Du læser nu
Skønne kosttilskud og 5 kritiske spørgsmål til professoren..

Skønne kosttilskud og 5 kritiske spørgsmål til professoren..

UDGIVET I SAMARBEJDE MED MATAS

Som altså ikke er en ægte professor (så vidt vides ihvertfald), men det lød bedre, så bær over med mig;)

De er hér, dér og alle vegne.

Den absolut hotteste trend i beauty lige nu er kosttilskud. Hud- og hårpleje indefra. Og det lyder jo meget godt. Men kan det virkelig passe?

Jeg har sat Pernille i stævne, som er produktspecialist hos Matas. Hun har været med til at udvikle kosttilskudene fra Plaisir (og meget andet, iøvrigt) og ved derfor mere end de fleste om netop den slags.

Og det tænkte jeg måtte være et helt passende emne, når nu jeg holder lidt ferie sy’på (… altså på Enø. Ikke ægte sydpå).

Så Pernille – velkommen til den varme stol og lad os komme igang!

Har kollagenet i Plaisir Collagen Optimizer nogen som helst chance for at gøre noget for huden – set i lyset af, at proteinet ikke overlever turen gennem fordøjelseskanalen intakt?

Det er korrekt, at kollagenet skal nedbrydes til aminosyrer for at blive transporteret rundt i kroppen. Det er generelt gældende for de fleste fødevarekomponenter, som vi
indtager. Efter optagelse skal de enkelte bestanddele transporteres rundt i kroppen og hen til det sted, som har brug for dem. Det er derfor rimeligt at stille sig selv det spørgsmål, om kollagenet overhovedet har en effekt. Det er derfor, at Matas har valgt en klinisk studeret og patenteret råvare. Her har man studerede indtagelsen af VERISOL® og effekten på huden. Det viser sig, at VERISOL® kollagen bidrager til en reduktion af fine linier.

Plaisir Collagen Optimizer indeholder desuden ingrediensen Skinax.

SkinAx² ™ indeholder vindruekerneekstrakt, melonekstrakt, vitamin C og Zink. Vitamin C bidrager til normal dannelse af kollagen, der har betydning for normalt fungerende hud. Zink bidrager til at vedligeholde normal hud.

Hvad betyder det at der er en patenterede/brandede ingredienser i?

Brandede eller dokumenterede ingredienser betyder, at producenten af ingrediensen har udført studier på råvaren, i relation til det man ønsker at markedsføre produktet er gavnligt for.
Kollagen markedet er enormt, så det kan være rigtig svært for forbrugeren at navigere. Ved at anvende en branded ingrediens hjælper vi forbrugeren, så de rent faktisk ved, at den anbefalede daglige dosis er effektiv.

Hvad er hydrolyseret kollagen?

VERISOL® består af kollagenpeptider (hydrolyseret kollagen), som er små proteinkæder, som igen består af en række aminosyrer. Jo mindre kæder, desto højere optagelighed. Molekylestørrelsen i VERISOL® er på 2 kDa (kilo dalton). Hydrolyseret kollagen har typisk en molekylestørrelse på 2-6 kDa.

Hvor lang tid går der før man kan se/mærke forskel?

Det er meget individuelt, hvor hurtigt vitaminer/mineraler virker i kroppen. Det kommer både an på, hvor meget du i forvejen har i kroppen, men også om du tager produktet på det rigtige tidspunkt. Generelt kan det tage op til 8 uger før kroppen begynder at reagere på et kosttilskud.

Er de produceret i Danmark?

Alle tre produkter er udviklet og produceret i Danmark – dog med ingredienser som kommer fra fleres steder i verden.

 

Så altså. Mit personlige råd, når det kommer til skønne kosttilskud og i særdeleshed kollagen – gør det, hvis du gider (dokumentationen er der – men det er ikke et mirakelmiddel. Nothing is. Udover spf). Og vælg en variant fra et brand du stoler på, har valgt nogle ordentlige råvarer i deres produkt og anvendt dem i fornuftige koncentrationer.

