Du læser nu
Regnvejrsmiddag à la sommerhus og Skjortens opskrift på Karl Johan-bearnaise..

Regnvejrsmiddag à la sommerhus og Skjortens opskrift på Karl Johan-bearnaise..

Udgivet i samarbejde med Nemlig.com

Da vi var i sommerhus i weekenden regnede det desværre en del af tiden. Eller. Det kan nu også noget, sådan en gang sommerhus-regnvejr. Tempoet bliver ekstra langsomt, og der er pludselig ikke så meget man skal nå.

Og når det sådan regner, gør det heller ikke noget, at man bruger lidt ekstra tid på at lave mad. På at nusse i køkkenet. Drikke et glas rødvin. Snakke undervejs.

Så sådan blev det.

Vi havde bestilt varer hjemmefra og fået dem leveret med Nemlig.com – det er nyt, at de leverer på Enø (og mange andre sommerhusområder i øvrigt – I kan se listen her), og det var super nemt at ændre vores leveringsadresse. Jeg viste hvordan det gøres i en story for et par dage siden (sig til, hvis det skal geentages). Og det er nu rart nok, at man ikke skal bruge en formiddag på at handle, når man kun er i sommerhus over weekenden – man behøver ikke engang at være hjemme.

[Vådt hår, yndlings-strik, ingen makeup og rødvin.. ah.. Ægte sommerhus-feels]

Vi havde købt ind til boeuf bearnaise – egentlig skulle den have været på grillen, men ‘skidt pyk’ som Elise ville sige. Vi lavede det indendøre istedet.

Og nedenfor får I Skjortens opskrift på den bedste bearnaise – som han i vennegruppen er helt berømt for, for ååååh venner. Ååååh.

Opskrift – Karl Johan-bearnaise à la den Lange

Ingredienser:

 • 1 skalotteløg
 • 2 ½ dl estragroneddike
 • ½ tsk sorte peberkorn
 • 5 stilke estragon
 • 1 pakke tørrede Karl Johan-svampe
 • 500g smør
 • 4 æggeblommer
 • 1 spsk hakket estragron (frisk)

Fremgangsmåde:

 1. Essens: Del skalotteløg og kom i en gryde med estragon og eddike. Lad det simre og koge ind, så der er 1/3 tilbage.
 2. Smelt smør i en anden gryde med Karl Johan svampe. Når smørret er smeltet tages svampene op og vallen sigtes fra smørret. 
 3. Pisk æggeblommer med den afkølede essens under svag varme. Vær forsigtig – det må ikke blive til røræg.
 4. Hæld det smeltede smør i i en tynd stråle under konstant omrøring. Igen, vær forsigtig. Det må ikke blive for varmt.
 5. Når smørret er pisket i, hakkes smør-svampene og vendes i. Det samme gælder den friske estragon.

Et voila! Sauce bearnaise i en lidt alternativ udgave, men som ikke destomindre smager helt vidunderligt godt.

Derudover stod menuen på rejecocktail anno 2020 med avocado, asparges, dild, citron og hjemmerørt thousand island, og til hovedret spise vi altså bøffer af oksemørbrad (dansk øko-kød, lige til at blive glad af), ovnkartofler og tomatsalat med burrata.

Og til dessert en ægte klassiker i form af Hansen vanilie-is med danske jordbær (der smagte sødt og godt.. Mhmmmm) og 80’er-vafler. Lidt en kitschet middag, men det smager jo! Og i sommerhus må det helle gerne være lidt noller;)

Til maden havde jeg desuden bestilt 2 flasker helt igennem glimrende Cotes-du-Rhone (igen på tilbud)  – de anbefales!

 Kommentarer (2)
 • Nu siger du “vallen sigtes fra smøret”, som det mest naturlige i hele verdenen – herhjemme lader vi vallen falde til bunds, men hvis man bare vupti kan si det fra, skal det da straks implementeres i vores bearnaise-proces! Hvordan gør I?

  • Det var da et godt spørgsmål! Jeg havde slet ikke tænkt over det nonchalante i formuleringen – i praksis sier vi slet ikke, men bruger en ske til at fjerne det værste, når det flyder ovenpå.

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top