Du læser nu
Inspiration: gode gaver til babyshower..

Inspiration: gode gaver til babyshower..

gode-gaver-til-babyshower-1-of-1affiliate-bar-3

“Har du egentlig fået købt det hele, eller er der stadig noget du mangler?”, blev jeg spurgt af en veninde et par dage inden min babyshower. Spørgsmålet var forsøgt leveret så henkastet som muligt, men jeg kunne godt regne ud, hvor det kom fra, så jeg forsøgte at svare ret specifikt. “Påfaldende specifikt”, fik jeg efterfølgende at vide;) Well. Jeg ville bare hjælpe, for babyshower-gaver er svære – hvad giver man en mom-to-be bare et par uger inden fødslen? Chances are, at hun allerede har redebygget så det halve kunne være nok, og derfor ikke mangler noget som helst..

Derfor og inspireret af eget babyshower (og de gode gaver mine damer havde fundet på), tænkte jeg, at det var oplagt at dele et post med lidt inspiration – så kan I bogmærke det og finde det frem, næste gang den står på babyshower i venindeflokken<3

 • Sengetøj: Der er nogle ting, man vist ikke kan få nok af – sådan har jeg ihvertfald forstået jeres kommentarer til nogle af mine tidligere posts. Sengetøj er én af dem. Så selvom den vordende mor nok allerede har købt op til flere sæt, så bliver hun nok ikke ked af, at få et ekstra. Jeg synes fx det her er ret fint.
 • Stofbleer: Gerne af den der lidt dyre men smarte slags fra fx CamCam eller lignende.. Når man får at vide, at man skal have m i n d s t en milliard stofbleer, tror jeg det er de færreste, der lige klikker den allerdyreste slags hjem. For eget vedkommende har jeg fyldt lagrene med nogle fra Føtex – og så et par enkelte af den lidt mere fancy slags.
 • Tøj – upraktisk og nuttet tøj: Lidt ligesom gaver til én selv, så er det mit indtryk, at de fleste starter med ‘must haves’ og det praktiske… Så altså, rigelige mængder af basis bodyer, natdragter og huer, mens de der nuttede flæse-bloomers fra MarMar til 249kr, som sikkert kun vil passe en enkelt gang eller tre, får lov til at hænge på bøjlen. Køb dem til hende (moderen altså.. baby er nok ligeglad). Vær tanten, der kommer glimmer og upraktik på tilværelsen.
 • Indretning – fx en lampe, en lysbox, en flagranke eller lignende: Afhængigt af hvordan din gravide veninde bor, naturligvis. Men helt galt i byen kan man sjældent gå med noget indretning. En uro, en lysbox eller en sød plakat. Det er hyggeligt, at redebygge med sager, der er givet med kærlig hilsen. Selv fik jeg fx den her lampe fra CamCam – og jeg glæder mig sådan til at få den op og hænge:)
 • Puslesæt: Igen sådan en lidt ‘nice-to-have’-ting, som jeg tænker, at mange mødre ikke nødvendigvis har købt sig, men som vil forsøde de mange timer, der skal bruges foran puslebordet. Fx et par stykker af dem her fra H&M Home.
 • JellyCat-tøjdyr: Babyer er tilsyneladende vilde med dem. Helt pjattede. Og så er de virkelig bløde. Cornichonens samling tæller so far en rangle, en nusseklud og en lidt større bamse. Igen, er det hyggeligt, at kunne give hende tryghed med noget, der er givet med kærlig hilsen fra søde tanter.
 • Cana’s bog “40 uger efter”: Som jeg skrev om lige HER. 
 • Anything DIY: Det er sjældent, at man – når først man er fyldt 15 – kan slippe afsted med at komme med en hjemmelavet gave. Men lige til babyshower, synes jeg virkelig det er hyggeligt. Noget som folk virkelig har lagt tanker, tid og kræfter i. Og man kan jo variere det alt efter ambitionsniveau – Cornichonens mormor havde fx strikket et par små pandabukser (nurh), men mindre kan jo også gøre det. Fx den her sag, som jeg selv gav Christina i barselsgave, som ikke kræver nogen nævneværdige skills, udover tålmodighed naturligvis. Og er ambitions-niveauet helt i bund, så kan man jo også få andre til at DIY’e for én – fx, som jeg har gjort med lille strikhue og Mary-svøb. 

