Du læser nu
Weekendens kage: klassisk kirsebærtærte til gamenight..

Weekendens kage: klassisk kirsebærtærte til gamenight..

opskrift-kirsebartarte-cherrypie-9-of-16

Der er gået lidt tærte i den herhjemme for tiden. Eller kage i al almindelighed, om man vil;) Jeg har ikke nogen god forklaring andet end at bageri er sådan noget jeg hygger mig med, og at jeg har lidt mere tid for tiden end jeg plejer at have…

opskrift-kirsebartarte-cherrypie-15-of-16

Da jeg bagte rabarbertærte for et par uger siden, begyndte Skjorten at drømme lidt om kirsebærtærte – mere vil have mere, og alt det der;) Et par uger senere, kom han (måske inspireret af Emily&husbonds ferie-stories fra la France?) hjem med et halvt kilo kirsebær. Planen var oprindeligt bare at spise dem ‘au naturel’, men tiden gik og så glemte han vist, at de var blevet købt. “Nårh ja – de er vist lidt døde nu”, svarede han, da jeg mindede ham om dem. “Jeg kan bage en tærte af dem!”, tilbød jeg, for at de små bær ikke skulle lide en grufuld skæbne. Og well.. Sådan blev det. Et helt perfekt sidekick til vores gamenight på altanen (.. det holder lidt hårdt for ægteskabet, at jeg endnu ikke har vundet en eneste gang i backgammon, så der må søde sager til, som en slags formilden omstændighed…).

opskrift-kirsebartarte-cherrypie-12-of-16

Ah ja – og så en sidebemærkning af mere eller mindre interessant karakter. Jeg har i lang tid ledt efter et tærtefad i en lidt mindre størrelse end et klassisk ‘familiefad’. Jeg synes tærterne bliver meeeget store i de klassiske Ø30cm forme – ihvertfald så længe det ‘bare’ er til Skjorten og undertegnede. Forleden var jeg i Tiger i anden anledning, og dér spottede jeg et mindre fad i Ø20cm og det røg så med hjem – det er helt perfekt til os to, og kostede tæt på ingenting. Det er altså dét jeg har brugt til tærten hér.

opskrift-kirsebartarte-cherrypie-4-of-16

Opskrift – kirsebærtærte / “Cherry Pie”

MØRDEJ

KIRSEBÆRFYLD

  • 350g udstenede kirsebær (til denne lille form – bruger man en klassisk form skal man nok regne med knap det dobbelte)
  • 4 spsk sukker
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 spsk maizena
  • Lidt friskrevet citronskal

opskrift-kirsebartarte-cherrypie-7-of-16

Tag 2/3 af mørdejen fra, rul den tyndt og kom i et smurt tærtefad. Rul også den sidste 1/3 tyndt og kom på køl – den skal bruges til fletlåget og er lettest at arbejde med, når den har stået på køl. Bag tærtedejen blindt i 7 minutter i en forvarmet ovn ved 200g varmluft (jeg glemte, indrømmet, min fordi jeg blev så optaget af at udstene kirsebær – deraf den lidt mørke kant… Det kan anbefales, at lade være med at gøre mig dén del efter;)).

opskrift-kirsebartarte-cherrypie-16-of-16

Bland ingredienserne til kirsebærfyldet i en skål og hæld over den forbagte tærtedej – sørg for at kirsebærrene dækker jævnt. Tag den resterende tærtedej ud af køleskabet, skær den i strimler og læg som fletlåg. Pensl med æg og bag tærten i ovnen 30 minutter ved 190grader – men hold øje med, at den ikke bliver for brændt. Læg evt et stykke staniol over, hvis den bliver for mørk og tag den ud, før det går galt;)

opskrift-kirsebartarte-cherrypie-8-of-16 opskrift-kirsebartarte-cherrypie-10-of-16 opskrift-kirsebartarte-cherrypie-11-of-16

 Kommentar (1)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top