Du læser nu
Søndags-børnebagning og opskriften på en nem banankage…

Søndags-børnebagning og opskriften på en nem banankage…

Jeg elsker at have Elise med i køkkenet. Det er der ikke altid overskud til til hverdag, men i weekenden prøver jeg at tage hende med. Og hun nyder det vist også.

Jeg når til et mæthedspunkt når det kommer til at lege. Ja sorry. Det er ikke min spidskompetence. Bliver utålmodig når vi har læst den samme Gurli Gris-bog 14 gange. Eller jeg har spist den samme modellervoks-kage 27 gange. Jeg ville ønske, jeg var bedre til det. Havde mere tålmodighed. Men altså. You can’t win’em all, vel!?

Så er jeg bedre til at lave noget ‘rigtigt’ sammen. Involvere hende i hvad der nu skal klares. At sætte en tøjvask over. Eller lave aftensmad. Bage en kage. Eller vaske op.

Og da Carl tog en god lang formiddagslur besluttede Elise og jeg, at gå i køkkenet og bage en banankage af et par bananer der var mere end tæt på at være helt og aldeles færdige. Og opskriften får I altså her nedenfor:)

Opskrift – nem børne-banankage

Det skal du bruge:

 • 4 æg
 • 200g sukker
 • 1 tsk vaniliesukker
 • 150g hvedemel
 • 2 tsk salt
 • 1 tsk bagepulver
 • 150 g smeltet smørafkølet
 • 2 (over)modne bananer
 • 50g chokoladeknapper el lign

Fremgangsmåde:

Bland 4 æg, 200g sukker og 1 tsk vaniliesukker og pisk til en hvid og luftig masse. Bland imens 150g hvedemel, 2tsk salt og 1 tsk bagepulver i en anden skål. Vend den tørre blanding i den våde blanding lidt forsigtigt – uden at luften bliver slået ud.

Vend smeltet smør og moste bananer i dejen og bland forsigtigt.

Bag ved 180g i en springform – jeg lagde bagepapir i bunden og smurte siderne med lidt smør. Kagen skal bage i ca. 60 minutter – men hold øje med den. Alle ovne bager forskelligt.

Når kagen kommer ud af ovnen drysses chokoladeknapper over toppen som smelter og smøres ud.

Lad kagen køle på en rist og nyd den så i godt selskab <3

 Kommentarer (4)
 • Hey Acie
  …jeg er så vild med, at Elises hår ikke er stylet, inden der fotograferes👌, og hun er bare så sød🤩
  Vh Lone

  • Haha, du er sød. Både hun og jeg, ser ud som vi nu engang gør om søndagen – troldehår, leggings og babyalarm om halsen 😉

  • Nej, det er det ikke – jeg er opmærksom på det og beklager at det driller.

   Er igang med at få lavet nyt design, så roder i koderne omme bag ved og det driller lidt med mobilversionen.

   Det er fikset inden ugen er omme. Måske imorgen, hvis alt går vel <3

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top