Har I mon noget at tilføje?

 

 

 

 Kommentarer (17)
 • En ting til den kommende mor kunne også være en idé – lidt lækkert til badet eller et par vamsede varme sokker til at trisse rundt i hjemme eller på sygehuset efter fødslen. I barselsgave fik vi af et par veninder et lille tog til at sætte lys i til fødselsdage. Det synes jeg var en rigtig fin idé som kan bruges i mange år frem.

 • Jeg er helt enig med dig i, at hjemmelavede/DIY gaver er undervurderede 🙂 Mine venner og veninder dekorerede hver en hagesmæk til vores lille pige med tegninger og små hilsener, og det er bare en skøn gave, helt fuld af kærlighed. Kort med hilsener til den lille er også skønne. Det handler ikke om gaverne men om den kærlighed, der bliver vist et lille menneske, før det overhovedet er født – synes det er en fin måde at fejre en træt gravid dame og er lille nyt liv på.

 • Jeg skal til mit første babyshower i weekenden. Vil lave en lille kurv med de plejeprodukter jeg har været gladest for til min egen lille skrubbe i hendes første leveår – Olivy’s nappy creme, en all over baby wash fra Urtekram, som ikke svider i øjnene, store varrondeller til vask af øjnene osv.
  Men fine bud du kommer med også 😊

 • En legetøjskiste! Vi fik en superfin kurv med låg fra Rice (godt nok i dåbsgave, men hey) og det var noget vi slet ikke havde tænkt på at anskaffe endnu. Det var så dejligt at have et sted at rydde alle tingene af vejen når lejligheden lignede en barselseksplosion… og så kan man jo bruge den til at transportere alle babyshower-gaverne hjem i. Til min veninde lavede jeg i øvrigt en “tæl-ned-til-termin-pakke-kalender” med the basics (stofbleer, d-dråber, ammeindlæg..), det var en sjov og ikke specielt dyr gave.

 • Babyshowers er da en så god idé! Hvordan kan en dag/et par timer sammen med gode veninder og evt familie, for at fejre at man lige om lidt skal have en baby, være en dårlig idé? Kage, gaver og hygge… What’s not to like? Kan I heller ikke lide fødselsdage? Jeg har nydt at være med til babyshowers, og jeg ville elske, at nogen holdt det for mig.

 • Jeg elske babyshowers, både som hovedperson og deltager 🙂

  Lige et par tilføjelser:
  – jeg fik sådan en slange-dims til at hænge på autostolen, så mindstemanden have noget at kigge på! Genialt! Og ikke noget jeg som førstegangsmor selv havde tænkt på!
  – legetøj til senere brug – fx LEGO.

  Tænker dog det er langt sværere til en andengangsmor! Der har man nok allerede rigeligt sengetøj fx (jeg har i hvertfald) 🙂

  • .. Ja det har du fuldstændig ret i – det har jeg ikke fået med i indlægget! Jeg har kun været til et enkelt babyshower til en andengangs-mor og det var let, for hun fik en dreng første gang (nevø Pix <3) og en pige anden gang (Niece Nix <3), så jeg købte sådan en cute og lidt tøset varm køredragt (november-pige) anden gang (.. ud fra devisen om at man gerne vil være tanten, der sætter upraktik og nuttethed på hverdagen;) ).

 • Jeg synes at det er en hyggelig måde lide at mødes og venindehygge (og spise massere af kage, naturligvis 😉) inden den kommende mor for alvor forsvinder ind i barselsboblen med den lille ny.
  Jeg havde ikke selv et babyshower, da det ikke rigtig var noget man var begyndt på, men jeg stnes at det er super hyggeligt nu.
  Og det er jo hvad man gør det til og man kan forhåbenligt i vennekredsen, finde frem til et niveau som passer alle.
  Din liste er rigtig fin og den kan lige så vel bruges til barselsgaver og egentlig også dåbsgaver tænker jeg 🙂

 • …nu mangler jeg bare nogen at give gaver til 😝 Virkelig fin liste – om det så er til fødselsdag, babyshower, barselsgave eller hvad man nu har lyst til 🙂 Selv har jeg forsøgt mig med et hjemmelavet tæppe til min niece, da hun i sin tid kom til verden, og efterfølgende har jeg til både nevø og niece hæklet elefanter til dem 🙂

