Du læser nu
Køkken-talkshow #2: torsk med æble og bacon…

Køkken-talkshow #2: torsk med æble og bacon…

Så er det blevet tid til andet afsnit og mit og Annemettes lille køkkentalkshow og den her gang laver vi Annemettes opskrift på torsk med æbler og bacon… Eller faktisk er det Annemettes mors opskrift, hvis ret skal være ret. Og så kommer vi også rundt forbi det med at være working moms, min nye dampovn fra GRAM, begge at have jyske aner og æggebakker der fryser fast opad bagvæggen i køleskabet. Eller. Gjorde. De gør det nemlig ikke mere, men det kan I altså få forklaringen på i det her lille afsnit.

Opskriften på torsken har jeg fået lov til at dele – den finder I under videoen her. Den er super nem og super god – og jeg synes ellers godt at torsk kan være lidt en kedelig fisk, men ikke med den her opskrift.

Jeg håber I synes det er hyggeligt at se med <3


Opskrift // Torsk med æble og bacon

Til 4 pers

Sværhedsgrad: let

Tilberedningstid: 25-28 minutter

Ovntid: 23-25 min

Ingredienser

 • 450 g torskefilet uden ben
  lidt havsalt
 • 4 æbler i mundrette tern
 • 1/2 dl æblemost
 • 1 dl tør hvidvin
 • Friskkværnet peber
 • 3 kviste timian

Tilbehør

 • 200 g bacon i tern
 • 4 skiver godt rugbrød
 • 2 spsk smør
 • 1 bundt persille
 • 1 øko citron

Salt torskefileterne med lidt havsalt og lad dem stå på køkkenbordet mens ovnen opvarmes og resten af retten forberedes.

Læg de hakkede æbler (med skræl) i et ovnfast fad og overhæld dem med æblemost og hvidvin. Læg torskefileterne ovenpå og drys med friskkværnet peber. Læg timiankvistene på.

Brug dampfunktionen i ovnen til at bage dem ved 100 grader – min nye ovn har damp og det er så godt til fisk (men også til brød iøvrigt). I kan se den her. (Har man ikke dampovn lægger man et vådt og opvredet stykke bagepapir henover retten og bager den ved 180 grader varmluft) i ca 25 min.

Steg i mellemtiden bacon sprødt og smørrist rugbrødet på en hed pande. Hak persillen.

Server torskefileterne på smørstegt rugbrød med tilbehør af bacon og friskhakket persille. Afslut med lidt fintrevet citronskal og lidt citronsaft.

[AM & AC – hvis nogen havde fortalt mig, at jeg en dag skulle stå ved siden af det her glade fastelavnsris og lave hyggelige mad-videoer, så havde jeg ikke troet dem, men jeg er edderglad for vores makkerskab – både mit og Annemettes, men også makkerskabet med GRAM og de seje folk, der sidder dér og er med på’en, når vi foreslår idéer som de her små film]

[Klar, parat, bacon!]

[Her diskuterede vi lidt hvem der havde taget mest fjollet fodtøj på i dagens anledning… Jeg tror nok, at det var mig, der vandt… eller tabte. Afhængigt af hvordan man ser på det;)]

[…. okay ja, min dobbelthage er lidt træt af at det hele er filmet i frøperspektiv, haha]

[Røg i køkkenet!]

 Kommentarer (0)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top