Hverdagshack: lynhurtige & nemme pølsehorn..

I weekenden var vi ude og fælde juletræ. Sådan vaske-ægte familie-udflugt med Cornichonens onkel, Gudmor-to-be, fætter og kusine. Og når familien sådan skulle i skoven tænkte jeg, at det ville være hyggeligt at have lidt snacks med… Især til Pix & Nix. Og mig. Den sultne ammende. De to mindste er godt forvænte på snackfronten – min svigersøs er en snackmama extraordinaire, og jeg forsøger, at ‘watch and learn‘, selvom mit barn heldigvis stadig kører på den snackbar, som jeg ikke kan lægge fra mig, even if I tried 😉
Man skal jo aldrig gå ned på Faster Point, og hvis der er én ting de der to små krapyler kan lide, så er det pølsehorn. Og med dem i mente blev det altså besluttet, at det var sådan en omgang jeg skulle lave… Jeg har tidligere delt en opskrift på pølsehorn, som jeg ‘plejer’ at bruge – men sådan noget med en gærdej der skal hæve og jeg ved ikke hvad, well, det er ikke altid lige realistisk lige i disse Cornichon-tider… Derfor brugte jeg mit snydevåben nummer ét, nemlig Danerolles, som jeg tidligere har vist jer til brug af kanelsnegle HER.
Pølsehornene hér er, om muligt, endnu lettere at lave end kanelsneglene. Man skal ikke bruge andet end en dåse Danerolles Croissant Classic-dej (findes på køl i de fleste supermarkeder – jeg køber dem i den lokale Meny, men også Superbrugsen, Kvickly, Netto m.fl. har dem, har jeg set). Derudover har jeg brugt brunch-pølser hér – det giver en god ratio mellem pølle og brød. Ikke uvæsentligt 😉
Det er altså sjovt, at poppe den der dåse… Never gets old. Indeni ligger dejen i en rulle – lige til at rulle ud. Man behøver hverken kagerulle eller mel på bordet. Very easy.
Dejen er allerede for-skåret i trekanter, og dét i perfekt pølsehornstørrelse – man skiller bare trekanterne ad, lægger en pølle i dejen (… fnis…. grow up, Agurk) og ruller. Og det er så dét. Ingen hævning eller andet. Nu er de klar til at ryge direkte i ovnen.
Jeg gav mine 12 minutter ved 180g alm ovn, men jeg synes igen og igen jeg erfarer, at alle ovne opfører sig forskelligt, så hold lige øje med dem. Måske skal de have mere, måske lidt mindre – men det er altså dér omkring.
De færdige pølsehorn bliver mere lette og luftige end med en traditionel gærdej, takket være croissant-dejen (kun et plus i min bog), og hele operationen tager ikke ret møj mere end 20minutter inkl bagetid, og det er endda højt sat.
Det er virkelig virkelig en nem opskrift – hvis jeg en dag skal holde børnefødselsdag, så kommer jeg til at masseproducere disse… Og indtil da, tilfredsstiller jeg bare egne barnlige smagsløg med dem – ikke mindst som en alletider snack-to-go, hvadend det er til en juletræsfældnings-udflugt i skoven, picnic-kurven eller, som vi plejer herhjemme, den perfekte køresnack til bilferien (.. har jeg fortalt, at vi skal på skiferie avec Cornichon? Og at vi har tænkt os at køre selv? Det er en anden snack snak – den kommer vi tilbage til;)).
Halløj – så er der købt ind til 50 pølsehorn som fest-natmad. Men har lige et par spørgsmål, som jeg håber, du kan hjælpe med 🙂
– Kan de fryses efter de er bagt? Og hvor længe holder de sig lækre efter de er bagt? Er de ok dagen efter? Og skal de opbevares i køleskab eller ikke? Haha, sikke en strøm – håber, du når st svare i min pølse-krise 😅