Du læser nu
Opskrift: kagen du tager med, når du har meldt dig til at tage kage med..

Opskrift: kagen du tager med, når du har meldt dig til at tage kage med..

Tilbage i foråret bad jeg jer om hjælp – jeg havde nemlig meldt mig til at bage kage til ‘bedsteforældre-dag’ i Elises vuggestue og var helt blank på, hvad jeg skulle finde på.

Det er altså ikke hver dag, at jeg lige står og bager den slags kage, der hører hjemme i en bradepande…

Men I var gode og kom med flere gode bud – den her kage er inspireret af min navnesøsters populære “Den der du ved nok”-kage (og nej, det vidste jeg altså ikke inden I tippede mig om den, haha), men en anelse forenklet. Jeg lavede den mens vi var igang med at fikse køkken og havde således ikke lige kogeplader. Og ej heller mandelmel, som den originale opskrift foreskriver.

Men god blev den. “Den bedste af alle kagerne”, sagde min mor. Men ok. Hun er måske også en smule farvet;)

Opskrift – kagen du tager med, når du har meldt dig til at tage kage med..

Kage:

 • 200 g mørk chokolade
 • 200 g smør
 • Vaniliesukker
 • 200 g sukker
 • 4 æg
 • 1 dl mælk
 • 160 g hvedemel
 • 2 spsk kakao, usødet
 • 2 tsk bagepulver
 • 1/2 tsk salt

Glasur:

 • 125 g kokosmel
 • 1/2 dl kaffe
 • 150 g smør
 • 175 g flormelis
 • 2 spsk kakao, usødet
 • 1 knivspids salt

Smelt smør og rør chokoladen i – jeg brugte mikrobølgeovn til at smelte smørret, men det er nok lettere i en gryde.

I en ren skål blandes mel, mandelmel, salt, kakao og bagepulver grundigt. Pisk så sukker, vanilje, æg og til sidst mælk i melblandingen. Jeg brugte vores røremaskine med piskerises på. Pisk til sidst det smeltede chokoladesmør i blandingen.

Bag kagen i bradepande beklædt med bagepapir ved 175 grader varmluft i ca. 25 min.

Glasur
Kom det hele i en gryde og rør under mellemlav opvarmning til det er en lækker samlet masse. Lad kagen blive lunken og smør derefter glasuren på.

Kagen kan snildt bages dagen i forvejen og holder sig lækker og moist i flere dage.

 Kommentarer (5)
 • Hej Christine, tilslutter mig de andre kommentarers spørgsmål 😄: hvor mange gram mandelmel skal der i? 🤔
  Vh Bente

 • Tak for opskriften. Som en anden læser skriver, så er vi lidt forvirret. Du skriver om mandelmel men det står ikke i ingredienslisten?

 • Ser lækker ud. I beskrivelsen skriver du hvedemel, mandelmel osv, men der står ikke noget om mandelmel under ingredienserne. Hvor meget skal der i, eller er det bare en tastefejl😉

 • Sådan! Den ser god ud. Det er godt at have nogle opskrifter, eller bare en go-to opskrift i ærmet, når børnene rammer institutionsalderen. Jeg laver somregel et mix af Foodclubs og Valdemarsros chokoladekager, og så giver den gas med pynt. Især min skoledreng er vild med det koncept for “pigerne synes bare den er vildt flot, mor” 😉

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top