Du læser nu
Cornichonens Corner – det ville jeg købe idag..

Cornichonens Corner – det ville jeg købe idag..

opdateret-indkoebsliste

Da jeg var gravid, delte jeg et par gange nogle indkøbslister over, hvad jeg havde tænkt at anskaffe inden den lille dames ankomst. De holdt stik, langt henad vejen, men som jeg tænker, det sker for alle mødre, så er jeg også blevet klogere. Og har lært en ting eller to. Gjort mig et par erfaringer. Og derfor altså den her lidt opdaterede liste med de sager, jeg ville investere i idag, hvis jeg stod for at skulle have en lille bebs.

LÆS OGSÅ: 10 ting vi har haft brug for de første 3 uger

 1. Aktivitetstæppe: der gik et par måneder inden det rigtigt kom i brug, men pointen er også bare, at det for os, har været helt fint med et ikke alt for colorful af slagsen. Bare dét, at der er noget, der dingler er toppen. Og så har vi knald på farverne på nogle andre sager (som mor lettere kan pakke væk igen, haha;))
 2. Autostol: vi har en Cybex Aton 5 og det virker klart som om at Cybex dominerer autostolsmarkedet – skulle jeg vælge idag ville jeg vælge en Cloud Q, som kan lægges helt ned, når man ikke er ude at køre. Se punkt 4.
 3. Bedside Bay: den her seng er så god! Har været vildt glad for, at kunne ‘samsove’ med hende på den her måde. Find den her.
 4. Autostol-adaptere: de her adaptere er SÅ smarte. De gør, at jeg kan klikke autostolen på vores barnevognsstel, hvilket er enormt praktisk hvis man lige hurtigt skal i Netto eller lignende.
 5. Alt med kimono-lukning: …. og natdragter uden fødder. Hun vokser ud af alle sine natdragter med fødderne først, og det er så træls, når de iøvrigt passer fint.
 6. Britax Römer BabySafe Sleeper: det var Chris, der lærte mig om den her, og den er genial. Det er en autostol, som baby kan ligge fladt og sove i. Perfekt til længere køreture – og set i bagklogskabens lys, ville jeg gerne have haft den med på hospitalet, så vi kunne køre hende hjem i den. Én af pigerne fra min mødregruppe kan endda klikke den på hendes barnevognsstel og det er jo dobbelt smart. Man kan også leje samme type i BabySam, men de kan ikke klikkes på barnevognsstel, så det skal man overveje om er vigtigt for én.
 7. Nomi EvoMove: jeg skrev om den hér, og vil derfor begrænse mig i dette indlæg – men hvor har jeg bare været mega glad for den.
 8. En kombivogn: Jeg er så glad for vores kombivogn og synes det er det helt rigtige valg – jeg var ellers meget i tvivl om klassisk barnevogn vs kombivogn. For os har Stokke barnevogne én helt klar fordel – de er høje. Vi er høje. Liftkassen er ikke helt ligeså smart at slæbe på som fx Cybex eller Bugaboo’s, men i og med vi bor i hus, har dét været sekundært for os.
 9. Badehåndklæde: ret beset ikke et must-have-must-have, men jeg er simpelthen så glad for vores fra Georg Jensen Damask. Virkelig lækkert!
 10. Babynest: vi startede i en lille model fra Snabelreden, men der gik kun et par måneder og så var hun vokset ud af den (omvendt havde hun svømmet i noget større). Nu har jeg købt den her sag fra Müsli, og selvom jeg ikke er så vild med print/farve, så er den mega smart – den er stor (!), og kan åbnes helt i bunden, så mit lange barn kan strække ben, betrækket kan tages af og vaskes (bonus) og ‘pølsen’ kan lynes af og bruges separat og så har den en god tyk madras i bunden, så hun fx vil kunne ligge i mellem os henover en revne i sengen, hvis vi er ude og rejse. Jeg har købt den på udsalg nu i januar.
 11. Dyner: vi købte to af dem her og dem har vi været mega glade for – og det har været rart med 2, når der har været små uheld af den ene eller anden slags. Derudover synes jeg at sengetøjet fra CamCam og Georg Jensen Damask er det lækreste.
 12. Voksipose mini med bæreplade: Dén her ville jeg ønske jeg havde vidst fandtes. Som i virkelig! Den er genial. Vi har den desværre ikke, men jeg er lidt fristet til at købe den og have med på ferie. Vi har en klassisk voksi, som vi har arvet, men den er for stor til hende synes jeg (og for stor til vores kombivogn). Den findes i en mindre variant, med huller til 5-punktssele og mulighed for at tilkøbe en bæreplade. Mange køber en separat lift til at have have liggende i barnevognen, når de er små, men det har vi aldrig haft – men den her kunne simpelthen have været g e n i a l.
 13. Pusleunderlag: Overset, men verdensklasse. Et pænt og sammenfoldeligt pusleunderlag til pusletasken. Jeg har også en matchende toilettaske, hvor jeg gemmer bleer etc, så jeg bare kan hive den op af tasken, når der skal pusles på farten.
 14. Uro over puslebordet: Vi har været SÅ glade for vores uro over puslebordet. Jeg hang den egentlig mest op fordi jeg synes det så fint ud, men Cornichonen ligger og er helt fascineret dag efter dag. Der er endda en af drengen i min mødregruppe, der er så glad for sin uro, at det er det eneste, der kan få ham til at falde til ro, hvis han rigtigt er blevet vred.
 15. Mini-manicure-sæt: det her lille sæt er virkelig optur. En lille saks, en lille fil og en lille 3-i-1er – så kan man finde den metode til negleklipning, der nu passer bedst til mors nerver, barns armbevægelser og små sylespidse negle.

