Du læser nu
Investering: om GameStop, BitCoins og de aktier jeg har købt for nylig…

Investering: om GameStop, BitCoins og de aktier jeg har købt for nylig…

Hvordan går det med jeres investeringer, derude?

Efter sidste uges ballade om GameStop-aktion (hvis ikke I har hørt om det, opsummerer den her Zetland Helikopter det godt og kort – det er direkte vanvittigt, og drøn interessant. Sæbeopera på aktiemarkedet!) og en frygtelig masse snak om Bitcoins, tænkte jeg, at det måtte være på tide med en lille opdatering af mine egne investeringer.

Min regel (eller “strategi”, hvis vi skal være lidt fancy) er jo, at jeg investerer med en lang tidshorisont for øje, jeg investerer primært i indeks og ETF’er (dem forklarede jeg mere om her), men jeg krydrer også med lidt af det sjove on top.

Og så investerer jeg ikke mere, end jeg har råd til at tabe.

Kort sagt.

Og det går helt udemærket for mit lille depot. I hvertfald i fht hvis jeg bare havde sat pengene ind på en bankkonto med negativ rente.

Min strategi til at finde ‘de sjove’ er iøvrigt meget simpel – jeg er virkelig glad for at bruge ShareVille og holder øje med dem der virkelig performer derinde. Det er sådan jeg har fundet flere af mine bedste aktier. En slags ‘monkey see, monkey do’-strategi kan vi vel kalde det. Og det er mig, der er aben 😉

Det er klart, at flere af super-performerne har en masse Bitcoin og en masse Tesla i deres porteføljer, og at det er de aktiver, der i høj grad driver væksten. Dem prøver jeg lidt at gå uden om – omend ikke helt. Jeg er forsigtigt med på Bitcoin-bølgen, men ikke med ret mange penge. Ikke flere end, at jeg kan more mig over, hvis himmelflugten fortsætter, og ikke flere end at jeg omvendt ikke græder mig i søvn, hvis den ikke gør. Jeg læste den her artikel, som er meget god: “Jeg investerede en del af min datters børneopsparing i Bitcoins. Så stak det af

Af aktier jeg har købt siden sidst er desuden:

 

Arcimoto: Laver små el-biler, hvoraf jeg først og fremmest tror på deres leverings-løsninger (altså delivery-biler – post, pakker, mad etc). En slags avanceret golfbil, om man vil.

Fluoguide: Er et med-tech firma, der “develops surgical solutions that are expected to reduce suffering for the patient and increase the likelihood of cure as well as reducing costs for the health care system. The first product is the compound FG001, which lights up the cancer and its invasive growth into the surrounding tissue. Local cancer cells are left behind in approx. 50% of patients undergoing surgery with the intention to completely remove the cancer.”

Tomra Systems: Laver sorterings- og genanvendelsesanlæg – dvs de laver maskiner til at sortere i fx fødevareproduktion, men også sensorbaserede sorteringsanlæg til affalds- og genbrugsbranchen.

Jeg prøver at lade være med, at blive for grebet af tingene. Og prøver at huske mig selv på det med den lange tidshorisont. Jeg prøver også at lade være med at tjekke min portefølje for ofte, for de daglige udsving er jo ligegyldige, når tidshorisonten er lang – og man riskerer bare, at man kommer til at tage kortsigtede beslutninger (… hvilket jo går direkte imod min strategi).

Men jeg synes det er sjovt. Og jeg er ret tilfreds med, at jeg fik sparket mig selv igang. Jeg er stadig igang med at lære og forstå, og føler også at jeg da har klatret lidt på læringskurven.

Jeg håber, at I (de af jer, der har interesse for det) ihvertfald også vil komme igang, hvis I ikke allerede er det.

Og hvis I har brug for et lille kærligt skub og et crash course, så kan I læse mine tidligere indlæg om emnet – I finder dem her:

For what it’s worth, har det sværeste på min investerings-rejse været at komme igang. Så. Ja. Go go, damer!

 Kommentarer (8)
 • Du har så ret! Det allersværeste er nemlig at komme igang. Og hvis jeg kan finde ud af det, så kan alle andre også 😀

  Jeg anede intet om aktiehandel; som i INTET! Men nu ER jeg igang og brugte det 1. år som investor på at lære min risikovillighed at kende og især lære hvilken slags investor jeg er. Jeg køber KUN aktier for de penge jeg kan tåle at tabe, hvilket vil sige at jeg alt i alt kun har smidt 18.000 i aktier over tid. Nogle måneder har jeg kun købt for 500,- og andre måneder for 2.000,-. Nogle (primært mænd!) vil have en holdning om at det er ALT for lidt at smide i aktier og at man skal have minimum 1 million-milliard at spytte i det. Men sådan forholder det sig slet ikke – Det kan sagtens lade sig gøre at investere for selv små midler! Og den dag i dag er jeg tæt på at have fordoblet min portefølje, hvor Januar har været ekstra god med et afkast på hele 30,54 % 😀
  Weeee!

