Du læser nu
Hverdagshack: lynhurtige & nemme pølsehorn..

Hverdagshack: lynhurtige & nemme pølsehorn..

danerolles-polsehorn-opskrift-8-of-10annonce

I weekenden var vi ude og fælde juletræ. Sådan vaske-ægte familie-udflugt med Cornichonens onkel, Gudmor-to-be, fætter og kusine. Og når familien sådan skulle i skoven tænkte jeg, at det ville være hyggeligt at have lidt snacks med… Især til Pix & Nix. Og mig. Den sultne ammende. De to mindste er godt forvænte på snackfronten – min svigersøs er en snackmama extraordinaire, og jeg forsøger, at ‘watch and learn‘, selvom mit barn heldigvis stadig kører på den snackbar, som jeg ikke kan lægge fra mig, even if I tried 😉

danerolles-polsehorn-opskrift-6-of-10Man skal jo aldrig gå ned på Faster Point, og hvis der er én ting de der to små krapyler kan lide, så er det pølsehorn. Og med dem i mente blev det altså besluttet, at det var sådan en omgang jeg skulle lave… Jeg har tidligere delt en opskrift på pølsehorn, som jeg ‘plejer’ at bruge – men sådan noget med en gærdej der skal hæve og jeg ved ikke hvad, well, det er ikke altid lige realistisk lige i disse Cornichon-tider… Derfor brugte jeg mit snydevåben nummer ét, nemlig Danerolles, som jeg tidligere har vist jer til brug af kanelsnegle HER.

danerolles-polsehorn-opskrift-1-of-10Pølsehornene hér er, om muligt, endnu lettere at lave end kanelsneglene. Man skal ikke bruge andet end en dåse Danerolles Croissant Classic-dej (findes på køl i de fleste supermarkeder – jeg køber dem i den lokale Meny, men også Superbrugsen, Kvickly, Netto m.fl. har dem, har jeg set). Derudover har jeg brugt brunch-pølser hér – det giver en god ratio mellem pølle og brød. Ikke uvæsentligt 😉

danerolles-polsehorn-opskrift-2-of-10 Det er altså sjovt, at poppe den der dåse… Never gets old. Indeni ligger dejen i en rulle – lige til at rulle ud. Man behøver hverken kagerulle eller mel på bordet. Very easy.

danerolles-polsehorn-opskrift-1-of-1 Dejen er allerede for-skåret i trekanter, og dét i perfekt pølsehornstørrelse – man skiller bare trekanterne ad, lægger en pølle i dejen (… fnis…. grow up, Agurk) og ruller. Og det er så dét. Ingen hævning eller andet. Nu er de klar til at ryge direkte i ovnen.

danerolles-polsehorn-opskrift-8-of-10 Jeg gav mine 12 minutter ved 180g alm ovn, men jeg synes igen og igen jeg erfarer, at alle ovne opfører sig forskelligt, så hold lige øje med dem. Måske skal de have mere, måske lidt mindre – men det er altså dér omkring.

danerolles-polsehorn-opskrift-9-of-10 De færdige pølsehorn bliver mere lette og luftige end med en traditionel gærdej, takket være croissant-dejen (kun et plus i min bog), og hele operationen tager ikke ret møj mere end 20minutter inkl bagetid, og det er endda højt sat.

Det er virkelig virkelig en nem opskrift – hvis jeg en dag skal holde børnefødselsdag, så kommer jeg til at masseproducere disse… Og indtil da, tilfredsstiller jeg bare egne barnlige smagsløg med dem – ikke mindst som en alletider snack-to-go, hvadend det er til en juletræsfældnings-udflugt i skoven, picnic-kurven eller, som vi plejer herhjemme, den perfekte køresnack til bilferien (.. har jeg fortalt, at vi skal på skiferie avec Cornichon? Og at vi har tænkt os at køre selv? Det er en anden snack snak – den kommer vi tilbage til;)).

danerolles-polsehorn-opskrift-4-of-10

 Kommentarer (6)
 • Halløj – så er der købt ind til 50 pølsehorn som fest-natmad. Men har lige et par spørgsmål, som jeg håber, du kan hjælpe med 🙂
  – Kan de fryses efter de er bagt? Og hvor længe holder de sig lækre efter de er bagt? Er de ok dagen efter? Og skal de opbevares i køleskab eller ikke? Haha, sikke en strøm – håber, du når st svare i min pølse-krise 😅

  • Undskyld – jeg har været alene hjemme med baby og har derfor ikke haft tid til at sidde på computeren!! De er ok dagen efter synes jeg – bedre end normale lavet af en gærdej! Og jo – i køleren:) Og ja, de kan godt fryses.

   Håber det pølsekrisen gik!! 🙂

 • Må indrømme jeg lige var ved, at blive lidt små irriteret over dit kæmpe powermom overskud (sorry, 6 måneders søvn underskud gør det ved en). Men selv med en baby der powernapper 40 min. Af gangen, tror jeg faktisk også jeg kan være med😊

  • Haha – bare rolig. Jeg har fedtet hår og gylp på trøjen idag – intet supermom over mig;)

 • Jeg er den glade indehaver af en mand, som kan blive utrolig gnaven hvis han bliver sulten. Så hjemme hos os bager jeg en gang imellem en kæmpe portion pølsehorn som ryger i fryseren. Så kan jeg nemlig afhjælpe gnavenhed i løbet af de 4 minutter de tager et tø op og varme i microen.
  Ved godt det er en anden af dine samarbejdspartnere, men det er jo meget i tråd med dit tema om nem mad i fryseren.

  • Det er en skide god idé – godt tip, tak! Selvom det nok mest er mig der bliver gnaven, hehe:)

   (… og sidenote – det gør mig kun glad, når tingene flyder sammen, for det betyder, at det lykkes, at lave ting, der ‘passer ind’ i mit univers som helhed og det er en stor succesparameter:) )

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top