Du læser nu
Efterårsmad: flødepasta med svampe og parmesan…

Efterårsmad: flødepasta med svampe og parmesan…

 

Få ting er mere efterårs-appropriate end kombinationen af pasta, flødesovs og svampe i sæson, og den her opskrift er altså også en reel favorit herhjemme… Og mja – retten er måske ikke den mest fotogene, men hvad den mangler i appearance opvejer den for i smag. Og enkelthed. To gode ting, i mit køkken;)

Den tager ikke ret lang tid at lave, og er dermed oplagt som hverdagsmad for de travle. Hvis vi skal gøre den mere weekend-agtig tilføjer vi strimler af en god okseudskæring (ideelt er oksemørbrad) og et godt glas rødvin, men til hverdag kører vi den altså i vegetar-versionen.

Og det var altså også denne opskrift jeg havde leget med i forrige uges lille stemningsvideo for Rosendahl og det nye flotte Grand Cru Sense stel – det var det mest oplagte jeg kunne finde på, hvis det skulle lugte bare en smule af sensommer og efterår, selvom jeg rendte rundt med gravid mave og brune ben;)

Opskrift – flødepasta med svampe og parmesan

Det skal du bruge:

  • 1 pakke god pasta (parpadelle er bedst – kan man ikke skaffe det, så kan man klippe friske lasagneplader i brede strimler)
  • 500 gram svampe (jeg brugte champingon, kantareller og marksvampe)
  • 1 fed hvidløg
  • 1,5 dl fløde
  • Parmesanost
  • Persille
  • Salt & peber

Fremgangsmåde:

Start med at rense svampene. Det er det mest baksede ved retten. Sæt derefter pastaen til at koge, hak hvidløg fint og steg det i lidt olie på en pande. Snit svampene i passende stykker og steg dem sammen med hvidløg. Det skal have lidt tid og skal ikke tages af før de holder op med at afgive væske og har fået lidt farve.

Tilsæt fløde og lad det koge op og ind.

Smag til med salt og peber, vend pastaen i og riv parmesan i rigelige mængder fint over retten. Drys med lidt persille og servér med fx en tomatsalat on the side.

Det kunne også være lækkert med en champignonsauce.

 Kommentarer (0)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top