  P.S.: Hvem følger du på Shareville?

 • Det her indlæg har jeg ventet på siden jeg så du købte op 😀

  Jeg har også overvejet Fluoguide, men jeg forstår ikke, og synes ikke lige jeg kan læse mig til, hvorfor deres (geniale?) produkt ikke allerede er på markedet nu de har patenter på plads? Har du gjort dig nogle tanker?

  • Hm, ja godt spørgsmål. Mine tanker er, at de endnu er i udviklingsfasen (men dog så langt at de er igang med clinical trials. Det opfatter jeg som værende ret positivt – det er min opfattelse at de kliniske studier langt henad vejen er ‘formalia’, som dog skal være i orden og som altså tager den tid den slags tager). Jeg læste MedWatch-artiklen og så, at de formodentlig kommer med gode nyheder her i feb og iøvrigt ‘speeder up’ for at komme på markedet. Og så er jeg spændt på at se, om det betyder noget, at de rykker til First North.

  • Så fedt med dit fokus på investering, Acie! Jeg kom også selv igang sidste år og det føles godt!
   Og så må jeg lige byde ind her ift farma og kliniske studier (det er nemlig min baggrund). Før et lægemiddel kommer på markedet skal det testes meget grundigt for både sikkerhed og effektivitet (som I jo nok har hørt en masse om det sidste halve år ;)). Så vidt jeg kan læse mig frem til, er Fluoguides produkt endnu kun testet færdigt i prækliniske studier, dvs. de studier som skal foretages og give gode resultater i dyr, før man må teste i mennesker. Herefter skal det igennem tre faser af forsøg – fase 1 med meget få personer for primært at teste sikkerhed og fastsættelse af dosis, fase 2 med lidt flere for test af sikkerhed og lidt effektivitet, og fase 3 med mange og for at bekræfte både sikkerheden og effektiviteten. Fase 1/2 er vist blevet påbegyndt for FluoGuides produkt. Det er vanvittigt dyrt at køre de studier, særligt de rigtig store fase 3 studier, så man går ikke videre til næste fase med mindre man tror på midlet (og myndighederne godkender det). Men det er høj risiko at investere i firmaer, som ikke er længere end prækliniske og fase 1 studier, for mange midler når ikke videre end der til….
   Og ift at patentet jo er på plads – ja, det gør man meget tidligt, for ellers kommer andre før en. Men det vil også sige, at det bliver patenteret før alle studierne, og det er grunden til, at firmaer ofte kun har 5-10 år med patent, når lægemidlet først kommer på markedet.
   Så jeg ville vurdere Fluoguide som høj risiko, men jeg tror på den og ville selv hoppe med på den (også fordi den er vanvittigt spændende og et mega fedt produkt), hvis ikke det var fordi lidt for stor en andel af min portefølje består af farma-aktier pt, og det er jo noget med, at man skal risikosprede lidt 😉

  • Tusind tak for indspark Sofia! Jeg kom godt til at tænke på, at det måske var farligt at udtale sig direkte om enkeltaktier, for det skal jo ikke tolkes som ‘rådgivning’, men jeg håber, at mine tanker alligevel gik hjem.

   Og tak for yderligere info om FluoGuides (og medtech generelt – det er (udover Novo) min første Medtech aktie 🙂

  • Det synes jeg klart, de gjorde – altså at det “bare” var dine tanker og overvejelser og ikke en rådgivning/opfordring til at andre skulle investere i det samme. Men jeg synes, det er vildt spændende at høre, hvad andre investerer i og hvorfor de gør det, så mega fedt at du vil dele!
   Og jeg synes jo, at medtech er klart de mest spændende aktier (specielt de små nyere) 😉 men det er fedt at høre dine tanker om de andre aktier også – nogle jeg slet ikke selv var kommet på eller har overvejet, for de brancher er jeg slet ikke inde i, men dem vil jeg kigge nærmere på.
   Rigtig god weekend og tak for god inspiration og snak om både aktier og garderobe, Acie 🙂

  • Mega god og grundig kommentar Sofia! Nu er jeg med! 🙂 og jeg tror jeg springer fluoguide over. Jeg kan bedst lide at investere i virksomheder der allerede tjener penge.
   Jeg har det med energiaktier som jeg tror du har det med farma-aktier – min kæreste arbejder med havvind, så jeg har en klar overvægt af mølleaktier 😀

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top