 • Skal man så både have gaver før og efter fødslen? Det er ikke for at lyde sur jeg spørger, men fordi jeg oprigtig ikke kan finde ud af det. Jeg er selv gravid, og skulle nogen finde på at holde babyshower for mig, så ville jeg nemlig have det lidt stramt med, hvis de også føler sig forpligtet til at komme med barselsgaver efter fødslen. Så jeg forstår nok bare ikke helt konceptet 😊

  • … Det forventer jeg ikke selv – altså at få en gave efter fødslen:) Vi sender tit en flaske bobler til vores venner, når myret dukker op, men har aldrig kommet med deciderede barselsgaver (eller jo – men kun til de der er så nære, at jeg også kunne finde på at komme med en gave fordi det er torsdag, eller solskin, eller whatever;))

   Når det så er sagt, så synes jeg egentlig også lidt at deciderede ‘barselsbesøg’ (hvor det evt kunne give mening at give en barselsgave) lidt er et familiært anliggende. Altså – sådan en lille nybagt familie er under hårdt nok pres og får rigeligt med besøg, så jeg plejer selv at skrive til tillykke til mine veninder, og at jeg glæder mig til at møde afkommet, men at de skal tage ligeså mange uger og/eller måneder de har brug for (og at de endelig må sige til, hvis de har brug for at jeg kommer og sætter en lasagne på dørmåtten eller klarer noget andet praktisk for dem).

   Jeg er ikke selv sikker på, at jeg vil orke at se andre end min nærmeste familie (forældre, svigerforældre, bror+familie) og så lige en enkelt veninde eller to i løbet af de første uger/den første måneds tid:)

  • Ok 😃 Det er nok bare fordi vi altid har brugt at tage på barselsbesøg (vel og mærke når den nye familie er klar), og så der medbringe gave til den nyfødte og forældrene 😊 Så det er bare derfor, jeg har haft svært ved at se, hvordan babyshoweret passer ind, især gavemæssigt 😊

  • Jeg tror måske også, at det kan være meget forskelligt fra både vennegruppe til vennegruppe, men også geografisk (det er mit indtryk – I could be wrong!), så på den måde, kan der sagtens være forskelle for hvad der betragtes som ‘comme il faut’ 🙂

  • Nej, jeg har godt bemærket, at det på det nærmeste er blevet ‘trendy’ at udmelde hvor lidt man forstår babyshowers og “gaveshow”, og overvejede også at adressere det i indlægget, men ooorkerede omvendt ikke at lægge op til debatten, for jeg synes den er lidt fjollet;) For mig er det en fejring af en graviditet (nyt liv) og den vordende mor – og en oplagt mulighed for at få tanket op på venindetid inden man forsvinder i en babybobble.

   Og jeg vil gerne fejre mine veninder og de seje kvinder de er – om det så er fordi de skal giftes, udgiver en bog, har fødselsdag, har bygget en baby eller hvad vi nu kan finde på. Alle undskyldninger velkomne, for mine damer fortjener al den fejring de kan få!

   Men altså – jeg ved også godt, at nogle synes Halloween, Valentines Day etc er åndssvagt, og sådan er vi jo så forskellige:) Jeg labber det hele i mig – og tager også gerne Thanksgiving med, når nu jeg er igang..

  • Heller ikke her. Synes det er lidt for amerikansk og “ragen-til-sig-af-materielle-ting” til min smag. 😊

  • Nu er det jo ikke den vordende mor, der arrangerer. Så på den måde er det vel ikke ragen-til-sig …

   Og en gave kan vel også være ikke materielle-ting. Gavekort til en lasagne, en trilletur med barnevognen mens moren får en lur mv.

   Jeg havde ikke et babyshower og havde intet behov for det, men at andre holder det, er da stadig helt fint. Man kan jo også selv (som arrangør og deltager) tage ansvar for ikke at gejle det op til at blive et kæmpe arrangement med store gaver, selskabslege mv. Men blot mødes og få en kop kaffe og en skive brød og ønsk tillykke og held og lykke, hvis det er det man ønsker.

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top