Du læser nu
Opskrift: sweater weather og pumpkin spice latte…

Opskrift: sweater weather og pumpkin spice latte…

Få ting smager mere af efterår end Pumpkin Spice Latte.

Det er, indrømmet, en acquired taste og første gang jeg fik det, synes jeg det var lidt vammelt. Nu er det the quintessential fall drink i min bog.

Og minder mig om tider der var engang – både mange efterårsture til New York med den lange i hånden, men også de to efterår jeg boede stateside..

Om strik, store tørklæder, bamsestøvler og andre lidt tacky amerikanske ting, som står mit hjerte nært. Ha.

Det er ikke ret svært at lave sådan en latte selv. Omend mere omstændigt at lave en almindelig latte. Det er klart. Men jeg har erfaret, at man godt kan snyde (ret meget) uden at oplevelsen eller smagen af efterår bliver ringere.

Hemmeligheden bag Pumpkin Spice Latte er to ting – 1. Man laver en blanding af mælk og græskar-puré istedet for almindelig mælk og 2. Man bruger en krydderiblanding med kanel, allehånde, kardemommen og andre fall like spices.

Man kan godt (men sig det ej til nogen;)) skippe græskardelen over og blot spice sin almindelige latte med førnævnte krydderiblanding. Sådan gør jeg 9 ud af 10 gange. Og det fungerer.

Opskrift – Pumpkin Spice Latte

Det skal du bruge:

 • 1 lille græskar – jeg brugte hokkaido
 • Mælk
 • Espresso
 • Brun farin
 • Krydderier: Allehånde, muskatnød, kanel, kardemomme og lidt ingefær
 • Evt flødeskum

Sådan gør du:

Græskarmælk: Halvver græskarret og fjern kernerne. Bag det i ovnen ved 180grader i ca. 20 minutter (til kødet er mørt). Skrab kødet ud og blend det til en puré. Pres det igennem en si for at være sikker på, at puréen er helt lind. Bland varm mælk og puré i et glas.

Krydderiblanding: Bland 1 teske allehånde, 1/2 teske muskatnød. 8 teskeer kanel, 5 teskeer kardemomme og 1 teske ingefær i et glas. Blandingen holder til mange kopper.

Pumpkin Spice Latte: Lav et skud espresso, tilføj 1 teske brun farin og 1 teske krydderiblanding. Hæld græskarmælken over. Tilføj evt en klat flødeskum på toppen – jeg har brugt mælkeskum istedet, da jeg ikke bryder mig om flødeskum (.. weird, I know). Drys med lidt kanel.

 Kommentarer (2)
 • Hej Acie!
  Tak for den fine opskrift – jeg glæder mig til at prøve! Men hvor meget mælk og hvor meget græskarpuré bruger du til 1 kom/glas?
  KH Malene

  • Ja, det var da et godt spørgsmål. Hvor dumt, at jeg ikke har skrevet det. Jeg bruger svarende til 3/4 kop mælk og så 1.5 spsk græskarpure.

   Undskyld!!

   Kh

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top