Du læser nu
Weekendtid og opskriften på nemme, lækre scones..

Weekendtid og opskriften på nemme, lækre scones..

Åh, langsom weekend<3 Elise er på weekend hos farmor&farfar (uklart hvem der har glædet sig mest), den lange har været til julefrokost og jeg… well.. jeg har ikke lavet så meget, fordi Carl you know 😉

Eller det passer egentlig ikke. For jeg har juledimset lidt. Ligeså stille. Været igang med eucalyptus-ranker og julesokker. Klargjort pakkekalender til Elise og sat julelys op i haven.

Så lidt af hvert, men altså ikke noget særligt sindsoprivende.

Tidligere på ugen bagte jeg tilgengæld scones – stærkt inspireret af Den Store Bagedyst – og opdagede at det jo måske er verdens nemmeste bagværk at have med at gøre. Jeg troede den slags var mægtigt besværligt, men ak nej. Og iøvrigt er det bagværk af den slags, der er helt oplagt, hvis man er i humør til boller, men ikke lige har gær liggende – man skal nemlig bare bruge bagepulver.

Opskrift – nemme scones med chokolade..

Det skal du bruge:

 • 250 g. hvedemel
 • 80 g. blødt smør
 • 2 tsk. bagepulver
 • Korn fra 1 vaniljestang (eller lidt vaniliesukker)
 • 1 spsk. sukker
 • 1,5 dl. mælk
 • 100 g. mørk chokolade

Sådan gør du:

 1. Bland mel, sukker, bagepulver og vanilie sammen i en skål.
 2. Del smør i små firkanter
 3. Rør smør ud i melblandingen – jeg brugte dejkrogen på røremaskinen
 4. Tilsæt chokolade – enten hakket eller knapper. Jeg brugte knapper.
 5. Hæl mælk i blandingen så den bliver jævn
 6. Rul dejen ud på et bord i en pæn firkant der er ca. 1.5cm høj. Ish. Jeg var lidt doven med firkanten, hvorfor mine scones altså ikke blev heeelt firkantede.
 7. Skær dejen ud i mindre firkanter, som det passer.
 8. Bag scones i ovnen ved 210grader varmluft i ca. 10 minutter. De skal være gyldne, så hold øje me dem. Alle ovne bager forskelligt.

Spis med smør. Og kaffe (eller te, hvis det skal være rigtig afternoon tea). Og strittende lillefinger. Det er jo british😉

 Kommentarer (3)
 • Hvor lyder det hyggeligt – at lave den årlige pakkekalender til min kæreste, er noget af det dejligste jeg ved 😀 Min er færdigkøbt og næste mandag, skal jeg holde indpakkedag med min mor og lillesøster, der også laver til deres ‘mænd’ 😀

 • Uh du inspirerede mig der! Jeg har netop taget mine ud og ovnen og spist den første 😄 Jeg tilføjede salt, der gjorde ekstra lækkert. Tak for opskrift!

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top