Du læser nu
Nem sommermad: Skagenröra á la Sverige…

Nem sommermad: Skagenröra á la Sverige…

Ja, min svenske fortid sidder stadig i mig. Da vi var på Mallorca, var der en svensk receptionist, der spurgte mig, hvordan det kunne være, at jeg kunne snakke svensk (Skjorten stod ved siden af, og jeg måtte oversætte enkelte detaljer, så hun fangede, at det altså ikke var mit modersmål), og jeg voksede 10 cm. Mindst.

Forklarede, at jeg altså havde boet i Stockholm engang. Men at det var længe længe siden efterhånden. Snart 10 år. Og undskyldte, at sproget nok var blevet lidt rustent, hvilket det er, for jeg bruger det nærmest aldrig. Why would I?

Men men – min kærlighed til vores søsterland er intakt. Omend jeg er alt for dårlig til at få det besøgt. Det må der gøres noget ved!

Til en start, er jeg tilgengæld hoppet i det svenske køkken. Det svenske sommerkøkken om man vil. For højt højt på listen over favoritter, står altså Skagenröra. Eller Toast Skagen, som man også kan møde det på menukortet.

Det er en rejesalat. Med rejer og krebsehaler. Og skal man gøre det ægte svensk, skal man spise det på lyst let ristet toastbrød.

Meen – det synes vi nu var lidt kedeligt, så vi brugte et surdejsbrød istedet og det kan altså også anbefales. Som let sommermad de rigtigt varme dage eller til frokost. Opskriften finder I nedenfor.

Opskrift – Skagenröra

  • 250g (gode) pillede rejer
  • 250g krebsehaler
  • 2 spsk (god) mayonnaise
  • 4 spsk Creme Fraiche 18%
  • 2 spsk finthakket rødløg
  • 1 lille bøtte rogn (laks eller ishavsrogn)
  • 1 bundt finthakket purløg
  • 1 bundt finthakket dild
  • Saften fra 1/2 citron
  • Salt og peber

Der er ikke den store videnskab bag denne opskrift – det hele skal blandes sammen. Sørg for at smage til undervejs. Og spis den så på godt brød i sommervarmen, med en skive citron til.

 Kommentar (1)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top