, du har kunnet finde. Det er en dum tanketorsk og dårlig vane, der har sneget sig ind i mit sprog (.. du ved – lidt som med reglen om biord + forholdsord der skrives i ét eller to ord). Jeg strammer op 😉

   kh

 • Jeg vil bare lige slå et slag for, at det ikke behøver være for sent med vikleriet.
  Min dreng er 15 måneder, og vi begyndte på rygbæring for et par måneder siden, og pt er han oppe flere gange dagligt. Det er guld værd med en lille én der stadig er ny i institution, og bare gerne vil være oppe hos mor og far, og når man har relativt få timer sammen inden og efter arbejde, som man gerne bare vil nyde så meget som muligt.
  Vi har kun båret sporadisk siden Jens var 4 måneder, fordi han ikke ville sidde på fronten, og på ryggen kunne vi ikke få det til at du. Men så besluttede jeg mig for at det skulle være løgn, og det krævede kun en uge med vikle forsøg hver dag, så fik vi det til at fungere… Så hyggeligt og så praktisk!

 • Jeg er 100% med på den der træning. Både før og efter.
  Og så også at nyde min barsel. Hvad pokker er pointen i arbejde under sin barsel og gøre et kæmpe indsats for dem med en lille baby på armen, når de kvitterer med en fyreseddel 2 måneder efter man er retur? Nå det var et surt opstød fra mig.
  Træning…så sad man måske heller ikke med 15 kg for meget på siddebenene…og lårene…og maven…osv

 • Sikke et fint indlæg! Jeg får lyst til at nævne, at min barsel med vores yngste var så rolig og afslappet og jeg sov mega mange lure med ham. Selvom jeg også havde storebror, der skulle hentes og hygges om. Jeg besluttede, at jeg med vores andet barn (kun) ville lytte til min egen mavefornemmelse i forhold til søvn, amning osv. Det gav så stor ro og glæde. Tillykke med jeres første år som familie!

 • Jeg ville skrive, hvad Helle allerede har sagt😊 Næste barsel er HELT anderledes – der skal hentes og bringes stort barn, smøres madpakker og stå sund aftensmad på bordet kl 18 etc., så der er ikke samme mulighed for lure og den slags. Og til nr 6: Det har jeg sagt hver gang. Men mine børn VIL bare ikke vikles og først sidde i sele, når de er store nok til at se ud. Til gengæld sover de næsten ikke om dagen og vil konstant bæres rundt. Men så får man da seriøs biceps-træning hver dag… Men derfor har jeg stadig forsøgt at få dem til det hver gang, så det er da en udmærket målsætning 😁 Og mht træning kan jeg virkelig anbefale barnevognstræning/efterfødselshold/hvad der nu findes nær dig, hvor man kan have selv en omkring-krybende baby med – det er guld værd! Og evt også købe adgang til online-træning, så man selv kan træne selv hjemme derudover, når det kan lade sig gøre -det er bare sværere at nå i fitnesscenter. Hilsen hende, der er på barsel med nr 3 (det lyder stadig surrealistisk, når jeg siger det! (Men det er altså det nye to😁))

 • Ikke være så bange og nervøs for ham hele tiden. Vores dreng er født med en hjertefejl, så brugte de første 3 mdr på at være rædselsslagen og faktisk ikke turde elske ham før, at hans operation var veloverstået. For tænk nu hvis han blev taget fra os igen. Det fortryder jeg virkelig, nød slet ikke den første babytid med ham. Det vil jeg helt klart gøre når Lillesøster kommer her til december. ☺️

 • Spændende overvejelser! 🙂
  Jeg ville helt sikkert bede om en epidural med det samme i stedet for at være stædig. Det virkede bare!
  Jeg vil nok også vælge amningen fra allerede fra start. Det er der sikkert nogen der kan sige mange ting om, men fakta er, at det var en bedre løsning for os 🙂

 • Jeg har to børn, to små på 1,5 og 2,5.
  Første barsel lignede din rigtig meget. 1)Ammekampen med delvis pumpe og delvis amning som måtte opgives efter 3-4 måneder, ja så kom der lige to streger på graviditetstesten men det er en anden snak.
  2)Lavede det praktiske når baby sov istedet for at slappe af.
  3) Startede med at bruge barnevognen for sent
  4) Havde meget travlt med babysvømning, rytmik, mødregrupper, babysalmesang mm og dertilhørende for mange “vækken baby fra lur”, “overtræt baby i bil” situationer,
  5) Alt for meget energi på at få baby til at sove på den rigtige måde-agtig. Altså eget værelse, ingen sving, helst ikke sut, passe på med samsovning og pis og papir
  6) Alt for meget hjemmelavet grød i de helt rigtige portionsstørrelser i fryseren med den helt rigtige variation af grøntsager mm
  7) BLW bare lade baby sejle rundt i mad som gav kaotiske situationer, kikærter op ad væggen, utallige bad, for meget vasketøj mm
  8) Bade baby hver 2. el. 3. dag også lidt i håb om bedre søvn
  9) Bruge lang tid på at pusle med uro over hovedet, tempereret vand, bære baby ud om natten på puslebord med dertilhørende lille vågelampe

  Og jeg kunne blive ved

  2. barsel som kom ca. 14 dage efter første barn var indkørt i dagpleje. Flot klaret at få to børn så tæt – hvilket aldrig sker igen.

