Du læser nu
Børnebagning: chocolate chip cookies med Dumle…

Børnebagning: chocolate chip cookies med Dumle…

Jeg bager mig tydeligvis igennem Corona-krisen;) Som tidligere skrevet, så er det til dels fordi jeg synes det er hyggeligt, at bage sammen med Elise og en god måde at være sammen på i disse tider, hvor den lille dame gerne skal stimuleres lidt, selvom hun må nøjes med at lege med sin mor og far.

Og igår blev det altså til Dumle cookies – og de kan altså også laves med al mulig anden chokolade end lige Dumle-chokolade, men nu var det sådan en plade vi havde liggende og haps, hvor lækkert 😉 Det er vist nok en ny variant, som den Lange var faldet over i supermarkedet – den fås også med Tyrkisk Peber og ja, den er også mere end god. Hvis nu der skulle sidde nogen derude og have brug for inspiration til snack-skuffen (lord knows, we don’t… De her uger er én lang snack-fest for overlevelse..).

De her cookies er super nemme at lave og oplagte som et fælles bageprojekt med små hænder – både fordi de ikke tager lang nok tid til at tålmodigheden kan svigte, men også fordi der ikke skal ret meget i. Og så kan de små fingre hjælpe med både at røre og sætte ‘klatter’ på bagepladen. Det var et stort hit herhjemme. Inspirationen kommer iøvrigt fra den virkeligt gode cookie, som man kan få på Espresso House og som jeg savner en smule i disse Coronoa-karantæne tider… Dem og så varm kaffe i fred og ro. Begge dele har lange udsigter, ha!

Opskriften på de nemme cookies får I her nedenfor:

Opskrift – nemme chocolate chip Dumle cookies

Det skal du bruge:

  • 120g blødt smør
  • 200g rørsukker
  • 1 æg
  • 200g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 100g chokolade, Dumle eller hvad I nu har liggende

Fremgangsmåde:

Rør smør og sukker sammen. Jeg brugte vingen på min røremaskine. Tilføj æg, salt, bagepulver, hvedemel og hakket chokolade. Bruger man Dumle skal de deles i mindre stykker inden man putter dem i dejen.

Fordel så dejen på en bageplade med god afstand imellem. Jeg fik 10 klatter af dejen og det passede med en god størrelse cookie.

Bag dem så ved 180g i 12 minutter – men hold øje, alle ovne bager forskelligt! De skal nå at blive lidt gyldne i kanten.

Lad dem køle på en rist inden de bliver spist.

 

Ha’ en god dag derude – og stay strong, både jer der er hårdt pressede mødre og jer, der måske sidder alene. Det er ikke for sjov det her❤️

 Kommentarer (0)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top