Du læser nu
Udflugtstip: På dagstur til Knuthenborg Safaripark…

Udflugtstip: På dagstur til Knuthenborg Safaripark…

Ja vi kommer rigtigt på tur for tiden, men hvis ikke sådan en Danmarks-sommer skulle bruge på at udforske nogle af de spændende udflugtsmål vi har herhjemme, så ved jeg snart ikke:)

Og i weekenden tog vi altså til Knuthenborg Safaripark – på storesøstertur alene med Elise, mens Carl blev passet af farmor i sommerhuset. Vi trængte – trængte til alenetid med vores lille store pige. Trængte til at lade hende styre tempoet og retningen.

[Hej heeeej Giraf!!]

Og hun stråååålede, den lille dame. Som en sol. Sikke en fornøjelse at se. Og så dejligt med tid til hende. Vi kørte fra Rungsted tidligt lørdag morgen, afleverede Carl i sommerhuset kl 9 og landede i Knuthenborg lidt over 10 – perfekt timing.

Vi var vildt overraskede over parken. Jeg har aldrig været der før, mens min mand er kommet der flere gange som barn. Men vi synes virkelig, at det var en dejlig udflugt.

I får lige lidt praktisk info her:

  • Åbningstider: Forårsåben frem til 28. juni: Alle dage: kl. 10:00 – 17:00 // 29. juni – 02. august: Mandag – Søndag: kl. 10:00 – 18:00 // 03. august – 27. september: Mandag – Søndag: kl. 10:00 – 17:00
  • Priser: (jeg havde set en annonce på IG med at man sparede 10% ved at bestille online – jeg ved ikke hvor længe det tilbud varer, men værd at tage med:)). Barn 3-11 år: 145 kr. // voksen: 235 kr. // Børn under 3 år: Gratis
  • Kort over parken: Finder I her
  • Mad & drikke: Det er oplagt (!) at pakke en picnickurv hjemmefra og der er rigtigt mange borde og bænke sat op rundt omkring. Så tjekkede havde vi ikke været, og for såden nogle som os, var der også mad at købe:)

Vi brugte ca 5 timer i parken, og så var der en lill dame, der var så træt at hun ikke orkede mere – vi nåede ikke at se det hele på de 5 timer, så vi skal helt sikkert tilbage en anden god gang.

Vi så giraffer, elefanter, næsehorn, klappede geder, var på tur i abeburet, gik tur i dino-skoven (mega flot lavet!!), klappede små heste, så tigere og spiste frokost i Flintehuset. Og sidstnævnte var rigtigt lækkert – frikadeller til den lille og smørrebrød til de store, lavet af lækre lokale råvarer (hjemmebagt rugbrød etc.). Noget helt andet end slappe pomfritter fra en friture-gryde, som jeg ellers havde forventet.

LÆS OGSÅ: Udflugtstip: på tur til herlige Helsingør, Museet for søfart, god kaffe og lækker streetfood..

Frokosten indtog vi desuden i første parket med direkte udsigt til dyrene. Og så blev jeg også overrasket over hvor ‘pænt’ området er. Det er sjovt at se Knuthenborg Gods (den gamle flotte hovedbygning) og stedets øvrige bygninger, gamle broer over små åer osv. Det hele er smukt bevaret.

Til gode har vi endnu “Limpopo Land”, som er kombineret vandland og naturlegeplads, og flere andre ting. Jeg gad godt have haft tid til kigge på den mange smukke rhododendron i blomst (.. så mor-agtigt ønske, ha), men det havde de andre ikke tålmodighed til. Og så opdagede vi, at man også kan overnatte i parken men det ser ud til at være ret populært og udsolgt resten af sommeren. Det kunne ellers også være vildt sjovt for de små – måske når Carl bliver lidt ældre og kan forstå mere:)

Jo – Knuthenborg får 5 ud af 5 agurker herfra. Et rigtigt dejligt sted og en rigtigt dejlig udflugt. Køreturen er naturligvis lidt lang, men det hele værd – og sjovt nok mødte vi en af pigerne fra Elises vuggestue (og hendes forældre) i køen foran os til abeland, så vi var ikke de eneste, der var kommet nordfra 🙂

 Kommentarer (0)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top