 Kommentarer (5)
 • Helt enig med både Christina og Camilla. Lidt mere kritisk tilgang – særligt tænkte jeg omkring SkinAx² ™ – hvis det indeholder vindruekerneekstrakt, melonekstrakt, vitamin C og Zink, kan jeg så ligeså godt spise det igennem normale kosttilskud for at danne mere kollagen? Eller er der en fordel i at spise decideret kollagen-kosttilskud (eller er det ikke selve kollagenet man spiser?)
  Jeg savner flere detaljer om hvad kollagen præcist gør ved de fine linjer, og hvordan det optages, nu hvor det egentlig nedbrydes til aminosyrer – hvordan er det så, at det stadig har en effekt? Der bliver bare nævnt at det er patenteret, men ikke hvorvidt effekten er anderledes i nedbrydelsen af kollagenet til aminosyrer?

  Jeg havde ellers set frem til et mere ærligt, åbent og kritisk blik på skønhedsindustrien her, men synes desværre ikke helt jeg får svar på nogle spørgsmål, andet end en salgstale.

  • Hej Alberte

   Også tak til dig – jeg synes da bare vi skal sende dit spørgsmål videre til eksperten! Det gør jeg med det samme 🙂

   (og jeg forstår og hører dine ønsker – min fornemme opgave er at forsøge at servere viden til et bredt publikum. Jeg leder hele tiden efter balancen mellem at dele videnskaben, men uden at blive så teknisk at størstedelen falder fra. Mens jeg også forholder mig til hvad jeg som ikke-fagperson må og kan udtale mig om når nu det er kosttilskud der er emnet her).

   Hvis du fortsat er interesseret i at læse mere om kollagen vil jeg anbefale dig disse indlæg:
   https://acie.dk/2021/03/10/beauty-abc-kollagen-hvad-er-det-og-hvorfor/
   https://acie.dk/2021/08/19/beauty/

   Her har jeg også linket til flere videnskabelige artikler, hvor du kan blive endnu klogere:)

   kh

 • Det er så fedt at du laver denne slags opslag. Men der havde været endnu federe hvis du enten tog en person man kunne stille nogle kritiske spørgsmål til, som ikke var farvet af industrien – en neutral (hvis de findes?). Det havde givet dit opslag en del mere troværdighed.
  Alternativt hvis du ville holde fast i hende her – som sådan set svarer rigtig fint – havde det været fedt ag være mere kritisk – fx hjælper det på fine linjer – hvad betyder det – kan det ses osv. offer kan vare længe før man kan se effekten – altså kan alle se effekten – hvis ikke hvor mange procent, hvis ja – hvor meget/hvor forskellig grad.
  Er med på det er reklame, men man bliver jo kun klogere på overfladen og desværre ikke på den reelle effekt. Det er skide ærgerligt når du nu faktisk tager dig tiden til det.
  Dette er kærligt ment og du skal ikke nødvendigvis offentliggøre – det er ligeså meget en opfordring til dig om at få lidt mere kød på, når du alligevel er i gang;-)

  • Jeg tænkte præcis det samme Camilla. Så tak for så fint at sætte ord på mine tanker

  • Hej Camilla

   Tak for meget fin konstruktiv kritik – den tager jeg med mig videre!

   Nogle af de spørgsmål du stiller har jeg allerede svaret på i indlægget her: https://acie.dk/2021/03/10/beauty-abc-kollagen-hvad-er-det-og-hvorfor/

   Det kan være svært at komme rundt om et emne i bare ét indlæg, og derfor er dette altså blot en del af en længere føljeton (og nu 3. indlæg om kollagen her på domænet), så det ‘kød’ du efterspørger findes måske allerede i nogle af de andre indlæg jeg allerede har skrevet om emnet, hvis du er interesseret i at læse mere:)

   kh

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top