Jo.. Det var vist dét. Men er der omvendt noget jeg har købt, som jeg ikke ville købe igen? Hmm…. Nej. Slyngevuggen måske. Vi brugte den meget i starten, så måske jeg bare er farvet af, at den står lidt stille lige i disse uger…. Det kan vende igen, tænker jeg. Men jeg er glad for at jeg købte den brugt:) Og så ville jeg være bedre til at tjekke, hvad der kan betale sig at leje og hvad man bør købe.. Vi har slet ikke lejet noget, og det er egentlig fjollet – tilgengæld har vi været heldige, at kunne arve en masse. Både tøj, men også udstyr (ekstra babyalarm, voksipose, stor barnevogn til havelure, en klapvogn etc etc).

 

 

 Kommentarer (24)
 • Har haft babysleeperen til begge børn – og begge gange solgt den videre brugt med et begrænset tab, som fint stod mål med de måneder, de kunne bruge den. Jeg får (modsat dig…) korte babyer, så mine har kunne være deri relativt længe, men det er ellers ret få måneder, man bruger den. Men hold nu k***, vi har været glade for den. Man skal være obs på, at den fylder to bagsæder.

 • Det er sjovt, de bodyer med kimono-lukning er ikke et hit herhjemme. Lillemanden er en tykkere én af slagsen, så han får nemt sådan latino-åbning på brystet. Ikke helt smart i disse kolde tider 🙈

  • Kimonoerme er også meget upopulære her – vores lille dame kan ikke fordrage at få dem på. Måske fordi der er for mange lukninger? Eller fordi lukker foran? Ved det ikke… men hun er virkelig ikke vild med dem. Babyer er spøjse 🙂

 • Jeg kan ikke se om Stokke adapteren er kombatibel med Cybex Cloud Q? Det er den i hvert fald ikke ifølge Stokkes hjemmeside?

  • Du har ret – men vores nuværende autostol (Aton 5), står heller ikke på listen. Det er klart lige noget man skal teste, inden man køber, tænker jeg 🙂

  • Men det fungerer da med adapteren alligevel, gør det ikke? Sjovt! Det må testes 😀

  • Jojo, det gør den. Jeg tror det er noget med, at de ikke betaler for sikkerhedstests af aaaaalle autostolsmærker på markedet og derfor ikke kan claime at den kan anvendes sikkert. Tror. 🙂

 • Dejligt med en opdateret liste og virkelig brugbart med kun 3 uger til termin😊 Vi har købt samme autostol som jer og det er da genialt med adaptere🙌🏼 Hvor har I købt jeres? Vi har godt nok købt en Bugaboo barnevogn, men det er lidt af en jungle at finde rundt i!

  • Adapterne afhænger af vognen og ikke af autostolen – så vores er fra Stokke. Men prøv at google ‘bugaboo cybex adapter’ – er sikker på de findes! Og tillykke <3

 • Hvis jeg kun måtte anbefale én ting, så vil det uden tvivl være BabyBay. Det er de bedste penge jeg nogensinde har brugt 🙂

  • Det forstår jeg godt – skriv endelig, hvis du har nogen konkrete spørgsmål, som du tror jeg kan svare på. Happy to help! 🙂

 • Super brugbart indlæg, når man selv bliver mor om nogle uger, tak 🙂
  Jeg var vild med dine tanker fra 1. og 2. trimester – kommer der mon et indlæg om 3. også?

  • Ja, det gør der – men jeg synes det var lidt fjollet at skrive om 3. trimester, når jeg ikke var sikker på om jeg ville skrive om fødslen.. Meeeeen – det har jeg jo gjort nu 🙂

 • Vi har også en Stokke til vores datter (must have til høje forældre ☺️) og har haft en Voksi mini fra start, og den er fuldstændig genial! I starten brugte vi den med bærepladen og havde derfor ikke brug for en lift, og nu sidder den i klapvognsdelen og holder hende varm i de her utroligt kolde dage 🎉 Så godt et køb.

 • Vil også anbefale alle at købe en baby-neglesaks. I starten tænkte jeg at det var spild af penge og brugte en almindelig 3-i-1’er….lige indtil jeg kom til at klippe min datter i tommelfingeren. Det var helt sikkert værre for moderen end det var for barnet, men derefter købte jeg en baby-neglesaks på apoteket :-/

  • Simone! Du er jo g e n i a l… Og har lige sparet mig for mange tusind kroner (for who am I kidding – jeg havde jo så meget købt den mini voksi, hvis ikke du lige havde lært mig dét trick). SYGT SMART!

  • Hej Simone,
   Dét lyder godt nok smart!! Har du evt et link til en how-to? Jeg har søgt og søgt, men synes ikke rigtig jeg kan finde noget på dette.
   På forhånd tak:)
   //Maiken

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top