Du læser nu
Et blik i sidespejlet:… om barsel i forstæderne.

Et blik i sidespejlet:… om barsel i forstæderne.

barsel-hus-forstad-rungsted-3-of-16

I sidste uge, skrev Emily og spurgte om vi ville med ud og gå en tur – og jeg kan love jer for, at vi ikke var sene til at takke stort JA. Naturligvis ikke mindst på grund af det gode selskab, men også fordi hun med et trylleslag reddede os fra endnu en eftermiddag i ‘Midteren’ i Hørsholm.

For dér er vi altså en del. Af flere årsager. Cornichonen har nu en alder, hvor hun er rigtigt meget vågen og skal underholdes rigtigt meget. Når hun ikke sover om natten, så er hendes mor rigtigt træt om dagen. Lidt for træt til at agere pauseklovn hele dagen lang, så vi når typisk til et punkt om eftermiddagen, hvor der må ske noget. Hvor vi ikke bare kan ligge hjemme på stuegulvet og lege. Hvor vi må på tur.

Nogle dage går vi en tur. Andre dage skal vi ud og handle. Så er der de dage vi har en kaffeaftale. Eller skal til babysvøm. Eller mødregruppen. Eller i babybio. Og så er der altså også de dage, hvor vi tager i ‘Midteren’. For dér kan mor få en god kop kaffe og lidt retailtherapy (der er jo ikke dét et lille smut i H&M eller Søstrene Grene ikke kan kurere;)), hvis det står rigtigt sløjt til på energi-fronten. Og Cornichonen elsker det. Elsker at være ude og se. Ude og opleve. Så det er win-win. Men alt kan jo blive kedeligt, hvis man gør det for tit og afveksling er essentielt.

Nuvel – tilbage til turen med Tante Emily. For da vi så gik dér på Christianshavn og hun slæbte os med på nye spændende eventyr, så kom jeg til at tænke på, om det mon havde været anderledes, hvis vi ikke var flyttet ud af byen.

“Vi venter lige med at flytte til efter barsel!” – dén sætning har man jo hørt så tit. Heck, jeg har sikkert selv sagt den på et tidspunkt, da hverken barn eller hus var sådan rigtigt rundt om hjørnet.

Men efter megen funderen tror jeg egentlig ikke, at min barsel havde set ret meget anderledes ud, hvis jeg stadig boede inde i byen. Vores barselskalender er så fyldt, som vi orker. Vi har den bedste mødregruppe som vi laver alt muligt med, vi går til alle mulige aktiviteter, vi træner (ok, jeg er lige begyndt, men det tæller altså ogs’) og vi har masser af hyggelige barselsaftaler både lokalt og med veninder inde i byen.

Sidst jeg skrev lidt om emnet, var I flere, der bød ind. Især én af jeres kommentarer har ridset sig lidt fast: “For mit eget vedkommende vil jeg heller hente lille fis i børnehave kl 15 end kl 17 fordi jeg har prioriteret st være sammen med nogen inde i byen. Man er bundet op på en helt anden måde når man har et barn i forvejen i forhold til når man kun har er. Det syntes jeg du glemmer i din lining. Og af gode grunde da I endnu kun har en“.

Og dét er jo rigtigt. Vi har kun én. Men jeg kan ikke lade være med at tænke, om det ikke er det samme ligegyldigt hvor man bor? Altså, når man har to (eller flere) børn, så er man jo bare mere hængt op – og det kan man så være i en lejlighed inde i byen eller i et hus i forstæderne. Men når det er sagt, så er det ikke min intention, at stille en ligning op. Blot at dele nogle personlige erfaringer – for jeg tænkte selv meget over det, inden vi besluttede os for at flytte…

Ville det blive kedeligt? Ensomt? Barsel i forstæderne.. Ugh.. Det lyder jo ikke lige umiddelbart som sådan en meget actionpacked tilværelse. Men jeg tænker bare – uden at vide noget om det – at barsel bare lidt er sådan. Ikke så action packed. 100% på lillemyrets præmisser. Og engang imellem også lidt ensomt og ‘jeg savner voksen-kontakt’-agtigt. Ligegyldigt hvor man nu bor henne.

