Du læser nu
Mandagsmode: Om sjatpis, ørl og trætte øjne….

Mandagsmode: Om sjatpis, ørl og trætte øjne….

Der er mandage, hvor man vågner og er frisk, veloplagt og klar til at erobre verden.

Og så er der alle de andre.

Idag er det en af de andre.

Jeg blev lagt ned i slutningen af sidste uge. Som et lyn fra en klar himmel. Maveinfluenza. Den mest modbydelige slags. 39 i feber og dybe samtaler med Ulrik i den store hvide telefon. Og som om det ikke skulle være nok, så har kombinationen af tidligere fødsel af 5kgs-baby og nuværende graviditet og dertilhørende pres på blære, altså efterladt min bækkenbund presset i en sådan grad, at hvis jeg ørler eksplosivt nok (… eller nyser for that matter), så tisser jeg lidt samtidig. Som om man ikke var ydmyget nok i forvejen, når man sådan ligger der og knapt kan holde revet æble og vand indenbords. Knib siger de. Jaja. Jeg kniber. Nå. TMI muligvis. Jeg undskylder, men håber at min elendighed alligevel ikke var in vain og tilgengæld kan fremtvinge et par smil ude på den anden side af skærmen. Af sympati. Af genkendelighed. Af morskab. Jeg tager det hele med.

Resten af weekenden er gået med restitution. Og sådan nogle helt almindelige, kedelige og dødelige hverdagstjanser.

Vask af køleskab.

Klargøring til ny bordplade ved at slå fliser ned i køkkenet.

Kogevask af febersvedt sengetøj.

De første spadestik til feriepakning.

Samling af ny cykel.

Familiehæng i min storebrors nye hus. Et langt byggeprojekt er (næsten) færdigt og de er flyttet ind. Jeg får lyst til at bygge mit eget hus. Og så alligevel ikke;)

… Og så noget som fylder helt åndssvagt meget for tiden, men som jeg nærmest ikke orker snakke om i dette forum, fordi jeg snart har tudet jeres ører fulde med den samme historie. Elises søvn. Manglen på samme. Jeg er ved at blive sindssyg. 19 måneder og vi har stadig en fuld nats søvn til gode. For tiden er det ekstra slemt. Hver gang jeg ser Sofie (og hun omvendt ser mit trætte ansigt), siger hun noget á la “det er helt normalt – der sker noget omkring de 18 måneder… jeg sender dig lige en artikel!”.

I nat var hun vågen fra 23 til 03 og man oplever sig selv gå fra igennem alle grader af ‘så så skatter.. nu skal du lægge dig ned og sove.. mor er her’ (kl 23) til det mere bestemte ‘nu skal du altså lægge dig ned og sove’ (kl 01:00) og helt til slut, lidt grødet og grådkvalt ‘nu kan mor altså ikke mere… sov nu!’ (03:00)..

Én eller anden dag sover hun vel igennem.

Iøvrigt og hvis nogen skulle undre sig (.. I can’t blame you), så var det også i en slags erkendelse af, at hvis vi nogensinde får en almindelig nattesøvn retur, så er jeg ikke sikker på, at vi ville kunne overskue at lave en 2er… Så når nu vi alligevel ikke sov i forvejen, så kunne vi ligeså godt få det ‘overstået’ (ikke barnet altså – men de søvnløse nætter). Slå to fluer med et smæk. Bide det i os. Erklære undtagelsestilstand i et par år og så – forhåbentligt (vi tror på det) – ride ud i solnedgangen som en lykkelig veludhvilet familie, der for længst har glemt ‘hvordan det var’.

Jo. Det er mandag idag. Sådan en mandag.

 

 Kommentarer (19)
 • Du har ikke spurgt om råd – så smid det ud lige så hurtigt som du kan læse det, hvis du ikke har lyst til ét:
  Min mand kunne heller ikke sove som barn og drev mine svigerforældre til vanvid – indtil hun slæbte ham med til en zoneterapeut, der masserede hans fødder og han derved faldt i søvn på under 5 min. Det virkede dengang – og det virker stadig 😉

 • Hahah! Shit hvor jeg elsker at du også tisser lidt i bukserne når du kaster op 😂 Jeg er andengangsgravid og led de første 3 måneder af massiv kvalme og opkast (det gjorde jeg ikke første gang), og jeg blev seriøst ked af det, da jeg kunne se hvor slapt mit underliv er, når jer ikke engang kan holde på vandet når jeg kaster op 🙈 Nu er jeg lidt mere rolig, efter at have læst kommentarsporet 😅 PS. Min kæreste mener jeg skal gå til lægen, for det må da være unormalt at tisse lidt i bukserne ved opkast.

