Du læser nu
Sommerhus: om at mixe nyt og gammelt.. og forsøge at skabe ‘sjæl’ i nybyg.

Sommerhus: om at mixe nyt og gammelt.. og forsøge at skabe ‘sjæl’ i nybyg.

annonce

Tak for jeres søde beskeder om det nye sommerhus. Det er dejligt, at vi næsten er i mål – og dejligere, at vi har haft en skøn sommerferie dernede allerede. Og også nu føler at vi har et sted, der i højere grad også er ‘vores’, end det gamle gjorde. Det hjælper, at ingen af os behøver at sove på sofaen i stuen. Og det hjælper at have sin shampo og tandbørste boende permanent på ens eget badeværelse. Den slags:)

I weekenden tager Mads og ungerne derned – jeg skal på loppe det meste af dagen søndag, så jeg må blive hjemme. Men de trænger altså til lidt landluft og jeg er misundelig.

Indtil nu har jeg mest snakket om det ydre. Om byggeriet og processen.

Men der er jo også alt det med indretningen. Tilbage i februar delte jeg det her moodboard – og det har meget været inspirationen hele vejen igennem. Vi er ikke i mål endnu. Men det nærmer sig.

Det meste af inventaret i det gamle sommerhus, var noget der fulgte med huset, da det blev købt i sin tid. Og dermed havde meget af det, altså også udtjent sin værnepligt. Ikke det hele. Men dog en del. Så med et nyt hus var det også en oplagt lejlighed til at opdatere inventaret, og det har vi så gjort.

Og sådan en sommerhus må jo gerne emme lidt af hygge og genbrugsguld – ikke mindst sådan et nybygget ét af slagsen som vores. Og det har vi så forsøgt at ramme, så godt vi nu kan. Fx er jeg ekstra glad ved, at vi i køkkenet har proppet de gamle greb fra vores køkken på. Og da jeg tegnede huset i sin tid, gjorde jeg lige akkurat plads til den gamle tallerkenrække mellem de to vinduer.

Omend jeg nu stadig var lidt spændt på om målene holdt, da det endelig blev tid til at hænge den op, for det var lige på millimeteren. Men det gjorde det altså. Phew. Og nu hænger den dér og pynter, med de gamle tallerkener som min svigermor til dels har arvet og til dels har købt på et loppemarked. Tallerkenrækken er, så vidt jeg ved, også et arvestykke.

Spisebordet er også kommet med fra det gamle sommerhus – det passer perfekt ind, både i stil og størrelse, men stolene er altså nye.

Jeg forelskede mig allerede i dem sidste efterår (har en video af en nutti lille Elise, der spørger “må man godt sidde på den?”, første gang jeg faldt over den og ville sende en video af dem til Mads, for at høre hans mening), og har ikke kunnet slippe dem siden.

Behagelige. Med armlæn (det foretrækker jeg). Og i hvidpigmenteret eg. Er meget glad for dem og synes de passer perfekt ind.

De hedder Norrland og den fås i mange forskellige farver og variationer – synes det er sådan en pæn klassisk stol, der vil stå flot i de fleste spisestuer (prøv især lige at se den sorte variant – så pæn).

 Kommentarer (4)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top