  1) Fungere amningen ikke like walk in a par så dropper jeg den samme minut. Heldigvis fungerede det i 13 måneder. Rolig og afstemt mor giver mindre stresset krop åbenbart(vidste jeg jo godt, bare svært at efterlede IRL)

  2) Alt foregik med baby i vikle. Når baby sov så man mig sidde med benene oppe og glo fjernsyn eller telefon. Og vi betalte os for rengøringshjælp, selvom jeg jo “gik hjemme og havde heeeeeeeele dagen til at gøre rent”)

  3) 2 dage gammel – i barnevognen og sove lille skat. Eller på mit bryst eller i min armhule. Men barnevognen fra start. Kæmpe gevinst

  4) Gik til absolut ingenting. Lå på en madras på gulvet og nød min skønne dejlige baby eller lå og hørte lydbog i dobbeltsengen mens baby lå i armhulen og tog 2-4 timers lure. Det var bare skønt

  5) What ever works for at få baby til at sove. Køre bil kl. 23, ja da hvorfor ik hvis det får dig til at blive rolig. Og så slyngevugge slyngevugge slyngevugge. Masser af sving og nærvær og samsovning og det hele. Det baby efterspørger får den.
  6) Hurra for semper

  7) jeg fodrede med små stykker eller ske til han var 12 mdr🙈 Orkede ikke rengøringen.
  8) Bad hver 14 dag er også en slags bad
  9) En vådserviet og en bunke bleer ved sofaen så man kunne skifte samtidig med at man kunne følge med i Kardashians selvfølgelig.

  Det jeg vil sige er at til mor til to små børn følger der en gigantisk pyt knap med og en fuck hvad andre tænker mentalitet. Jeg gør det der føles rigtigt for vores familie og jeg vil hellere være en mor med overskud der giver sempergrød end en udbrændt mor der altid føler sig utilstrækkelig på alle områder.

  HVIS en 3’er skulle komme på tale vil jeg holde barsel nr. 2 inkl. en barnepige til kl. 15-18 så jeg kunne hente mine store børn alene i børnehave/vuggestue uden at tage hensyn til et spædbarn og så kunne hun vogte over sovende baby. Når jeg kom hjem kunne jeg bare nyde mine børn mens hun gik i køkkenet og forberedte aftensmaden fra en måltidskasse og så skulle min mand heller ikke stresse hjem inden kl. 17 fordi jeg har svært ved at lave mad med 2-3 børn og vil i virkeligheden hellere bygge lego eller lave hule med dem. Lang smøre håber det gav lidt mening.

 • Jeg ville have sygemeldt mig på arbejdet tidligere. Jeg skulle have haft slyngevuggen fra start og ikke da hun var 2 måneder. Og så ville jeg nok have været mere standhaftig med viklen, men jeg er indehaver af en kampsvedende baby der bliver vildt hidsig af at have det for varmt, så viklen har aldrig haft gode odds.

 • Husk, at når det bliver næste gang, har du også en Elise i forvejen 😂😂 Så det med at sove lur med baby er næsten umuligt. Tiden bliver endnu mere knap, når man får nr to.

 • Jeg har bestemt også nogle ting jeg vil gøre anderledes næste gang bla. 🙂
  1 – føde hjemme.
  2 – lærer at amme i bæresele/vikle meget før end jeg har gjort med Malthe.
  3 – anskaffe en bedside crip.
  4 – have engangs ammeindlæg frem For uld.

 • Jeg ville have født hjemme, hvis jeg på forhånd havde vidst, hvor forskellig fra min første fødsel, denne endte med at blive.
  Før min mindste blev født (for snart 2 år siden, gisp 😲), havde jeg besluttet at jeg ville lære at vikle hende. Det har vi haft vanvittig meget glæde af, og jeg vil virkelig anbefale alle at give det et skud. Det er en vidunderlig måde at få nærhed med sit barn på. Vi bruger stadig viklen et par gange om måneden – på ture og til når hun har brug for ekstra nærvær. Og er lille pip – det er bestemt ikke for sent at gå i gang med at vikle Elise. Kender mange der først er startet med tumlinger ❤️

  • Jamen, jeg har også gang i den helt store ‘vikle-snak’ ovre på stories. Er på jagt efter den helt rigtige vikle – dejligt at høre, at det ikke er for sent <3

  • Ej, det lyder dejligt ♥️
   Hvilken vikle kigger du efter? Det er så meget et rabbithole 🙈😂 Men et fantastisk ét af slagsen.
   Jeg skulle selv bare starte med en billig yaro. Det gik også meget godt i en måneds tid. Så gik jeg for alvor i nørdemode 😂 Og nu har jeg (efter heavy destash) “kun” 8 tilbage. Og kun high-end vikler 🙈
   Køb den du synes er smukkest, med vikleegenskaber til at bære en 1-årig. Så er du godt på vej 😘❤️

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top