Jeg ved ikke om det bare er mig, eller om I også støder ind i trætheden af ris á la mande i løbet af december? Enten hos jer selv, eller hos nogen I skal fetere julen med? Jeg skal selv indrømme, at ris á la mande er mere end rigeligt én gang om året. Og risengrød. Dens tarvelige lillesøster. Det bliver et nej tak. Det må I andre nyde uden mig 🙂
Derfor opstod idéen til disse julekager, der vel kan kaldes en slags dekonstrueret ris á la mande.. Der er fløde, mandler, vanilie og kirsebær-sovs.. Men risene er byttet ud med syndig chokoladekage og appelsinskiverne (er der også appelsin-filetter på toppen af ris á la mande, eller er det bare noget min mor har fundet på?) er byttet ud med citronskal. Og jeg vile lyve, hvis jeg ikke følte mig en lille smule stolt af dén opskrift. S y g t lækre. Hvis jeg selv skal sige det;)
Og derfor altså denne lille herlige kage. Lidl har nemlig bedt mig udvikle en lille julet opskrift og dét siger en lille glad julegurk ikke nej til. Jeg begyndte selv at handle i Lidl, da de åbnede en butik på Fisketorvet og jeg arbejdede på Havneholmen. Det var SÅ praktisk, at handle på vej fra kontorplads til bagagerum. Indtil da havde jeg (fejlagtigt, lærte jeg) lidt troet at Lidl var sådan noget med tyske no-brand varer og virkelig meget frossent færdigmad. Det viste sig, at de tværtimod har virkeligt mange lokale økovarer. Dansk økologisk kød. Danske øko grøntsager. Danske øko mejerivarer.
Nu kommer jeg gerne i Lidl, hvis jeg skal hente Elise hos mormor og morfar, der bor tæt på en nærmest ny af slagsen. Nogle af jer, kan måske huske, hvordan jeg sidste vinter fablede stolpe og ned om den der Paris Hilton-styler jeg havde købt som en spotvare i, netop, Lidl? Well.. Jeg kan altså også falde i dén slags fælder, når jeg handler mine dagligvarer;)
Og tilbage til det med opskriften – Lidl har i år et virkelig stort udvalg af lækre julevarer (.. blandt andet slog jeg selv til på både marcipan, gløgg, chokoladeovertrukne dadler, overtrækschokolade og gløggmix – for egen regning, skal nævnes… da det jo altså ikke har ret møj’ med ingredienserne til mine små julekager)… Og hér er altså rig mulighed for at få lidt mere jul for klejnerne (høhø)…
Opskrift: julede chokoladekager med kirsebær- og mascarponecreme
- 1/4 l piskefløde
- 200 g mascarpone
- Korn fra 1 stang vanilje
- 4 spsk flormelis
- Skal fra 1 økocitron
- Saft fra 1/2 citron
- 200g kirsebærsovs
- Lidt mandler til toppen
- Chokoladekager fra Lidl Deluxe
Pisk fløden og vend mascarpone, vanilie, flormelis, citronskal, og citronsaft forsigt i og uden at slå luften ud af den bløde skum. Vend til sidst kirsebærsovsen i lidt efter lidt. Jeg havde valgt en kirsebærsovs med hele bær, for det fungerer godt med lidt ekstra frugt og tekstur i den bløde skum – men det gør det også lidt sværere at sprøjte dem pænt op bagefter, så dér må man lige vurdere med sig selv om man er til smag eller æstetik;) Lad cremen vente på køl i 30minutter.
Giv chokoladekagerne 30-40 sekunder på fuld skrald i mikroovnen (almindelig ovn kan også bruges – læs instrukser på pakken) og lad dem køle bagefter.
Sprøjt kold skum på lukne chokoladekager, hak mandler og drøs dem over kagerne og riv til sidst lidt citronskal over dem. Servér med gløgg – den fra Lidl er testvinder (har jeg erfaret og med god jamaicarom – disse ord forfattes med et glas i blodet, så hvis der sniger sig lidt ekstra typos ind, så er det altså fordi jeg sidder i en lille gløgg-buzz og har det lækkert..).
Fik jeg nævnt, at jeg er ret stolt af den hér opskrift? Jeg tror jeg synes, det er min bedste til dato, og det siger altså ikke så lidt;) Jeg håber ihvertfald, at nogen af jer, har mod til at prøve den – det er, som I måske kan fornemme, virkelig let og tager ikke mange øjeblikke. Tag mig mega gerne på insta, hvis I skulle kaster jer ud i det.
Og så er vi vist også klar til en rigtig GlædeLidl Jul 😉
Jeg forsøgte mig med din opskrift den anden dag og både gæsterne og jeg var helt pjattede med kagerne! Jeg freestylede dog lidt ift. Hvad jeg allerede havde. Så cremen blev med amarena kirsebærsovs, og bærret ploppede jeg ned i dejen, så der var en lille ‘surprise’ 🙂 og så bagte jeg bare en simpel vaniljemuffin. Super duper god opskrift! Tusind tak for den Acie 😀
Yay – den kommentar har simpelthen gjort mig så glad! <3
Er helt enig med Louise – Det bedste ved julen er da ris a la mande ! Fuldstændig klassisk og lækkert lækkert lækkert ….. Men smukke billeder !
Seems to be a fantastic recipe as it looks and sounds so super yummy!
xx from Bavaria/Germany, Rena
http://www.dressedwithsoul.com
Lækker opskrift😋
Men jeg bliver nu ALDRIG træt af ris a la mande – får det kun i december, og det er da SÅ lækkert, hvis der er masser af mandler i (som min kære mor laver det) – og godt med kirsebærsovs🍒❤️
Det med appelsin på toppen er jeg aldrig stødt på.
Men er enig med dig i, at risengrød er den tarvelige lillesøster – mine børn elsker det, men jeg synes mest af alt, at det bare er kedeligt.
Åh, jeg har netop hyldet kirsebærsaue på bloggen i dag – jeg elsker det, og kan snildt spise det med en ske.
A
Jeg elsker risalamande, og forstår slet ikke alle haterne 😉 Det er gudespise, hvis det laves rigtig (og nej der skal SLET ikke appelsin på!) Jeg lavede en dekonstrueret rislamande cheesecake sidste år til en julefrokost, det var virkelig et hit. Kanelfyldte Bastognekiks i bunden, et miks af risengrød, flødeskum, vanilie og lidt flødeost i cremen, og et gelelag af kirsebær saft med rigtige amarena kirsebær på toppen til at pynte af med. Klasse!