Nogle dage når man alt muligt, andre dage når man ikke noget som helst. Nogle dage er man super social, andre dage not so much. Og det tror jeg ikke afhænger af, hvor man bor henne. Og jeg var nok bare var blevet træt af at trille op og ned af Østerbrogade på samme måde, som jeg nu godt kan blive lidt træt af at gå i ‘Midteren’. For jeg kunne jo bare gå et andet sted hen – jeg er bare lidt for træt…

Det blev lidt langt. Tanken var bare, at snakke lidt om det der med barsel i forstæderne. At det kan virke skræmmende og dødkedeligt – ikke mindst fordi det tit italesættes sådan… Men det er altså ikke sådan jeg har oplevet det – byd endelig ind, hvis I selv er eller har været på barsel for nyligt. Enten inde i byen eller i fortstæderne. Jeg ville selv have elsket at læse lidt erfaringer inden vi besluttede os for at flytte:)

barsel-hus-forstad-rungsted-1-of-16

 Kommentarer (14)
 • Vi boede i sommerhus de første tre måneder, og der kunne jeg så sidde hjemme og kukkelure med en lille baby, mens min mand havde meget lange arbejdsdage… Når han kom hjem ved 17.30 tiden var jeg ofte ved at gå ud af mit gode skind af kedsomhed, så en køretur ALENE til Kvickly var guld værd. Efter tre måneder flyttede vi ind i vores lejlighed på Islands Brygge og nu stornyder jeg at gå hjemme. Der sker noget hver dag, og jeg er typen der ikke kan sidde stille og kigge på baby så længe ad gangen. 🙈 Heldigvis har jeg en genial mødregruppe som jeg både går til babysvømning og barre træning med, spiser croissanter på byens cafeer og når det er tid til lang lur og ro, så vandrer vi på Amager Fælled. Elsker også alle byens “drop-in” muligheder, hvor man kan komme når man lige har lyst: Legestue, rytmik, salmesang, babydans etc. Min mand sagde forleden at han virkelig kunne mærke hvor glad jeg er for at vi er kommet ind til byen igen! Med det sagt, så var det måske meget godt med 3 måneder i et sommerhus, mens hun var helt lille. Så var jeg ligesom tvunget til at være i den der symbiose med min datter og det tror jeg er meget sundt.

 • Har holdt barsel i villakvarter på Amager med metro i forhaven og et kvarter til Nørreport. God blanding. Men det, der har været essensen for mig, er, at jeg i længden ikke trivedes med at gå hjemme, og jeg var FÆRDIG med barsel da far tog over. Det handler jo også om, hvem man er, og hvilket barn man har. Kunne ikke forestille mig, at have barsel i en lejlighed, men er det sådan, finder man jo ud af det. For mig var essensen også, at der var noget på programmet hver dag men det kunne sagtens være kaffe hjemme hos nogen og gåturene behøvede ikke at foregå om søerne.

 • Jeg var halvt af hver første gang. Vi boede midt på Østerbro, da vi fik vores første, og da hun var et halvt år flyttede vi i hus i Nordsjælland. Begge dele havde sin charme. Østerbro kunne dét, som Østerbro jo nu engang kan – gåture om søerne, shopping, en fænomenal latte på hvert gadehjørne, og min bedste veninde på barsel hundrede meter nede ad gaden. Score.
  Men… så flyttede vi. Og det første der skete var, at jeg satte barnevognen ud på terrassen (vi havde ingen altan på Østerbro) – og min baby sov en rigtig lur for første gang UDEN at jeg skulle vade rundt med hende. Hun sov i tre timer lige dér, og dét kunne fandme noget, når man var nybagt og søvnberøvet mor. Jeg lærte at elske roen derude i mit hus – at sidde i min sofa og kigge ud på min have med de nuttede egern, at have plads, at have lys, at gå 20 meter, så var vi i skoven – at finde hjem i stilheden. Den der ro – jeg var vild med den og er det stadig. Nej, jeg kunne ikke lige smutte ned på gadehjørnet og købe en latte, men så kunne jeg lave den selv. Og nej, jeg fik måske ikke så mange spontanbesøg, men når jeg VILLE se folk, så var der masser af råd for det, og så gjorde vi det.
  Jeg var glad for begge halvdele af min barsel, men jeg er ikke i tvivl om, at skulle jeg på barsel igen (det skal jeg ikke), så vejer pladsen, luften og roen så rigeligt og mere til op for alle byens tilbud. 😊

