Du læser nu
Hverdagsmad: filotærte med broccoli, bacon og ricotta..

Hverdagsmad: filotærte med broccoli, bacon og ricotta..

Jeg holder aldrig op med at være på udkig efter gode hverdags-opskrifter. Jeg synes lynhurtigt, at jeg kommer til at tonse rundt i de samme ti opskrifter igen og igen… Og i de perioder, hvor jeg går helt kold, så bestiller jeg måltidskasser (og har snart været hele pladen rundt… Aarstiderne, RetNemt, Nemligs måltidskasser, Kokkens Hverdagsmad og Simple Feast…).

Senest har vi kastet håndklædet i babyboble-ringen og har bestilt Aarstidernes nyeste ‘Børnefamilie 20minutter’-kasse, som vi fik leveret for første gang i går. Vi får leveret 3 retter hver 2. uge, så det er ikke fordi vi ikke selv også skal finde på. Men så har man da en backup til de helt pressede dage 🙂

Og kriterierne for hverdagsmaden herhjemme er ret simple – det skal smage godt og det må ikke tage tusind år at lave… Og ej heller generere en kæmpe opvask fordi der skal gang i tusind gryder, pander, skåle osv.

Denne her sag lever ret godt op til kriteriererne – og som added bonus fik jeg Elise til at spise virkelig meget broccoli… Det hjalp åbenbart, at de små grønne træer, var smurt ind i ricotta-creme… Can’t blame her;)

Opskrift – filotærte med broccoli, bacon, kartofler og ricotta..

  • 4 plader filodej
  • 4 æg
  • 250 g ricotta
  • 200g broccoli
  • 400g kartoffel
  • 150g bacon i tern
  • 50g parmesan
  • Smør, salt og peber

Læg filopladerne i et stort fad eller en lille bradepande og pensl med smør mellem lagene.

Skær kartofler i tynde i skiver (med et mandolinjern fx – jeg bruger vores køkkenmaskine, som er g e n i a l til alt der skal hakkes, rives og slices… Den er fra Sage og jeg har ravet om den på instagram mere end en enkelt gang efterhånden;)).

Blancher kartoffelskiver og broccoli i lidt kogende vand (.. Quookeren er din ven). Steg baconen sprød på en pande.

Pisk æg og ricotta sammen til en cremet masset og giv det lidt salt og peber.

Læg broccol og bacon i op i tærtefaddet og hæld ricottamassen over. Pynt toppen med kartoffelskiverne og riv parmesan ud over.

Bag i ovnen i ca. 15 minutter (men hold øje – alle ovne er forskellige) ved 200g. Servér alene eller sammen med en salat 🙂

 Kommentarer (4)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top