Du læser nu
Fredagsbaren er åben: 10 alkofri alternativer til weekenden..

Fredagsbaren er åben: 10 alkofri alternativer til weekenden..

Jeg synes overall, at det er rigtigt nice at være gravid. Jeg trives med det. Sådan er det ikke nødvendigvis alle der har det, det er jeg klar over. Men jeg synes langt henad vejen, at det er en rigtigt dejlig og hyggelig tid. Så dejlig, at jeg godt kan blive helt stakåndet ved tanken om, at Skjorten så absolut mener at 2 er n o k. Lad os nu lige se, kammerat…

Anyways. Hvis der skulle være en enkelt lille anke, så skulle det da være, at jeg savner et godt glas bobler. En iskold fadøl. Og den slags. Det er et lille offer, så jeg skal ikke klage. Men det kunne da være rart – i varmen, i sommerhyggen, med gode venner, med min kærlighed.

Og jeg er ikke fanatisk (med noget – det ved I), så jeg drikker da også et lille glas nu og da. Sparer sammen og vælger både variant og tidspunkt med omhu.

Meeeeeen – jeg er skisme også glad for, at der findes gode alkofri alternativer derude. Jeg har dyrket det meget mere her anden gang, end jeg gjorde første gang. Og for ikke at alt mit hårde research-arbejde skal gå til spilde (.. you’re very welcome), så hermed en lille oversigt over gode alkofri alternativer – til de i bil, til de gravide eller til dem der bare ikke har lyst.

Før vi starter, bør jeg nævne, at jeg har fået nogle af flaskerne i div PR-pakker – de har alle stået i vinkælderen og jeg har dårligt overblik over hvad der er hvad, hvad Skjorten har købt og hvad jeg selv har slæbt med hjem. (Og en del af mig, håber også, at I ved, at omend det er dejligt, at nogen gider sende mig en flaske øl der koster 30kr, så er det altså ikke derfor de nævnes). Men altså reklame, annonce og den slags. Nu er det skrevet.

Ginish: Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle kunne nyde en iskold GT i min nuværende tilstand, men blev altså introduceret til denne krabat for et par uger siden. Serveret i et kæmpe glas, med en skive grapefrugt, god tonic og rigeligt med is. Det var vidunderligt venner, vidunderligt! Den kan købes her.

Richard Juhlin ‘Blanc de Blancs’ og ‘Rosé’: Kan I huske, at vi har snakket om Hr Richard Juhlin før? Det viser sig, at han ikke blot har bedrevet en imponerende bog (som I kan skimte på billederne hér og som er grundlaget for en stor del af min ‘champagne-viden’), men altså også kan lave mousserende vin uden procenter. Hallelulja. Han er verdens største champagne-ekspert og hvis nogen ved noget om de gyldne dråber, så er det ham. De to her er det – by far – bedste bud på alkofri bobler there is (de er også ny-slåede testvindere i Politiken). I finder dem her og her.

Shatler’s Juicer: Skal det være mere festligt og er man i humør til en cocktail, så er Shatler’s Juicer et rigtigt godt bud. De findes i flere varianter (Pina Colada, Mojito og andre mere ‘fruity’ slags) og kræver ikke andet end et højt glas og en masse is. Glimrende i sommervarmen og glimrende som mulighed til sommerfesten. Find dem her.

Skovlyst Ellebryg: Jeg ale-sker ale (.. sorry, for oplagt) og den her er rigtigt rar. Generelt laver Skovlyst jo dejlig øl, og deres alkofri (eller – alko-lave rettere, den har 0,5%) er præcis så dejlig som de ‘almindelige. Kan fås flere steder online samt dagligvarebutikker som Meny, Føtex mv.

Svaneke Don’t Worry Pale Ale: Endnu en pale ale og endnu en rigtigt dejlig én af slagsen. De kan også på Bornholm. Generelt holder jeg af alkohol fri øl, der ikke smager ‘sjappede’. Altså, som smager af rigtig øl. Det lever denne fuldt ud op til. Herlig. Den fås også vidt og bredt – både i dagligvarehandlen og online.

High On Taste: Den her nappede jeg med hjem fra min sidste tur i Lidl – den er en del af Wassim Halal for Lidl-sortimentet, som vi har snakket om ved tidligere lejlighed, og som jeg generelt er begejstret for (.. det er svært ikke at være begejstret for Wassim, men det er en anden snak). Den fandtes ikke, sidst vi snakkede om sortimentet, og var sådan set også ny for mig, da jeg så den på hylden, men den måtte i kurven. Det er en rigtigt rar ukompliceret øl, af den slags der læsker godt i varmen. Den kan, som nævnt, findes på hylden i Lidl.

Mikkeler ‘Drinkin’ The Sun’ og ‘Drinkin’ the snow’: To helt forskellige, der begge fortjener et at blive nævnt. Den ene er mørk og vinteragtig (måske endda julet?) og den anden er frisk og lys og sommeragtig. I kan selv regne ud, hvilken der er hvilken;) I er så mange, der har anbefalte Mikkeler’s alkofri øl og jeg melder mig under fanerne af begejstrede fans. I finder dem her og her.

Erdinger: Jeg tror jeg levede af dem her, da vi var på skiferie i Østrig. Og det var iøvrigt også sådan en jeg drak hér. Den er glimrende og smager præcis som en hvede-ale skal. Den er et Carlsberg-produkt og måske den alkofri øl jeg har set flest steder – på hylder i supermarkeder og også ‘ude i byen’. Den kan man trygt bestille, hvis man ser den på menu-kortet! Mere her.

