Du læser nu
Bolig: fra grimme fliser til ensartet beton-overflade…

Bolig: fra grimme fliser til ensartet beton-overflade…

Jeg har været dette indlæg skyldig i mægtigt lang tid, men hvad mere passende end så at få det streget af to-do listen nu mens jeg holder barsel?

Tilbage i foråret gik jeg nemlig igang med at give vores pejs en lille makeover – den var født med nogle meget rustikke beigefarvede fliser, som passede enormt godt til den stil huset havde, da vi overtog det, men ikke så godt til det mere klassiske vi gerne vil ramme. I kan se de gamle fliser i indlægget her.

Og på et tidspunkt så jeg, at Stone-serien fra Detale CPH (tidligere Kabe) kunne bruges på gulvflader, herunder fliser, tænkte jeg, at det var en oplagt måde, at give looket et lille løft. Og så gik jeg igang.

Jeg tog egentlig billeder undervejs, men de er på mystisk vis forsvundet i mellemtiden (.. én gang skulle jo være den første på 11 år), så I må nøjes med mine ord. Og med billeder af resultatet.

Det købte jeg:

 • En bøtte Detale CPH Stone i farven “Pale beach” – i en pakke indgår både primer, spartelmasse og topcoat, så der er altså alt hvad man skal bruge.
 • Metalspartler i forskellige størrelser
 • En malerrulle
 • Sandpapir korn 100
 • Malertape
 • Polyesterspartel til at spartle fugerne i gulvet

Inden jeg gik igang:

Sådan gjorde jeg:

 1. Først sørgede jeg for at fliserne var helt rene og så tapede jeg af med malertape.
 2. Først spartlede jeg fugerne med polyesterspartel – som nævnt var fliserne meget rustikke, så det var – helt ærligt – ret svært, og det var umuligt at få gulvet helt jævnt. Med almindelige fliser (Fx dem vi har på badeværelset) tror jeg det er noget nemmere.
 3. Derefter brugte jeg malerrullen til at påføre et tyndt lag primer. Det var tyndtflydende, mælkehvidt og lagde sig som et lidt spættet lag. Basecoat skulle tørre i en time.
 4. Så gik jeg igang med at spartle gulvet. Jeg sørgede for at røre godt rundt i massen inden jeg gik igang og så brugte jeg en malerpind til at klatte nogle klatter ud på fliserne, som jeg så trak helt tyndt.
 5. Da det første lag var tørt gik jeg igang med at slibe det. Det kan muligvis være nemmere med en lille slibemaskine (sådan en har jeg efterfølgende erhvervet mig i Lidl fra Black&Decker, tænk sig), men jeg gjorde det altså med håndkraft.
 6. Den proces gentog jeg 2 gange.
 7. Da det øverste lag spartel var tørt fik gulvet hhv base coat og top coat.

Og resultatet kan I altså se her. Jeg gad godt, at det var blevet helt helt jævnt, så man slet ikke kunne se, at der engang havde ligget fliser under, men det var udgangspunktet med de meget rustikke fliser altså ikke til.

Tilgengæld synes jeg det var en fin måde lige at give vores stue et lille løft. En eller anden dag, drømmer vi om at skifte pejsen til en gaspejs og få lagt sildebensparket (jeg har nævnt det før, men vi tror (uden at vide det), at de gulve vi har nu, er de gamle ‘undergulve’ og at der har ligget parket ovenpå oprindeligt – det vidner paneler og ekstraordinært høje dørtrin om), og til den dag bliver flisestykket foran pejsen både overflødigt og fjernet;)

 Kommentarer (0)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top