Du læser nu
På æblerov og et par æblefavoritter fra opskriftssamlingen..

På æblerov og et par æblefavoritter fra opskriftssamlingen..

Jeg gik på æblerov i egen baghave igår. Plukkede og plukkede, og alligevel synes det ikke som om jeg kom nogen som helst vegne. Træet bugner stadig. Jeg tænker, at I er andre, der nok har oplevet det samme. Og de rådner, falder ned og tiltrækker hvepse. Jeg synes ellers vi har været så flittige med at få dem samlet op, men altså – det går jo lynhurtigt.

Det skal nu ikke være brok – for det er luksus at have sådan et herligt træ, et par skrift fra køkkenvinduet. Og jeg har planer om at lave alskens æble-favoritter med årets høst. Most, blanet andet. Og æblegrød, til husets mindste beboer. Det er et hit, ser I.

Ooog, jeg tænkte, at jeg nok ikke var den eneste, der havde haft travlt med at plukke æbler nu i weekenden, så derfor kunne jeg passende få delt nogle af mine æble-favoritter fra arkivet. Pludselig står man jo dér med flere kilo, der skal gøres noget ved. De flotteste gemmer jeg til at spise, men resten gør jeg noget ved. Der er jo ingen, der ser uperfekthederne, hvis først æblet er gjort til mos. Eller kage. Eller most;)

Har I nogen gode æbleopskrifter I skal igang med? Del endelig! Jeg har så mange æbler, så jeg må finde på noget!! 🙂

Man skal altså være forsigtig – det lykkedes mig at fange en lille hveps igang derinde i æblet. Tænk hvis man bare have grebet om æblet for at plukke. Så var den nok blevet sur – det skulle jo være den vildeste hvpesesæson i år. Og de skulle være ekstra utilregnelige og fulde, de små slamberter.

 Kommentarer (2)
  • Det er så tilfredsstille at plukke sin egen høst 😊 Jeg ville også gå efter at bruge nogle i det salte køkken fx i boller i karry eller den slags. Jeg laver også en kyllingesuppe med en hel kylling, knoldselleri, løg, gulerødder, æbler, timian. Kog hele molevitten i en time, tag kyllingen op og pluk den. Blend grønsagssuppen og tilsæt en i forvejen afbrændt karry. Hæld kyllingestrimlerne tilbage og smag til med salt, peber og evt. mere timian.

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top