Du læser nu
Beauty: Om at der er forskel på ingredienser…

Beauty: Om at der er forskel på ingredienser…

Det her indlæg er sådan et jeg har gået og brygget på i mit hovede i flere måneder. Men uden rigtigt at få gjort noget ved det. Men nu! Nu fandt jeg anledning, så nu skal det være.

Det skal nemlig handle (til dels) om sådan noget med skønhedsprodukter. Og priser. Og ingredienser.

Det er ingen hemmelighed, at jeg har en professionel fortid i verdens største skønhedshus. Hjem for +30 brands. Og ret svære at komme uden om.

Og dengang, blev jeg ofte mødt af fordommen, at hvis det hele alligevel var ejet af samme firma, så måtte det mere eller mindre være ‘same/same different label’. Samme creme/mascara/wtv fra samme fabrik med to forskellige mærker på. Og det man evt betalte ekstra for et high-end mærke var ikke andet end ekstra margin og markedsføring.

Meeeeen.

Helt så simpelt er det altså ikke.

Noget er, utvivlsomt. Men. Langt fra det hele.

Og det skal det altså handle om i dag – med afsæt i Plaisir. Og for at forklare det bedst, må jeg drage en parallel til min anden store passion:

Surdejsbagning.

Oplagt ikke?

Men. Jeg har fundet ud af, at når jeg bager mine surdejsbrød, så betyder det enormt meget for hæveevnen og det endelige resultat, hvilket mærke hvedemel jeg bruger. Og derfor bruger jeg kun Meyer’s. Det giver mig de flotteste brød. Og jeg har prøvet utroligt mange forskellige mærker hvedemel. Men Meyer’s er det bedste (til mine surdejsbrød – skulle jeg bage kager istedet, ville jeg vælge noget andet mel). Og sådan har jeg lært at hvedemel ikke bare er hvedemel – noget er godt til noget, andet er godt til andet. Det hele handler om den den samlede opskrift og hvad man i det hele taget bager.

Det samme gælder for skønhedsingredienser.

Kollagen og kollagen er ikke bare kollagen. C-vitamin og C-vitamin er ikke bare c-vitamin. Der findes forskellige slags. Nogle ingredienser er ‘brandede’ og varemærkebeskyttede. Nogle ingredienser er dyrere end andre.

Det betyder ikke (nødvendigvis), at de er bedre. Det afhænger helt af hvad man skal bruge dem til – og i hvilken formulering de skal indgå.

Og i produkterne i Plaisir har man altså valgt at gå med formuleringer, der kræver nogle lidt dyrere ingredienser. Fx er  nogle af dem varemærkebeskyttede. Det gælder fx den kollagen-type der er brugt i Inner Beauty – den hedder Verisol™ og den kan I fx læse mere om i studiet her. 

Og lad dét være afsæt for følgende afsnit om mine 5 Plaisir-favoritter. Dém jeg synes, det er (mere end) værd at tjekke ud.

  • Inner Beauty Collagen Optimizer: Der findes snart et hav af kollagenprodukter (og om man er til dem eller ej, er en helt anden diskussion – jeg er og det er videnskaben også, det snakkede vi om her). Plaisir’s variant her er nylanceret og adskiller sig ved at indeholde rigtigt meget kollagen (hele 5 gange så meget, som i det produkt jeg ellers hidtil har taget) og ved at anvende patenteret animalsk kollagen (førnævnte Versiol™) og ikke marinekollagen. Det har to fordele: animalsk kollagen fylder mindre og man kan derfor lave mængden mindre (konkret i dette tilfælde – lave pillerne mindre og ikke gigantiske som de ellers ofte er) og animalsk kollagen smager selvsagt ikke af fisk. Derudover indeholder de vitamin C, som bidrager til normal dannelse af kollagen, der har betydning for normalt fungerende hud
  • Niacinamid 10%: I ved jeg elsker niacinamid fordi det er et lille mirakelmiddel på tube der ca. kan a l t det vi gerne vil have af vores hudpleje (det snakkede vi mere detaljeret om I indlægget her). 10% er et godt niveau og med den her parfumefrie sag får man altså rigtigt meget godt for pengene.
  • Beautiful Glow Serum: Den her har tidligere vundet en Beauty Award og I get it. De skriver godt nok, at den er til 65+, men det tager jeg mig ikke en pind af – det ved hverken ingredienserne eller min hud, og den slags marketing bør I andre også se bort fra. Hæft jer istedet ved et godt indhold af fugtgivere (hyaluronsyre og glycerin) og endnu en af de brandede ingredienser, nemlig Matrixyl Morphomics, som kort sagt er en kollagen-booster (og lidt længere sagt er noget mere kompliceret end det – læs her).
  • Extra Firming Repair Serum: Et godt basis-serum i ordets mest positive forstand. Ingen parfurme, ingen fedt, men en rigtigt god fugtundertrøje under den daglige hudpleje, der indeholder creatine, hyaluronsyre, pentavitin og provitamin B5.
  • 24h Deo Roll-On: Måske en lidt skør anbefaling, der i lidt for høj grad har afsæt i en personlig præference mere end noget andet – men jeg har altså jagtet en god deo i lang tid. Mine præferencer går på aniperspirant og med en let behagelig duft – den skal klare svedige mor-armhuler, når to børn er sure på mig samtidigt og jeg bruger ikke så meget parfume these days, så jeg synes det er rart den dufter mildt. 10 pint fra mig.
Kilder:
Proksch, E., Schunck, M., Zague, V., Segger, D., Degwert, J., & Oesser, S. (2014). Oral intake of specific bioactive collagen peptides reduces skin wrinkles and increases dermal matrix synthesis. Skin pharmacology and physiology27(3), 113–119. https://doi.org/10.1159/000355523
Fight Face Wrinkles with Matrixyl Morphomics: https://go.anniemak.com/fight-face-wrinkles-with-matrixyl-morphomics/”
 Kommentar (1)
  • Må jeg have lov at sige: Jeg er så glad for det her indlæg! Jeg er faktisk altid gået en stor bue uden om lige netop Plaisir. Det skyldes, at jeg engang fik en bodylotion i gave, og jeg brød mig simpelthen ikke om den, ej heller om dens duft. Og det var så det med Plaisir for mig. For så går man jo tilbage til det, man kender… Men jeg læste dit indlæg og tænkte, det skulle ha’ en chance. Nu er det et af mine foretrukne yndlingsmærker og en stor del af min daglige hudplejerutine med adskillige af de produkter. Fik modet til at kaste mig ud i Niacinamid, så tak for det 🙂 De er jo geniale, de her ting og din fine gennemgang af dem ligeså.

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top