 • Min barsel foregår i centrum af London med museer, gallerier, parker og shopping lige udenfor døren. Vi kan lave noget nyt hver dag, hvis vi vil, men ofte bliver dagen ligesom din: noget med leg og en gåtur (i parken i godt vejr, i butikker i kedeligt vejr). Og så er der dage med kaffeaftaler, middage, frokoster eller galleribesøg. Og dage med Netflix og rigeligt kaffe. Det bedste er friheden til at vågne hver morgen og beslutte, hvad dagen skal indeholde 🙂 Fortsat god barsel!

 • Du har helt ret, kloge Agurk.

  Ensomheden og behovet for voksenkontakt er en del af barselsperioden, i hvert fald sådan som jeg oplevede begge mine barsler.

  Den ene tog jeg i byen med masser af tilbud, langt flere end jeg kunne benytte mig af. Den anden foregik langt ude på landet med mødregruppe en gang om ugen i præstegården, og det var dét.

  Der var fordele og ulemper ved begge dele, men ensomheden og længslen efter at tale med andre voksne var et vilkår begge gange.
  Man kan godt blive lidt bims i hovedet af alt det baby, men det er – når jeg ser tilbage på det – alligevel en relativt kort periode.

  Det siger jeg bestemt ikke for at underkende følelsen, mere for at sige: Hold ud, alle I seje mødre derude! Det er en overgang, selvom det godt kan føles som for ever, når længslen efter”det virkelige liv” melder sig.

 • Jeg er på barsel i Svendborg, som ikke er jordens største by, men alligevel har en del at byde på. Jeg tror, barsel er hvad man gør det til – og ligesom der er forskel på livet i byen og på landet eller i forstæderne, så er der jo også forskel på mødre og børn. Jeg har mulighed for lækker kaffe, en bager, der altid har tilbud på snegle, en skøn mødregruppe og går til alt muligt, der starter på baby. Men noget af det, jeg sætter allermest pris på, når der skal tankes op på energikontoen, er de ting, der er til stede over alt: en varm kop kaffe i sofaen, fem minutter til at sidde og kigge ud af vinduet, at læse i en bog eller bare sidde lidt i mine egne tanker. Det har jeg plads og ro til her, og det er balsam for min sjæl. 🙂

 • Jeg går på barsel med min søn på 4 mdr. og den foregår i den mindste ‘storby’ Odense. Og trods centrum, cafeer og butikker ligger nærmest om hjørnet, bruger vi lige så meget tid langs åen og i naturen som i bylivet. Men Odense minder nok også mere om en forstad

 • Jeg bor på landet, og HOLD K**T jeg keder mig her på barsel! 5 dage efter jeg fandt ud af jeg var gravid, overtog vi vores hus. Jeg har fortrudt så meget! Jeg tror at barselen havde/har været mere hyggelig, med veninder der lige kom forbi eller de tog én med på gåtur. De besøg er sparsomme, fordi der skal køres til alt. Mødregruppen er heller ikke blevet til det, jeg havde håbet på og prøvet at gøre den til.. Så hurra for at studiet starter om 1,5mdr og manden tager over!