 

Andre der bør nævnes:

 • Fur alkoholfri Pale Ale: Når den ikke er med her, så er det udelukkende fordi den var udsolgt i min lokale Meny forleden, og jeg således ikke havde en flaske jeg kunne klemme ind på barvognen. Den er SÅ god venner. SÅ god. Jeg køber dem som nævnt i Meny.
 • Carlsberg Nordic Ale: A’ syns’ nok at den ‘gamle’ blå pilsner er nowet kedelig at drikke. Lidt for vandet. Men den nye Ale – helt ny oplevelse, helt ny!
 • For så vidt ikke en øl, men blot et tip om at man kan bestille smagekasser her, så man selv kan finde sin favorit.

Jo. Det var mine favoritter, af det jeg har prøvet so far. Byd endelig ind, hvis I synes, der er én jeg mangler. Og skål!

 

 Kommentarer (17)
 • Jeg tror jeg har smagt mig igennem de fleste alkoholfrie gins og min favorit er absolut Seedlip Spice 94 eller deres Grove 42. Pifter gerne op med forskellige tonics og skiver af ingefær, kernerne af en halv passionsfrugt, en kvist rosmarin, skiver af citron, grave eller appelsin. En stykke hel kanel, tørrede enebær, hele kardemomme kapsler eller peberkorn osv. (Altså ikke det hele på en gang, men varierer lidt, så det ikke er det samme hver weekend 🙂

 • Da min søster var gravid sidste sommer prøvede boblerne fra Richard Juhlin og de er altså virkelig gode. Generelt er alkoholfri champagne og hvidvin ganske glimrende.

 • Smukt barbord 🙂
  Den nye Ale fra Carlsberg fik jeg sidst vi var ude at nyde en frokost, rigtig godt alternativ for alkohol 🙂
  Dejlig liste du har lavet, dem vil jeg huske og prøve at få smagt her i sommeren.
  Rigtig god weekend til du, familien og den lille ny i mavsen 🙂

  • Det er ikke en plakat, men et litografi (.. når det er sagt, er jeg faktisk ikke 100% sikker på hvad forskellen er, haha) og det er danske Christian Lemmerz, der står bag. Det hedder ‘Medusa’ 🙂

 • Må man spørge hvor den fine trehjulede pedalcykel er fra som blev vist i jeres stue på IG? 🙂
  Kan Elise nå pedalerne og kan hun finde ud af teknikken med at køre pedalerne rundt? 🙂 Min datter er alderssvarende med Elise nemlig 😉

  • Det kan du tro – den er fra MiniSpeeders og hun kan godt køre pedalerne rundt (men lige knapt – det er for tungt for hende endnu). Jeg tænker det er et spørgsmål om et par måneder 🙂

  • Så hun kan sagtens nå pedalerne? Min datter er kun måske 83 cm, så jeg ved ikke om hun kan 😂

  • Ja hun kan sagtens nå – hun har bare ikke kræfter nok til at træde dem rundt 🙂

 • En simpel saftevand (hyldeblomst, rabarber, etc) med en håndfuld mynteblade (som i øvrigt er vildt nemme at dyrke i en krukke i haven) og en skive lime eller citron i – over ice, naturligvis – kan altså virkelig også være god! Det elskede jeg, da jeg var højgravid under hedebølgen sidste år 😋 Og så kan man jo i øvrigt glæde sig over, at det ikke længere anbefales at undgå alkohol, når man ammer – så længe man holder sig inden for Sundhedsstyrelsens anbefalinger 🤗

  • Jeg er ikke uenig – er gigantisk lemonade-fan (og kun endnu mere nu, jeg er gravid). Jeg synes bare ikke helt det er det samme som en go’ kold øl 😉

 • Jeg fik en “rom og cola” og en “dark and stormy” med Rumish til mit bryllup for 2 uger siden. O.M.G.!! Det var SÅ godt og meget svært at smage at der ikke var nogen procenter i 🙂

 • I den lidt mere baksede genre, så har sikkertrafik.dk faktisk mange geniale opskrifter på alkoholfri drinks.. Flere smager vidunderligt og kræver ganske få indkøb 👌🏻

 • Jeg var glad for Heinekens alkofri.
  Den falder nok lidt i den kategori du ikke er så tosset med, men hvis man er til en helt almindelig pilsner er den virkelig god. Det lyder også at de har brugt virkelig lang tid på den 🙂
  Remas alkofri hvidvin er også et godt bud på et budgetvenligt alternativ.

  • Du har til dels ret – men jeg er faktisk enig med dig i, at det er et rigtigt godt bud på en klassisk pilsner. Jeg synes ikke den er så vandet, som flere af de andre jeg har smagt 🙂

 • Hvis man skal et smut over sundet i sommeren vil jeg anbefale en tur i et af de større supermarkedet (fx ICA). De har tonsvis af alkoholfrie vin, bobler og cider som Somersby med 0 procent alkoholf. Og min yndlings hvedeøl Kronenburg Blanc uden procenter. Og så er kursen jo god for os danskere lige pt.

  • Ah ja! Den havde jeg glemt! Den tyllede jeg i stor stil, da vi var på skiferie i Frankrig. SÅ GOD!

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top