 • Elsker din måde at beskrive en hel alm. hverdag på 😁😝 Vi har alle været der 😏

 • I det mindste råber du ikke … Det gør jeg når jeg er presset nok. Godt nok ‘kun’ af hunden, men det er også slemt nok 🙈🙈🙈 Tør slet ikke tænke på, hvis det var et barn 🙈

  Og hey. At I overhovedet har kunnet overskue at lave nr 2 er da også en bedrift. Respekt. Det kan man da glæde sig over i sin afmagt ❤️

 • Fik 3 børn på 3.5 år og ja når man er i det, så vænner man sig til det. Nu sover vi alle i gennem og har gjort det i flere.
  Så meget på din side, ved hvordan det er.

 • Herligt indlæg som fik mig til at klukle 😂 og altså som førstegangsgravid har jeg også tisset mere end en gang i bukserne når jeg lå med hovedet i kummen 😄

  • Haha – det er jeg glad for. Det er så tarveligt ydmygende – strækmærker, slapt maveskind OG sjatpis. Helt ærligt, haha.

 • Det trøster nok ikke – jeg har selv været der, og intet trøstede rigtigt, men min søn sov elendigt, lige fra han blev født, og til han var omkring halvandet år. Jeg græd ret meget af udmattelse dengang, men siden tog han revanche, og i hvert fald fra omkring de to år til nu hvor han er fire, sover han tungt og godt fra 19-7 de allerfleste nætter 😊 (Så venter vi bare på at lillesøster på 11 mdr følger trop😉)
  I kommer ud på den anden side, er jeg sikker på, men jeg føler virkelig med dig. Hvis man ikke selv har prøvet det, tror jeg ikke, man kan forestille sig, hvor rædselsfuldt det er at undvære ordentlig søvn i sådan en lang periode ❤️❤️❤️

  • Jeg synes bestemt det trøster – både søde ord, men også indgydelsen af håb. Tak for begge dele <3

 • Personligt sætter jeg meget stort pris på, at du også gør plads til alt det uperfekte 🙂

 • Uh jeg føler med dig! Her sov min datter først en hel nat uden opvågninger, da hun blev 2 år. Fra den ene dag til den anden. De første måneder var jeg hver morgen helt ekstatisk over, at hun nu igen havde sovet igennem, og kunne dårligt tro det. Vi nåede lige et par måneder sådan inden lillebror meldte sin ankomst🙈😊 men de er nu det værd❤️

  • Det er de bestemt – og man glemmer det, underligt nok, om dagen, at de er sådan nogle små skiderikker om natten. Jeg satser på, at Elise pludselig også bare tager en hel nat <3

 • Søvncentret skulle gerne være færdigudviklet i 3 års alderen.. Det passede for min dreng, som nu endelig er begyndt at sove.. 😝 Har i prøvet med noget White noise? Her snakker jeg ikke fontørrer og alt muligt som larmer helt latterligt.. Min dreng har fået en lille lampe med stjerner der danser.. Det er en lille motor, som næsten ikke larmer men som alligevel kan høres.. Det har virket virkelig godt.. Den er vidst købt på eBay men man kan sikkert få noget tilsvarende i danmark..

  • Nej det har vi ikke, men jeg er villig til at prøve hvad som helst. Jeg søger fluks!

 • Skønt med din humoristiske ærlighed. Det er så meget federe at følge din blog fremfor alle de poleret glansbilleder, der er derude! Bliv ved med at være dig 🙂 Og rigtig god bedring 🙂

 • Nu har jeg kroniske smerter, og folk har altid tusind gode ideer til, hvad jeg kan gøre ved dem, og det bliver sååå trættende i længden, så nedenstående smider du bare direkte i skraldespanden(uden et ord til forklaring), hvis det ikke siger dig noget.<3

  Jeg kender en som ikke sov som barn, fordi hun ikke producerer (nok) melatonin, hun må tage det som piller for at få en ok nattesøvn.

  Jeg håber for jer den næste bare sover og sover 🙂

  • Alt skal undersøges – tak for input <3 Og øv altså – klem til dig!

 • ALLE steder står 18-20mdr nævnt som værende hårde for søvnen hos them kids – så som ringe trøst: Det bliver muligvis bedre om ikke så længe.

  • Jeg krydser alt hvad jeg kan og tager en ekstra tår af kaffen 😉

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top