 • Jeg er på barsel i forstaden -lidt endnu. Vi flyttede, mens jeg var højgravid, og jeg har elsket barselslivet i vores lille forstadsby. Det tager en halv time med toget, så er jeg i København, men det tager kun 10 minutters tur med barnevognen, så har jeg havet, skovet eller markerne, alt efter hvilken tur jeg tager. Jeg netshopper nok en del mere, end hvis vi var blevet i København -til gengæld sparer jeg helt sikkert en formue på ikke at kæbe to go kaffe hver dag! For os har det i hvert fald været det helt rigtige at flytte. Jeg er lidt spændt på, hvordan hverdagen med pendleri bliver, men barsel i forstaden er skønt!

 • Vi bor i en forstad og har en datter på 8 måneder. Vi har lige alle tre haft influenza. Først mig, så min mand og nu lillepigen. Hold da op det har været hårdt. Dels det at opleve det lille myr have feber, være ked af det og være morsyg (vil kun sove på mor), men også det ikke at komme ud af huset og se andre voksne end sin mand i tre uger. Tænker nogle gange det ville være rart med en god bager eller kaffebar rundt om hjørnet, så jeg bare lige kunne tanke lidt op. Men hold da op hvor man kan komme til at savne at gå til babysvøm og rytmik, som vi plejer at gå til.

 • Jeg er på barsel lige nu og bor på Frederiksberg. Det har jeg været så glad for! For mit vedkommende har der været flest fordele ved det. Stort set alle vores venner og familie bor tæt på, så vi har gæster forbi næsten hver dag – når vi orker. Det kunne jeg ikke have undværet, selvom du har ret i, at nogle gange har man også bare lyst til at være sig selv og baby.
  Det eneste minus er larmen her midt i byen. Jeg har bandet et par gange, når jeg har kæmpet med at få min søn til at sove, og han så bliver vækket af en dyttende lastbil på Gammel Kongevej. Der tænker jeg, at det må være dejligt med en have og mere ro (selvom vi bor på en af de stille villaveje). Vi bliver nok boende til efter anden barsel, men vi må se. Inden jeg fik barn, var jeg sikker på, at jeg skulle bo i vores lejlighed for altid, men nu tror jeg, vi flytter, inden han skal starte i skole om cirka 5 år.

 • Jeg har lige haft barsel – halvdelen holdt jeg på Amager og den anden halvdel i Ringsted (!) hvor vi valgte at flytte til. Og begge dele har været det samme. Jeg købte en del mere kaffe to go på mine gåture med barnevognen på Amager, end jeg gør her i Ringsted, men ellers er der ikke den store forskel. Mine veninder kommer gerne på besøg og jeg kører gerne ind til byen ( de dage, hvor vi har sovet om natten, bevares!), så jeg synes ikke, der har været den store forskel lige med hensyn til det. Til gengæld er alt andet med baby blevet MEGET nemmere, efter vi er flyttet fra lejlighed på 2. sal til rækkehus med have. Min datter sover altid ude, og det er altså en del nemmere bare at sætte hende indenfor døren og så hente varer i bilen end det er at skulle slæbe baby og to fulde bæreposer op på 2. sal. Jeg er i hvert fald fan af livet i hus og barsel i provinsen 🙂

 • Jeg har holdt begge mine barsler i Sydhavnen. Og begge mine drenge vågnede 5-6 gange om natten indtil de var 1.5 år, så jeg var helt ødelagt i hovedet. Men jeg gik til babysvøm, rytmik, yoga, babybio, og det var hyggeligt imens det stod på. Og bagefter var jeg træt. Og selvom jeg bor ret centralt, så er der stadig transportdelen. Og bus 3a er ikke ideel at sidde og sove i, når man også har en barnevogn med 😉 Jeg følte mig ret alene, på trods af mødregruppe, men jeg havde heller ikke ret mange i min omgangskreds som var begyndt på børn. Nogen skal være den første, og så blev det altså mig.. Jeg er meget bedre til store børn, og sådan 2, har jeg nu.

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top