Du læser nu
Opskrift – nem lakserilette til påskebordet…

Opskrift – nem lakserilette til påskebordet…

… Eller blot til frokosten, bevares. Men de fleste af jer kan forhåbentligt se frem til en lang weekend (omend jeg sender min kærlighed til sygeplejersker, jordemødre og øvrigt godtfolk der holder vores lille samfund i gang) – hvis ikke vi var ude og rejse ville jeg selv bruge dagene i haven… Måske med en bog, forudsat at vejret arter sig derhjemme.

Og så ville jeg gøre lidt ekstra ud af frokosten til min lille familie. Elise er ustyrligt glad for fisk. Det er egentlig lidt underligt. Men altså barnet kører det ned. Torskerog, laks, rejer – bring it on. Og således tænker jeg, at hun heller ikke vil være bleg for at sætte tænderne i sin mors hjemmerørte lakserilette.

Opskriften har jeg delt før, men den fortjener et lille repost – så det får I her:

Opskrift – hjemmerørt lakserillette

 • 200g varmrøget laks
 • 1 bundt purløg
 • 1 bundt dild (… or not, hvis man som mig ikke bryder sig om dild;))
 • 1 dl creme fraiche, skyr eller andet syrnet mælkeprodukt
 • 2 tsk god mayonnaise
 • 1 tsk. dijonsennep
 • salt og sort peber
 • 2 tsk friskpresset citronsaft

Mas laksen med en gaffel, hak purløg (og evt dild) fint og bland med de øvrige ingredienser – rækkefølgen er helt ligegyldig;) Rør riletten sammen og servér med et dit favoritbrød – fx et godt surdejsbrød. Eller ristet rugbrød. Eller verdens bedste brød. Og agurkeskiver, et par salatblade og skær et par ekstra skiver citron, on the side. Et voila – nem, frisk hverdagsmad på 10 minutter.

… Og er man i humør til mere laks, så lad mig da endelig lige slå et slag for den her laksetærte på grov bund – mhmmm, en favorit (der iøvrigt også snildt kunne passe på et påskebord).

 Kommentar (1)
 • Lækker opskrift, må da klart prøves 🙂
  Tak for et dejligt indlæg, som altid.
  En dejlig påske ønskes du og familien 🙂

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top