Du læser nu
Læs & se i November: Et hjem på slankekur, om sorgens nuancer og om en hest der sidder med til bords..

Læs & se i November: Et hjem på slankekur, om sorgens nuancer og om en hest der sidder med til bords..

Ja, der mangler et “lyt”, men jeg er slet og ret ikke stødt på noget, jeg synes var spændende nok til at komme med i indlægget her, så his I sidder på gode lytterier jeg ikke må gå glip af, skal I endelig ikke holde jer tilbage. Jeg er faktisk selv lidt træt af det.

Tilgengæld er jeg faldet over flere gode ting I kan læse. I både den informative og lol’ede afdeling, Så hermed – godt og blandet jeg er faldet over, og som jeg synes var skærmtiden værd.

 

Novembers bedste links:

… Hvad betyder at det gøjl der står bag på vores skønhedsprodukter egentlig? Og hvorfor skriver de det ikke bare på menneskesprog?!? Svaret får I (til dels) her: “What All the Scientific Jargon in Beauty Product Claims Actually Mean”

… Om sorgens mange nuancer, som er et tema, der fylder en del for mig for tiden. En rørende fortælling der satte ord på mange af egne tanker og følelser. “Kristian Iblers kone døde af kræft: Man kan godt være glad, selv om man er i sorg”

… Jeg går ikke på slankekur i januar – tilgengæld sætter jeg mit hjem på skrump. Det startede allerede sidste år – og måske en slags januar-detox andre vil være med på? Så hermed lidt opvarmning og et kig i mine mest rodede skabe og skuffer her, her og her.

… Det er virkelig sårbart at blive mor. Virkelig sårbart. Og når vi alle bliver kastet ud på dybt vand, og så krydrer usikkerheden med sociale medier er grobunden for mange væmmelige ting altså skabt. Momshaming trives rigtigt godt digitalt. “Fokus på mor-skam: ”Jeg har mødt kvinder, der græd, fordi deres baby ikke ville være i slyngen”

… Det her er dumt, men det mest skøre jeg har set i lang tid. Og lol’ede. Verden er i sandhed et mærkværdigt og vidunderligt sted. “Horse lets herself into the house whenever she wants

… Jeg elsker kommunalvalg. Det er klart kommet med alderen. Men hvilken fed mulighed for at komme ægte tæt på beslutningerne og ens egne mærkesager. Jeg stemmer helt og aldeles anderledes kommunalt end landspolitisk – fordi jeg har fundet en kandidat som jeg på lokalpolitisk plan deler mærkesager med. Det er det vidunderlige ved kommunalpolitik – det er på en måde ikke helt så afgørende hvilket parti en kandidat repræsenterer, fordi partipolitik tit er orienteret mod de større landpolitiske spørgsmål (udlændingepolitik, skattepolitik, miljø etc etc), hvor lokalpolitik kan handle om alt fra midler til en ny legeplads i kommunen til en reduktion af hastigheden på  den lokale hovedgade. Anyways. Sidespor. Pointen skulle være at jeg synes Altingets kandidattest var god (især hvis man læser kandidaternes uddybende svar)

Idealerne for, hvornår man er en god mor, er højere i dag. Samtidig er de meget modsatrettede. Lige meget hvilken slags mor du vælger at være, kan du altid finde nogen, der synes, du er en dårlig mor. Hjemmepasserne bliver skældt ud over ikke at socialisere deres børn. Dem, der sender i institution, bliver skældt ud for at gøre det. Og dem, der arbejder deltid, bliver skældt ud for ikke at udleve deres potentiale som kvinde i feminismens tegn. Du kan altid finde nogen, der synes, at det, du gør, er forkert. Vi bliver bombarderet med det. Du kan ikke stå i køen til supermarkedet uden at se overskrifter om, hvordan man kan gøre tingene bedre”, siger psykolog Krista Korsholm, der har specialiseret sig i netop skam.“. Spot on ik? Jeg håber internettet påtager sig en kollektiv ambition om rummelighed inden mine børn skal ud på det. Alt For Damerne, Fokus på Mor-Skam

 

 Kommentarer (4)
  • Tak for gode læsetips 🙂
    Jeg har netop lyttet alle afsnit af Brun Kartoffel fra DR. En samtale mellem venner om at være brun i Danmark. Den er super fin, kommer ikke med svar på “rigtigt/forkert” men nuancerer og vækker tanker. Faciliteret af Andrew Moyo. Den kan klart anbefales.

  • Jeg vil anbefale at lytte til Hjerteflimmer med Sara Bro! Tankevækkende og jeg oplever ofte at forstå mit parforhold og mig selv bedre, når jeg lytter til det.

  • Podcasten “on the Media” har et super godt afsnit om moderne science fiction, og om hvordan tech bros ofte bliver besat af enkelte koncepter fx the metaverse, men glemmer at læse videre om, at the metaverse ikke beskrives som en god ting. Generelt hvordan Musk, Zuckerberg etc altid kun refererer til 50’er scifi og slet ikke er up to date med moderne scifi, som langt mere handler om samfundstrukture og forhold i fremtiden – og ikke om en sej gadget, og som ikke kun er skrevet af hvide mænd længere. Læser selv aldrig scifi men blev inspireret af dette afsnit! Det hedder “The history of Tomorrow”. Generelt er On the Media meget god.

    Death, Sex & Money har også et godt afsnit om alle de ansatte i restaurant og service industrien, som ikke kommer tilbage nu efter pandemien, og hvordan der ikke er en workers shortage men en wage shortage snarere. Eller – en shortage på folk, der vil arbejde for $2 i timen + tips og horrible arbejdstider og samtidig betale $2000 for child care. Det hænger ikke sammen længere, og det er som om politikerne stadig kalder det en workers shortage, selvom det er ikke er korrekt. Er kæmpe problem i USA, hvor ingen feriebyer eller hoteller kan få ansatte, og ingen eventuelt ansatte har råd til at bo i de områder – måske også et problem i Danmark? Afsnittet hedder “Order up, Tapped out”.

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top