Du læser nu
Super-enkel sommerdessert fra din fryser..

Super-enkel sommerdessert fra din fryser..

sommerdessert-nem-jorbaer-is-8-of-8annonce

Da det var rigtigt godt vejr i forrige weekend, havde vi inviteret mine forældre og min storerbror og hans familie forbi til grillmad i haven, og i den anledning tænkte jeg, at det ville være hyggeligt med en lille sommerdessert.

Jeg orkede ikke stå i køkkenet den halve dag, meeeen noget skulle der være – og det blev altså denne super-simple sommersag. Perfekt til varme dage, perfekt som afslutning på casual grillparties.

sommerdessert-nem-jorbaer-is-5-of-8

Som jeg efterhånden har fået fortalt et par gange, har vi et helt ekstra stort GRAM fryseskab i kælderen med en kapacitet på hele 275l og – thank God! – automatisk afrimning – kæmpe luksus (jeg hader vitterligt at afrime fryser, men who doesn’t?!). Jeg skrev lidt mere om det her.

Det betyder, at jeg nærmest altid har alt muligt godt liggende på frys, for man kan jo tillade sig at købe stort ind, når der er gode tilbud, af gode sager. Fx har jeg næsten altid frosne bær liggende (.. og broccoli og snaps, men det er besides the point) – hindbær, jordbær og blåbær. Og det blev altså min redning, når nu jeg hverken gad eller orkede bruge min solskinssøndag på at handle, men gerne ville servere noget lækkert. Dét og så piskefløde.

sommerdessert-nem-jorbaer-is-2-of-8

sommerdessert-nem-jorbaer-is-1-of-8

Opskrift – frossen bærdessert

 • 500g frosne bær (jeg brugte hindbær og jordbær)
 • 250ml piskefløde
 • 2 spsk flormelis
 • Friske bær til pynt

sommerdessert-nem-jorbaer-is-3-of-8

sommerdessert-nem-jorbaer-is-4-of-8

Kør frosne bær og piskefløde igennem en foodprocessor eller kraftig blender – smag til med flormelis og blend igen.

Servér i fine glas og pynt med friske bær på toppen. Er du ambitiøs pynter du med jordbærroser (se HER), og ellers gør du som jeg – topper med lidt friske bær og drysser med lidt guldstøv for finish;) C’est tout – perfekt sommerdesert💗

sommerdessert-nem-jorbaer-is-7-of-8
sommerdessert-nem-jorbaer-is-6-of-8

 Kommentarer (14)
 • Du skriver netop at du bruger hindbær og jordbær.. og som der står på poserne, så bør de koges inden. Det er ikke for sjov at FVST har opstillet et påbud om at koge bær og at producenterne skriver det på poserne. Leverbetændelse, norovirus, mm. er ikke for sjov. Det er ikke bare en omgang dårlig mave, men decideret livsfarligt hvis man er uheldig. Synes godt nok din sammenligning med at drikke en halv liter vand dagligt er vag, for at bruge dit eget udtryk. Det er en sundhedsanbefaling, og du bliver ikke dødeligt syg hvis du ikke drikker det vand. Så for alles helbreds skyld og for den generelle forbruger som ikke er obs på disse regler, synes jeg du skal skrive det. Mvh. Lise, Fødevaresikkerheds konsulent.

 • Ihh dejlige sommerminder – det er også en klassiker ved min mor, men dig altid med knuste makroner i bunden 😊☀️

 • Jwg mener at Fødevarestyrelsen anbefaler at man altid koger frosne bær inden brug – risiko for noro-virus og leverbetændelse og den slags dårligdomme. En ting er at vi almindelige forbrugere ikke kender til den slags – men tænker at Gram nok burde have reageret når nu det er en annonce i deres navn.

  • Hej Malene,

   Du er lidt vag og upræcis, så det er lidt svært at være hverken enig eller uenig med dig:) Et par præcisioner, for klarhedens skyld:
   – der er forskel på ‘frosne bær’. Både hvad angår herkomst og art – det skelner Fødevarestyrelsen imellem… Fx gælder anbefalingen (som endda er et påbud for storkøkkener og restauranter), især for frosne hindbær. Der findes ikke et sådan påbud for frosne jordbær, som vi jo altså har i spil her.
   – Fødevarestyrelsen anbefaler så meget.. Fx at vi allesammen drikker/spiser 1/2 liter mælkeprodukt om dagen) – men det kunne ingen af os drømme om at ‘pådutte’ hinanden, ligegyldigt hvor sundt og rigtigt, vi nu måtte synes det er (.. jeg drikker selv meget mælk, men har masser af mandelmælkede veninder;) En anbefaling er.. well.. netop dét. Og så må man jo vurdere med sig selv, om man nu vil følge den anbefaling eller ej:)
   – … burde jeg have lavet en sidenote om det, fordi livrem-og-seler, laveste fællesnævner og alt det der? Ja, det burde jeg nok. Det tager jeg til efterretning til en anden god gang:)

   klem

  • Er ikke helt sikker på jeg forstår hvad Gram burde reagere på her?
   Tror ikke jeg kender nogen der ikke har brugt frosne bær uden at koge dem først 🙂
   Alt med måde ik? 🙂
   Og folk kan heldigvis tænke og beslutte for dem selv. Et billede med en drink og en opskrift betyder jo heller ikke man har ansvar for hvor meget alkohol der anbefales osv 🙂

 • Den dessert lavede min mor ofte i 90’erne, da hun fik en foodprocessor; jeg anbefaler også at tilsætte hakket mørk chokolade, så er det en perfekt dessert😋

  • Den føles faktisk også lidt 90er-agtig! Jeg må prøve ed mørk chokolade:)

 • Tak for dessert-tip, den lyder som en god og nem kandidat at servere for mine gæster til min low key kandidat-fest om et par uger. 😄❤️

  • Helt klart – så nem at lave i ‘store’ mængder!! Tillykke med kandidaten <3

 • Jeg kan også anbefale at blende frosne hindbær med en vaniljecreme, der har været på frys og lige fået lov at tø op et par timer. Man får en form for soft ice-konsistens. Eventuelt toppet med lidt hakket, mørk chokolade.

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top